شهادت مظلومانه آيت الله دكتر بهشتي و هفتاد ودو تن از ياران با وفاي انقلاب اسلامي :
در ساعت بيست و يك و سي دقيقه روز يكشنبه هفتم تير ماه 1360 بيش ازهفتاد و دو تن از شخصيت هاي بر جسته كشور از جمله نمايندگان مجلس ، اعضاي هيات دولت و.. بطور كلي برخي از اعضاي حزب جمهوري اسلامي طي انفجاري در دفتر اين حزب به درجه رفيع شهادت نايل آمدند . آيت الله دكتر بهشتي از ياران صديق انقلاب و ازنخبگان كشور نيزدراين واقعه مظلومانه به شهادت رسيد . عامل بمب گذاري دردفتر حزب جمهوري اسلامي منافقي نفوذي به نام محمد رضا كلاهي بود كه پس ازانفجار موفق به فرار شد . حادثه هفتم تير گرچه ضايعهاي عظيم و مصيبتي جانكاه بود ، اما پس ازآن حادثه ، مردم ولايتمدارايران اسلامي ثابت كردند كه همچنان پشتوانه ي عظيمي براي نظام جمهوري اسلامي ايران هستند و درهر برهه از زمان به مقابله با توطئه و مكر دشمنان نظام در اشكال گوناگون آن خواهند پرداخت .ايران اسلامي با وجود شهدايي همچون آيت الله دكتر بهشتي و 72 تن از ياران با وفاي راحل به خود مي بالد ، شهيداني كه بدون ادعا، عاشق خدمت به مردم بودند و با نثارجان خويش، ايران اسلامي را در برابر ظلم و استكبار بيمه كردند و پايه نظام مقدس جمهوري اسلامي را استحكام بخشيدند و حقانيت انقلاب مردم مسلمانان ايران را به اثبات رساندند ، يادشان گرامي و راه پرفروغشان پررهرو باد...
روز قوه قضاييه :
در تاريخ 27/4/1373 و به منظور ارج نهي به مقام والاي قضاوت و تجليل از مقام شهيد بهشتي به عنوان نخستين مسوول دستگاه قضايي كشور ، هفته نخست تير ماه از سوي شوراي فرهنگ عمومي به عنوان هفته قوه قضاييه و روز هفتم تير به عنوان روز قوه قضاييه نامگذاري شد . بر اساس قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران قوه قضاييه قوهاي است مستقل كه پشتيبان حقوق فردي و اجتماعي و مسوول تحقق بخشي به عدالت و عهدهدار وظايف زير است: رسيدگي و صدور حكم در مورد تظلمات،
شكايات، حل و فصل دعاوي و رفع خصومات و اخذ تصميم و اقدام لازم در آن قسمت از امور حسبيه، كه قانون معين ميكند. احياي حقوق عامه و گسترش عدل و آزاديهاي مشروع. نظارت بر حسن اجراي قوانين. كشف جرم و تعقيب مجازات و تعزير مجرمين و اجراي حدود و مقررات مدون جزايي اسلام. اقدام مناسب براي پيشگيري از وقوع جرم و اصلاح مجرمين.
به منظور انجام مسووليتهاي قوه قضاييه در كليه امور قضايي و اداري و اجرايي مقام معظم رهبري يك نفر مجتهد عادل و آگاه به امور قضايي و مدير و مدبر را براي مدت پنج سال به عنوان رييس قوه قضاييه تعيين مينمايد كه عاليترين مقام قوه قضاييه است.وظايف رييس قوه قضاييه به شرح زير است:ايجاد تشكيلات لازم در دادگستري به تناسب مسووليتهاي اصل يكصد و پنجاه و ششم. تهيه لوايح قضايي متناسب با جمهوري اسلامي. استخدام قضات عادل و شايسته و عزل و نصب آنها و تغيير محل مأموريت و تعيين مشاغل و ترفيع آنان و مانند اينها از امور اداري، طبق قانون.
مرجع رسمي تظلمات و شكايات، دادگستري است و تشكيل دادگاهها و تعيين صلاحيت آنها منوط به حكم قانون است.
در گذشت آيت الله خوانساري :
در چنين روزي در سال 1313 ه ق آيت الله سيد محمد باقر خوانساري از علماي بزرگ جهان تشيع دار فاني را وداع گفت . از ايشان در حوزه هاي مختلف علوم اسلامي آثار گرانسنگي به جاي مانده است كه از ميان آنها مي توان به روضات الجنات اشاره كرد .
قيام مردم تبريز به رهبري ستار خان :
پس از سركوبي مشروطه خواهان و به توپ بستن مجلس توسط عمال محمد علي شاه قاجار ، مردم شهر هاي مختلف كشور سر به شورش برداشتند وتصميم به مبارزه با استبداد گرفتند . مردم تبريز نيز در حمايت از مشروطه دست به قيام زدند . در اين ميان ستار خان و با قرخان با رهبري مردم در اين قيام توانستند كنترل تبريز را به دست گيرند و بر مخالفين غلبه كنند . ستارخان درسال1292هجري شمسي در گذشت .ابن حاجي حسن قرچه داغي معروف به ستار خان اصلا از اهالي قرچه داغ و ارسباران كنوني است اما فاميل او به تبريز كوچ كردند . او نيز از جوانمردان محله امير خيز تبريز بود . وي ازجمله مرداني بود كه براي دفاع از مشروطيت و حقوق ملت دست به سلاح برد و به سبب شجاعت ها و فداكاري هايي كه در مبارزه عليه نيروهاي استبدادي محمد علي شاه قاجار از خود نشان داد از طرف آزادي خواهان به سردار ملي ملقب شد. وي پيش از مشروطيت از لوطيان تبريز بود. پس از اعلام مشروطيت نيزبه شهر آمد و به اسب فروشي اشتغال ورزيد و سپس جزو مجاهدين مسلح گرديد. پس از بمباران مجلس، دعوت انجمن ايالتي آذربايجان را قبول كرد. او در دوران مشروطه نيروهاي آزادي خواه آذربايجان را به ياري باقر خان براي گشودن تهران بسيج كرد و در اين فتح با نيروهاي جنوب و گيلان همكارشد . .پس از فتح تهران به دست مليون ، مجاهدين تهران به منزل ستارخان سردار ملي جمع شده و بناي مقاومت را گذاشتند.در سي ام رجب سال 1328 ه ق در پارك اتابك كه منزلگاه وي و مجاهدان ايشان بود جنگ سختي بين قشون دولتي كه مي خواستند او را خلع سلاح كنند در گرفت و عاقبت قشون دولتي غالب آمده سي تن را كشته و سيصد تن را اسير كردند . در نتيجه تيراندازي ها تيري به پاي او اصابت كرد . در اثر آن تير مزاج ستارخان عليل شد. مرگ سردار ملي را عصر روز سه شنبه 25 آبانماه 1293 شمسي مطابق به 28 ذيحجه 1332 قمري نوشته اند. سردار هنگام پيوستن به جاودانگي 48 سال داشت. پيكر وي را در مقبره طوطي در جوار بقعه حضرت عبدالعظيم در شهر ري به خاك سپردند. عظمت كار سردارملي هنگامي درك مي شود كه بدانيم ، وقتي وي و تفنگداران محله امير خيز تبريز به مقاومت عليه استبد اد بر خاستند تمام ايران در سكوت و ركود كامل بود و مشروطه خواهان يا از ايران رفته بودند يا كنجي گزيده بودند و البته عده اي در تبريز همراه وي بودند. مقاومت ستارخان و باقرخان و تفنگداران شجاع آنان در محله اميرخير و خيابان چنان جانانه و مخلصانه و مجاهدانه بود كه در سرما و گرما و در محاصره شديد شهر از سوي هزاران تن لشكر مستبدان از تهران و منطقه و نداشتن سلاح وآذوقه ، ماه ها مقاومت ودفاع و حمله كردند تا آرام آرام درگيلان و اصفهان و خراسان ، آن هم به نام ستارخان حركت هاي مسلحانه شكل گرفت. واستبداد محمد علي شاهي عقب نشيني كرد و سر انجام به روسيه پناهنده شد. اما ، سرگذشت وپايان كار ستارخان و مجاهدانش در پايتخت ، غم افزا و جانگداز است . از راه رسيده ها و در خلوت خزيده ها و همدستان دول خارجي و استبداد داخلي و برخي آزاديخواهان به نوا رسيده ، عر صه را بر مجاهدان تنگ كردند و بلاي جان مشروطه خواهان واقعي شدند زيرا ستارخان ها را خار راه خود براي برخي اقدامات ناموجه مي ديدند.
عمليات فتح :
در چنين روزي در سال 1364 رزمندگان جان بر كف كشورمان در حملاتي به جزيره مجنون فشار مضاعفي را بر مواضع دشمن بعثي در منطقه جزيره مجنون وارد كردند . رژيم بعث عراق نيز درمقابل اين اقدامات به ترميم و تقويت خطوط دفاعي خود و مواضع پدافندي در جزيره مجنون پرداخت . عمليات فتح هفت در سال 66 و ظفر سه در سال 64 در چنين روزي به انجام رسيد .
تولد سهراب شهيد ثالث :
سهراب شهيد ثالث از فيلمسازان برجسته كشور در سال 1322 ديده به جهان گشود . او كه يكي از بنيانگذاران سبك موج نو در سينماي ايران است در ميان آثار خود تنهايي و اندوه را روايت مي كند . طبيعت بيجان او در مجامع مختلف سينمايي مورد توجه و تحسين منتقدان فيلم قرار گرفته است .وي فيلم «يك اتفاق ساده» را در قالب يك فيلم بسيار ارزان ساخت و لي اين فيلم او مورد توجه گسترده سينما گران قرار گرفت . وي در دهم تير ماه سال 1377 دار فاني را وداع گفت .
تقسيم لهستان :
درچنين روزي در سال 1772 ميلادي لهستان ميان سه كشور روسيه ، اتريش و پروس تقسيم شد . اين كشور در بيست و سوم ژانويه سال 1793 ميلادي ، آلمان و روسيه كشور «لهستان» را براي دومين بارتقسيم كردند
در گذشت وان گوك :
درچنين روزي در سال 1890ميلادي ، ونسان ون گوگ نقاش بر جسته هلندي دار فاني را وداع گفت . ون كوگ نقاش عاشقي بود كه پس از شكست در عشق ديوانگي خاصي در او رخ نمود . سمبوليسم كه بيان نامه آن در در سال 1886 ميلادي در پاريس صادر شد كلمه اي بود كه براي نخستين بار منتقدان آن را براي نقاشي هاي وان گوگ وگوگن به كار بردند. سمبوليست ها واقعيت محض را مبتذ ل و ناچيز مي شمردند و مدعي بود ند كه بايد واقعيت را به شكل نماد جهت شناخت دروني هنرمند از آن واقعيت ارائه كرد. واقعه بريدن گوش او در كتاب شور زندگي وي به تفصيل ذكر شده است .
نظر شما