براساس آمارهای سازمان بهزیستی با قانون قبلی فقط 11 در صد از کودکان بی سرپرست تحت پوشش مراکز بهزیستی کشور شرایط لازم برای فرزند خواندگی را دارا بودند که در صورت تصویب قانون جدید این مشکل برطرف خواهد شد.
مدیر کل دفتر شبه خانواده سازمان بهزیستی در ادامه تاکید کرد: تا کنون کودکان بعد از سه سال ماندن در بهزیستی و در صورت عدم مراجعه اقوامشان می توانند به فرزند خواندگی درآیند اما در قانون جدید سال به یکسال کاهش یافته است.
عدم محکومیت جزایی، دارا بودن تملک مالی تا حدی که بتوانند زندگی کودک را تامین کنند که این امر بر اساس نظر بهزیستی و دادگاه انجام می شود، دارا بودن سلامت جسمانی و روانی، توانایی نگهداری کودک، عدم دارا بودن اعتیاد و... از جمله مواردی است که خانواده برای پذیرش فرزند باید دارا باشند.
الوند با اشاره به اینکه درخواست کنندگان فرزند خواندگی می توانند دو کودک همزمان به سرپرستی بگیرند گفت: در گذشته خانواده ها فقط می توانند یک کودک را به فرزندی بگیرند اما در صورت تصویب قانون جدید علاوه بر دو کودک خانواده ها می توانند در صورتی که کودکان خواهر و برادر باشند تعداد بیشتری را به فرزندی قبول کنند.
نظر شما