حسین قاسمی جامی در این باره به خبرنگار مهر گفت: سال گذشته جشنواره فیلم کودک ونوجوان همدان یک مشکل اساسی داشت که به نظر میرسد فیلمسازان و متولیان این سینما متوجه آن شدند. متاسفانه اغلب تولیدات سینمای کودک به بهانه کودکان بود و داستانهایی را روایت میکردند که برای مخاطب بزرگسال جذاب بود. در سالنهای نمایش دهنده این فیلمها کودکان ارتباطی با فیلمها برقرار نمیکردند.
وی افزود: در یک اقدام هوشمندانه کارگردانان این سینما تلاش کردند دوباره به فضایی برگردند که برای مخاطب واقعی سینمای کودک دوستداشتنی باشد. من با فیلمهای "پریا" و "سروناز" سعی کردم دنیای رنگی و خیالانگیز کودکی را برای بچهها تکرار کنم. امیدوارم جشنواره امسال به دلیل نمایش فیلمهای مناسب با دنیای کودکان فضایی شادتر داشته باشد و از طریق ارتباط مخاطب کودک و نوجوان چرخه عرضه، تولید و اکران به شکل درست بچرخد.
حسین قاسمی جامی در پشت صحنه "پریا"
این کارگردان ادامه داد: سینمای کودک برای زنده شدن نیاز به فیلمهایی دارد که مخاطب اصلی این سینما را جذب کند. کودکان نیازمند شادی، تفریح و سرگرمی هستند و سالها است سینمای کودک چنین فیلمهایی تولید نکرده است. فارابی مدتی است تلاش میکند سینمای کودک را احیا کند، این تلاش قابل تقدیر است و به نظر میرسد اگر بخش خصوصی هم با این جریان همراهی کند، فصلی تازه در سینمای کودک شکل میگیرد.
کارگردان "چشم شیشهای" درباره فاصله گرفتن از سینمای دفاع مقدس گفت: فیلمساز نباید در یک ژانر خاص محدود شود. اغلب آنها که سینما را با فیلم جنگی شروع کردهاند، به حوزههای دیگر پرداخته و موفق هم بودهاند. نمیشود از فیلمساز انتظار داشت همیشه در یک محدوده حرکت کند. اما یکی از دلایلی که اغلب فیلمسازان دفاع مقدس دیگر در این بخش فعالیت نمیکنند شرایط تولید است.
قاسمی جامی گفت: تهیهکنندگان بخش خصوصی علاقهای به ساخت فیلم جنگی ندارند و بیشتر به دنبال تکرار تجربههای کمدی در این زمینه هستند. من این نوع کمدیهای پرفروش را دوست ندارم. فیلمهایی که به جنگ نگاهی سطحی دارند و تنها لحظههای لودگی را به نمایش میگذارند. من تجربه حضور در جبهه را دارم، در جبههها زندگی جاری بود و رزمندگان با هم شوخی میکردند. اما این شوخیها رنگ لودگی نداشت.
کارگردان مجموعه "سیمرغ" افزود: ناگفتههای فراوان از جنگ باقی مانده و لحظههای تراژیک و تلخی از این حماسه به نسل تازه منتقل نشده است. بیانصافی است که جنگ را محدود به لحظههای طنز و لودگی کنیم. من هنوز به فیلمهایی که با موضوع دفاع مقدس ساختهام افتخار میکنم و دوست دارم در این زمینه فعالیت کنم اما سینمای دفاع مقدس نیاز به حمایت دولت دارد.
وی ادامه داد: متاسفانه در سینمای دفاع مقدس تقسیمبندیهایی هست که شرایط کار برای همه را به شکل یکسان به وجود نمیآورد. امکان فیلمسازی به چند سینماگر محدود شده و تهیهکنندههای بخش خصوصی تمایلی برای سرمایهگذاری دراین سینما ندارند. در حالی که در سینمای دفاع مقدس فیلمهای شاخصی ساخته شده که با استقبال مخاطب روبرو بودهاند.
جامی درباره فیلم تازهاش گفت: "همانطور باش که دوستت دارم" یک طنز اجتماعی است که به زودی و با صدور پروانه ساخت، تولید آن را شروع میکنم.
قاسمی جامی فیلمهای سینمایی " زمزمه بودا"، " آزادی سرخ"، " پرواز روح"، "یک شب، یک غریبه"،"زیر آسمان" و "تا مرز دیدار" را در کارنامه دارد.
نظر شما