به گزارش خبرنگار مهر، سید شمس الدین حسینی امروز در جمع خبرنگاران در خصوص نرخ تورم گفت: نرخ تورم یک متغیر اقتصادی است و یکی از شیوه های گزارش دهی روند نرخ تورم که قدرت پیش بینی نرخ تورم را نیز به ما می دهد، روش اعلام نرخ تورم هر ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل از آن است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به اینکه نرخ تورم فروردین ماه سال 88 نسبت به فروردین ماه سال 87 کمتر از 15 درصد بوده است، افزود: همچنین نرخ تورم میانگین سال گذشته حدود 25 درصد بود که دلیل آن به رشد بالای قیمتها در 6 ماه ابتدای سال باز می گردد.
وی ادامه داد: نرخ تورم مهر ماه سال 87 نسبت به مهر ماه سال 86 حدود 29.5 درصد بود که این رقم در اسفندماه سال 87 نسبت به اسفندماه سال 86 به کمتر از 18 درصد و در فروردین ماه سال جاری به 15 درصد رسیده است و این امر حاکی از کاهش ماه به ماه نرخ تورم دارد.
حسینی عدم حرکت متناسب نقدینگی نسبت به رشد اقتصادی و انحراف نقدینگی از فعالیتهای مولد را از عوامل اصلی تاثیر گذار در نرخ تورم اعلام کرد و اظهارداشت: در کنار این عوامل، اقتصاد ایران در بخش تولید به شدت با واردات گره خورده و تورم ما وارداتی است.
وی افزود: 85 درصد واردات ما مواد اولیه، واسطه ای و سرمایه ای است و این به معنای متاثر بودن تولید کشور از واردات است، بنابراین با تورم وارداتی که وجود دارد اگر قیمت مواد اولیه، واسطه ای و سرمایه ای افزایش یابد، قیمت تمام شده تولید بالا می رود و این امر به تورم دامن می زند.
وزیر امور اقتصادی و دارایی دلیل شتاب تورم در 6 ماهه اول سال گذشته را تورم وارداتی و رشد نقدینگی سالهای قبل عنوان و بیان کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، سال گذشته تلاشهای زیادی برای مهار رشد نقدینگی انجام شد که این رشد نیز مهار شد، به نحوی که رشد نقدینگی هم اکنون به پائین ترین حد خود طی دو دهه گذشته رسیده است و البته تورم وارداتی نیز با توجه به تحولات اقتصاد جهانی فروکش کرد.
وی یکی از ابزارهایی که به مهار تورم کمک کرده است را مالیات دانست و افزود: با این ابزار می توان جلوی حرکت پول به حوزه های غیر مولد را گرفت، همچنین در همین راستا بازبینی در نظام مالیاتی بخش مسکن مانع از رشد شتابان قیمت مسکن شد.
حسینی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سال گذشته سیاست انقباضی اتخاذ نکردیم، گفت: سیاست انقباضی به معنای منفی شدن رشد متغیرها است در حالی که سال گذشته با رشد منفی متغیرها مواجه نبودیم، اما در عین حال سیاست انبساطی نیز اتخاذ نکردیم، یعنی سعی کردیم رشد نقدینگی در حدی باشد که از تولید حمایت کند و متناسب با نیاز بخشها و در نظر گرفتن منابع و مصارف سیستم پولی، پول رسانی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه نرخ رشد اقتصادی سالجاری همانند سالهای اخیر بالای 7 درصد خواهد بود، گفت: این در حالی است که سال گذشته با مشکلات خشکسالی و سرمازدگی مواجه بودیم که فشارهایی را به بخش کشاورزی وارد کرد، اما امسال از نظر جوی وضعیت مطلوبی را داریم.
وزیر امور اقتصاد و دارایی یکی از متغیرهای تعیین کننده در رشد اقتصادی بخشهای نفتی و غیر نفتی را رشد قیمت نفت ذکر و تصریح کرد: البته ما به دنبال کاهش اثرات این متغیر در اقتصاد ایران هستیم؛ اما چشم انداز بازار نفت مطلوب است، به نحوی که قیمت هر بشکه نفت خام به 70 دلار رسیده و این امر به این معنا است که اقتصاد های نفتی رونق خود را از سر می گیرند.
وی به تناسب میان رشد نقدینگی و تولید اشاره و تاکید کرد: باید ترکیب مناسبی از رشد نقدینگی، تورم و رشد اقتصادی هدف گذاری شده وجود داشته باشد، هدف گذاری نرخ رشد اقتصادی سال جاری 8 درصد و تورم 12 درصد است، بنابراین رشد نقدینگی 20 درصد برای این اقتصاد مناسب خواهد بود.
وصولی مالیاتی
وزیر امور اقتصادی و دارایی از تحقق 102 درصدی مالیاتی وصولی دو ماهه ابتدای سال جاری خبرداد.
لایحه هدفمند کردن یارانه ها
وی در خصوص آخرین وضعیت لایحه هدفمند کردن یارانه ها در مجلس نیز اظهارداشت: هم اکنون 10 ماده از 15 ماده لایحه در کمیسیون ویژه بررسی شده است اما برخی از مواد آن باید مجددا مورد بازبینی قرار گیرند.
نظام آماری کشور
حسینی در خصوص زیر سئوال بردن آمارهای اقتصادی دولت گفت: نظام آماری کشور آمارها را تولید و منتشر می کند و من به عنوان فردی که کار پژوهشی و اجرایی انجام می دهم، با تضعیف نظام آماری کشور موافق نیستم، زیرا اگر نظام آماری کشور را تضعیف کرده و نسبت به آن بی اعتمادی ایجاد کنیم، به این معنا خواهد بود که در آینده دیگر نباید کار پژوهشی انجام داد، زیرا پایه پژوهش و برنامه ریزی آمار است.
وی ادامه داد: اگر نسبت به نظام آماری کشور بی اعتمادی ایجاد کنیم، رخوت در پژوهش ایجاد می کنیم و یا اینکه بعد از انجام پژوهش نباید به نتایج آن متکی باشیم.
وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی، مرکز آمار ایران و سایر سازمانهای تولید کننده آمار، سازمانهایی حرفه ای و تخصصی هستند که در جهت منافع اقتصادی و مدیریت کشور آمارهای صحیح را تولید می کنند.
نظر شما