به گزارش خبرگزاری مهر، فروپاشی هسته ابرنواخترها در میان پر انرژی ترین و خشن ترین حوادث کیهانی جای دارند.
این هسته ها مقدار زیادی انفجار را ایجاد می کنند که این انفجارها به چرخه حیات ستاره های غول پیکری که جرم آنها حداقل هشت برابر جرم خورشید است پایان می دهند.
پس از آنکه انرژی این انفجارها پایان یافت هسته این ستاره های فروپاشیده، ستاره های نوترونی و یا سیاه چاله ها را تشکیل می دهند و همزمان، لایه های خارجی تر با سرعتی برابر با 10 درصد از سرعت نور به در فضا پرتاب می شوند و نوری به درخشش نور میلیونها ستاره ساطع می کنند.
مجموع انرژی که نور این ابرنواخترها تولید می کند برابر با مجموع انرژی است که خورشید در مدت 10 میلیارد سال از زندگی خود تولید می کند.
اکنون گروهی از ستاره شناسان بین المللی به سرپرستی محققان دانشگاه کوئین در انگلیس با کمک تلسکوپ رصدخانه کالار آلتو در اسپانیا، تلسکوپ نوری شمالی و تلسکوپ لیورپول در جزایر قناری و تلسکوپ کوپرنیک و تلسکوپ ملی گالیه در ایتالیا موفق شدند اولین گروه جدیدی از ابرنواخترها را شناسایی کنند که انرژی و نور آنها 100 برابر کمتر از ابرنواختران عادی است.
تمام ابرنواخترها انفجارهای پر انرژی خود را در حضور گاز هیدروژن انجام می دهند این در حالی است که در این گروه جدید هیچ هیدروژنی دیده نمی شود.
اولین ابرنواختری که از این گروه خاص شناسایی شده است SN 2008ha نام دارد.
نتایج این تحقیقات که در مجله علمی "نیچر" منتشر شده است نشان می دهد که نور کم و فقدان هیدروژن یکی از خصوصیات اصلی این گروه جدید ابرنواخترهای کم نور است.
نظر شما