به گزارش خبرنگار مهر، گزیدهای از غزلیات شمس تبریزی به انتخاب سپانلو در قالب کتابی با نام "شعر رقصان شمس" توسط انتشارات کاروان روی پیشخان کتابفروشیها آمد.
سپانلو در مقدمه کتاب تاریخچهای از زندگی جلالالدین محمد بلخی معروف به رومی شاعر و عارف بزرگ ایرانی آورده و در ادامه آن مینویسد: من می خواستم گزینهای از نوع دیگر تدوین کنم که دستکم تفاوتی در شروع کار یا نقطه عزیمت با منتخبان دیگران داشته باشد. اینکه در دهههای اخیر شعر "ملای روم" با موسیقی جدید و جوان سازگار و همخوان میشود داعی و انگیزه کار من شد؛ پس به جای انتخاب آثار بر مبنای ارزشهای تثبیتشده ادبی، آن دسته شعرها را انتخاب کردم که میتوانست با نوعی موسیقی پرهرج و مرج همخوان باشد.
"شعر رقصان شمس" برگزیدهای هدفمند از دیوان غزلیات شمس است. نگاه سپانلو در تدوین و گزینش غزلیات مولانا با هدف پیوند میان شعر و موسیقی بوده و از این جهت فرصت مناسبی هم برای اهل موسیقی، ترانهسرایان، آهنگسازان و هم برای جماعت شعر و ادب دوست ایرانی فراهم آورده است.
کتاب" شعر رقصان شمس "در پیوند تنگاتنگ با موسیقی جوانان و سبک Hip – Hop تدوین شده است. انتخاب غزلها نه بر اساس شهرت و ارزشهای تثبیت شده ادبی آنها بلکه بر اساس ریتم و بار موسیقایی است و از این رو بسیاری از اشعاری که در این گزینش انتخاب شدهاند برای علاقمندان به مولانا بکر، بدیع و تازه می نمایند.
گردآورنده کتاب شعر رقصان شمس در مقدمه هدف از گزینش خود را نگاه به نسل جوانی که در سراسر دنیا میکوشند در سبکهای جدید موسیقی و رقص و انواع آنچه را که فولک، فیوژن، پاپ، هیپ هاپ، رپ و... در ترانههای فارسی تجربه کنند میداند.
آمد بهار جانها، ای شاخ تر به رقصآ
چون یوسف اندر آمد، مصر و شکر به رقصآ
ای شاه عشق پرور مانند شیر مادر
ای شیر جوش در رو، جان پدر به رقصآ
چوگان زلف دیدی، چون گوی در رسیدی
از پا و سر بریدی، بی پا و سر به رقصآ
این کتاب در 334 صفحه 250 شعر از غزلیات مولوی را در اختیار علاقمندان قرار داده است. "شعر رقصان شمس" با تیراژ 3000 نسخه و به قیمت 3000 تومان منتشر شده است.
نظر شما