به گزارش خبرگزاری مهر، نانوموتور یکی از ابداعات شگفت انگیزی است که روزی قادر خواهد بود نیروی مورد نیاز میکروروباتها را به منظور مقابله با ویروسها یا از بین بردن مواد مسموم در بدن انسان فراهم آورند.
محققان دانشگاه فلوریدا موفق به تولید اولین نانو موتور تک قطعه ای کم انرژی شدند که انرژی خود را به واسطه واکنشهای نوری شیمیایی دی ان ای تامین می کند.
این موتورها مشابه یک جفت انبرک بوده و در هنگام تابیده شدن نور ماورا بنفش بر روی آنها، عناصر شیمیایی حساس به نور باعث ایجاد خمیدگی در دی ان ای که نقش رانشی را در موتور به عهده دارد شده و دهانه انبرکها را باز می کند. در مقابل نور طیف مرئی باعث بازگشت واکنشهای شیمیایی شده و انبرکها بسته می شوند.
به گفته محققان دانشگاه فلوریدا، نانوموتورهای یک قطعه ای امکان سر هم بندی آسانتر و تولید سریعتر را به وجود خواهند آورد.
این موتورها را می توان با قرار دادن در کنار یکدیگر به صورت رشته ای درآورد و در حرکت دادن میکروروباتها در سطحی وسیع و یا به صورت مجزا مورد استفاده قرار داد.
بر اساس گزارش پاپ ساینس، میکروروباتها در آینده ای نه چندان دور به منظور انجام انواع درمانهای درونی بدن از جمله مبارزه با ویروسهای بیماریزا و یا انتقال دارو به نقاط تعیین شده بدن مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
نظر شما