۲۳ خرداد ۱۳۸۸، ۱۷:۱۳

43 درصد از انسانها عوارض ناشی از استرس را تحمل می کنند

مشهد - خبرگزاری مهر: یک کارشناس مسائل تربیتی با بیان اینکه استرس یک واقعه نیست بلکه یک کنش است، گفت: 43 درصد از انسانها عوارض ناشی از استرس را تحمل می کنند.

به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر مهدی سهرابی پیش از ظهر شنبه در مراسم اختتامیه طرح آموزشی مهارتهای زندگی ویژه طلاب جوان افزود: فشار روانی یا استرس به معنی عدم تناسب بین تقاضاها در زندگی و منابع موجود برای برآوردن آنها است که باعث بروز مشکلات فکری و جسمی در فرد می شود.

وی با تاکید بر اینکه، استرس یک واقعه نیست بلکه یک کنش است، به تعریف بهداشت روان پرداخت و گفت: قابلیت ارتباط موزون و هماهنگ با دیگران و توانایی تغییر فضای حاکم بر یک محیط خاص، متناسب با شرایط متفاوت، از جمله ویژگیهای یک روان سالم و آرام است.

وی مراحل استرس را به 3 دوره هشدار، مقاومت و درماندگی تقسیم کرد و افزود: در آغاز دریافت هر عامل استرس زایی، فرد دچار تغییرات فیزیولوژیکی همچون بالا رفتن ضربان قلب، تنگی نفس و عرق کردن می شود که نشان دهنده آغاز مرحله هشدار است.

وی افزود: در مرحله بعد فرد، سعی دارد در برابر استرس مقاومت کند و اگر توانایی مقابله را نداشته باشد در نهایت دچار درماندگی و افسردگی شده که در این مرحله فرد نیاز به روان درمانی دارد.  

دکتر سهرابی با بیان اینکه عوامل استرس زا شامل عوامل  محیطی، اجتماعی، فیزیولوژیکی و فکری است ادامه داد: بالاترین عوامل استرس در ایران را مرگ والدین، مرگ همسر و طلاق تشکیل می دهد و سایر موارد سطح متوسطی از استرس را ایجاد می کنند.

وی در خصوص راههای مقابله با فشارهای روانی گفت: توکل به خدا، انجام فعالیتهای بدنی و ورزشی، تغییر نگرش و تفکر در مسائل مختلف، تغییر برنامه غذایی و پرهیز از غذاهای تند و استرس زا، از جمله برخی راههای مقابله با فشارهای روانی است.

وی افزود: فکر کردن به وضعیت حال، لبخند زدن و مزاح کردن، استفاده از روشهای آرام سازی و استفاده از تکنیک های تنفسی از دیگر روشهایی است که می توان از بروز فشارهای روانی جلوگیری کرد.

در ادامه این مراسم، حجت الاسلام سید ابوالفضل موسوی، کارشناس مسائل تربیتی با تاکید بر اینکه برای اصلاح جامعه باید خانواده اصلاح شود، گفت: عالی ترین و اساسی ترین گام در جهت اصلاح یک جامعه، ساماندهی مبانی خانواده در آن اجتماع است.

وی افزود: انسانها همانطور که در آناتومی و فیزیک از والدین خود ارث می برند؛ در اخلاق و صفات رفتاری نیز وارث خانواده خود هستند و لذا به صورت طبیعی باید ساختار خانواده بازخوانی شود.

وی به شیوه های تربیتی نوجوانان و جوانان اشاره کرد و تاکید کرد: هیچ روش قطعی وجود ندارد که برای تمام افراد اثر یکسانی داشته باشد و افراد، در شرایط متفاوت نیازمند برخوردهای متفاوتی هستند. 

حجت الاسلام موسوی در پایان به ارائه 9 روش ارتباط موتر پرداخت و گفت:  روش الگویی به معنی ایجاد توانایی مثبت اندیشی، روش محبت، روش تکریم شخصیت، روش موعظه و نصیحت، روش بازی، روش شرکت در مراسم که قدرت مدیریت نوجوان را بالا برده و نگاه او را بسیط و جامع می کند، روش قصه گویی، روش تفکر و روش تشویق و تنبیه از راههای ارتباط موثر با  نوجوانان و جوانان است.

کد خبر 895923

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha