به گزارش خبرنگار مهر، این کتاب حاصل گفتگوی طارق علی روزنامهنگار هندی تبار با ادوارد سعید است که در آپارتمان سعید در نیویورک ـ چند سالی پیش از آنکه سعید در جنگ خود علیه سرطان برای همیشه شکست بخوردـ صورت گرفته است. در آن زمان این مصاحبه ها در فیلمی با عنوان "گفتگو با ادوارد سعید" توسط باندونگ فیلم برای کانال چهار بریتانیا ضبط شد.
این گفتگوها در بخشهای مختلفی با عنوان "دوران رشد"، "موسیقی"، "ادبیات"، "فلسطین"، "شرقشناسی"، "روشنفکران و سیاست"، "تاملات نظری"،"مقولات آمریکایی"، "هویت" و "ملاحظات شخصی" تنظیم شده است.
در پشت جلد کتاب در معرفی آن آمده است: در این کتاب کوچک آنچه سعید درباره ادبیات اروپا و آمریکا، نامدارانی چون آیزایا برلین، کیپلینگ، کنراد، کامو، مارکس، جین آستین، یاسر عرفات، انقلاب 1968 دانشجویان، نقش روشنفکران، اربابان قدرت فرهنگی و سیاسی مخرب، صدرنشینان جهان عرب، شرقشناسی، اهمیت تجهیز مردم، رابطه فرهنگ و سیاست و مشکل واقعی ستمدیدگان میگوید، بدیع، تکاندهنده و روشنگر است.
سعید در بخشی از گفتگو با طارق علی نیزدرباره مردم فلسطین میگوید: "مردم فلسطین شایستگی وضع بهتری دارند. ما به روشنی میگوییم که با عرفات و دار و دستهاش در قدرت امیدی وجود ندارد... آنچه فلسطینیها بدان نیازمند هستند رهبرانیاند که به واقع از میان مردم و برای مردم باشند. کسانی که عملا در عرصه کارزار مقاومت کنند".
ادوارد سعید اول نوامبر 1935 در اورشلیم به دنیا آمد و بیستوپنجم سپتامبر سال 2003 در نیویورک از دنیا رفت. وی نظریهپرداز ادبی، منتقد فرهنگی و فعال سیاسی فلسطینی - آمریکایی بود که در دانشگاههای هاروارد و پرینستون درس خواند و پس از آن به عنوان استاد زبان انگلیسی و ادبیات تطبیقی در دانشگاه کلمبیا مشغول به تدریس شد.
او آثار بسیاری را پدید آورد که "نشانههای روشنفکران"، "شرقشناسی"، "نقش روشنفکر" ،"برخورد تمدنها" (غرب و اسلام) و "بی در کجا" (خاطرات ادوارد سعید) از جمله مهمترین آنهاست.
همچنین کتاب "اومانیسم و نقد دموکراتیک" از دیگر آثار مهم ادوارد سعید است که چندی پیش با ترجمه همین مترجم (اکبر افسری) روانه بازار کتاب شد.
"صدایی متمایز، خارج از جریان حاکم" با شمارگان 1100 نسخه در 95 صفحه از سوی انتشارات کتاب روشن منتشر شده است.
نظر شما