۱۸ خرداد ۱۳۸۸، ۱۲:۲۸

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس:

نگاه دولت به نویسندگان نگاه حمایتی باشد

نگاه دولت به نویسندگان نگاه حمایتی باشد

حجت‌الاسلام رسایی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس تاکید کرد که باید نگاه دولت به نویسندگان واقعی که عمرشان را در راه فرهنگ ملی و دینی می‌گذارند حمایتی باشد.

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار مهر گفت: طبیعتا کسی که عمده وقت خود را صرف پژوهش و تالیف یک مجموعه می‌کند ـ حال تالیف او می تواند در همه حوزه‌های نوشتاری باشدـ به عنوان نویسنده شناخته می‌شود و باید نویسندگی برای او یک شغل فرض شود.   

وی ادامه داد: البته ماهیت نویسندگی به گونه‌ای است که از دیگر شغلها متمایز است و نباید نگاه به آن مشابه نگاه به دیگر مشاغل باشد. نویسنده کسی است که دغدغه‌ فرهنگ دارد و در حال انجام رسالت فرهنگی است پس نباید نگاهمان به او و کارش همانند نگاه به دیگر مشاغل باشد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس افزود:‌ نویسنده بر اساس وظیفه دینی و فرهنگی عمرش را به کارهای فرهنگی اختصاص می‌دهد و متولیان امر باید او را مورد حمایت قرار دهند و نسبت به کارش حمایت‌آمیز برخورد کنند.

رسایی لازمه این حمایت را تعریف نویسندگی و نویسنده بیان کرد و گفت: البته اول باید نویسنده و نویسندگی را تعریف کرد و اینکه اصلا چه آثاری را می‌توان کتاب نامید. متاسفانه امروز در جامعه با پدیده‌ای به نام کتابسازی روبه‌رو هستیم که برخی با دستمایه قرار دادن دسترنج دیگران خیلی سریع در عرض یکماه کتاب می‌نویسند که این قبیل افراد اتفاقا وضعشان خوب است و با کمترین زحمت آثاری با رنگ و لعاب چاپ می‌کنند و درآمدی هم از این طریق بدست می‌آورند. 

وی که پیش از این مدیر کل ارشاد استان قم بوده است ادامه داد: بحث ما درباره نویسندگان واقعی است که اثری را پس از تلاش زیاد می‌نویسند و مستحق حمایت و توجه هستند که به نظر من می‌توان با تفکر و برنامه‌ریزی ساز و کاری تدوین کرد که از این نویسندگان حمایت شود.

این نماینده مجلس تصریح کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حال حاضر صندوق حمایت از نویسندگان و هنرمندان را دارد که به نوعی از اعضای خود حمایت و پشتیبانی می‌کند ولی قبول دارم که این صندوق برای این جریان کافی نیست و به همین دلیل می‌گویم باید روی این موضوع کار کرد.

وی در جواب این سوال که آیا مجلس می‌تواند آغازکننده جریانی در رفع مشکل حرفه نویسندگی باشد یا اینکه باید در انتظار اقدام دولت بماند؟ گفت: مجلس هم می‌تواند طرح موضوع کند ولی باید با تامل و تفکر باشد. به هر حال وزارت ارشاد متولی حوزه فرهنگ است و نظرات کارشناسی دارد که می‌تواند به مجلس کمک کند. 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به پرسش دیگر ما مبنی بر اینکه آیا حمایتهای دولتی از نویسندگان که شما نیز آن را تایید کردید می‌تواند این آسیب را به دنبال داشته باشد که دولت نظارت و کنترل خود را بر کار نویسندگان بیشتر کند؟ گفت: چنین تلقی و تصوری ممکن است برای نویسندگان پیش آید ولی واقعیت این است که دولت در حال حاضر هم از نویسندگان حمایت می‌کند ولی به طور غیرمستقیم که علیرغم چنین حمایتی شاهد نظارت بدین شکل که شما گفتید نیستیم. البته احتمال خطر می‌تواند باشد که باید درباره آن فکر کرد و قبل از وقوع آن را چاره کرد.

رسایی افزود: به هر حال دولت از کسانی حمایت خواهد کرد که برای ارتقای سطح دینی و دانش و هویت ملی گام بردارند و وقت و قلمش را درراستای ارزشهای ملی به کار گیرند وگرنه کدام نظام حاضر است از نویسنده‌ای که به باورهای ملی و دینی جامعه توهین می‌کند حمایت ‌کند. 

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پایان بیان کرد: من خودم 16 عنوان تالیف دارم و از آنجا که در گذشته مدیرکل ارشاد استان قم بودم با مشکلات و دغدغه‌های نویسندگان آشنا هستم و به شخصه تلاش می‌کنم این موضوع و سوابقش را بررسی کنم و طرحها و ایده‌های خود را تدوین و طرح کنم.  

کد خبر 892169

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha