مجری طرح تغییر کاربری اراضی شیبدار جهاد کشاورزی گلستان در این زمینه به خبرنگار مهر در گرگان گفت: این طرح از شش سال قبل در استان آغاز شد و باید تا پایان سال جاری 110 هزار هکتار از اراضی شیبدار استان تحت پوشش این طرح قرار گیرد و به باغات مثمر تبدیل شود.
محمدرضا بنی عقیل افزود: 280 روستای استان تحت پوشش اراضی شیبدار بوده که باید به باغات مثمر تبدیل شود و 59 هزار بهره برداری اراضی شیبدار و کم بازده در استان شناسایی شده است.
وی اظهار داشت: برخی موانع و مشکلات، اجرای این طرح را با مشکل روبرو کرده که باید شناسایی و رفع شود و همکاری متولیان امر نیز در این حوزه الزامی است.
وی خاطرنشان کرد: بیشتر بهره بردارن اراضی شیبدار و کم بازده کشاورزی استان دارای اراضی با وسعت محدود بین یک تا 1.5 هکتار بوده و از نظر درآمد و مالی نیز کم بضاعت هستند.
به گفته بنی عقیل، وجود برخی نگرشهای سنتی و سواد کم کشاورزان نیز اجرای این طرح را با مشکل روبرو کرده است که در این زمینه باید فرهنگسازی و آموزش و اطلاع رسانی صورت گیرد.
مجری طرح تغییر کاربری اراضی شیبدار و کم بازده سازمان جهاد کشاورزی گلستان بیان داشت: نا آشنایی با مزایای طرح تبدیل اراضی شیبدار به باغات مثمر نیز از دیگر مشکلات بوده و کشاورزان سنتی حاضر نیستند از کشت سنتی غلات که دارای درآمد کم بوده، دست بردارند.
وی یادآور شد: برای اینکه کشاورزان این اراضی از بهره برداری سنتی به باعداران فنی تبدیل شوند نیازمند زمان و آموزش لازم هستیم و باید با تک تک کشاورزان صبحت شود که این کار زمان زیادی می برد.
وی عنوان کرد: برای تبدیل 110 هزار هکتار اراضی کم بازده و شیبدار استان به باغات مثمر در مجموع 460 میلیارد ریال اعتبارات عمرانی و 240 میلیارد ریال نیز تسهیلات درنظر گرفته شده است.
بنی عقیل افزود: تاکنون 16 هزار هکتار از اراضی شیبدار استان به باغات استان تبدیل شد و امسال نیز حدود سه هزار هکتار از اراضی شیبدار و کم بازده استان تبدیل می شود.
وی اعتبارات تخصیصی اجرای این طرح در سال جاری را 29 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: زیتون، گردو و فندوق از جمله گونه هایی است که در اراضی شیبدار استان کشت می شود.
مجری طرح تغییر کاربری اراضی شیبدار جهاد کشاورزی گلستان یادآور شد: در اراضی شیبدار که تاحدودی مرغوب هستند گونه های دیگری غیر از گونه های ذکر شده غرس می شود.
وی اظهار داشت: این طرح در کاهش بیکاری و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها و تبدیل اراضی کم بازده به باغات مثمر موثر است.
وی خاطرنشان کرد: احداث جاده بین مزارع و تامین آب از مشکلات اساسی این طرح است که باید رفع شود و برای جلوگیری از فرسایش خاک و احیای اراضی کم بازده چاره ای جز توسعه و کشت درختان مثمر نداریم.
گلستان 600 هزار هکتار اراضی کشاورزی و زراعی دارد.
نظر شما