استرالیا به بازار پررونق اقتصاد اسلامی ملحق میشود
وزیر خدمات اقتصادی، بازنشستگی و قانون صنفی استرالیا از طرحهای خود برای جذب بیشتر اقتصاد اسلامی به سیدنی خبر داد تا بتواند پاسخگوی رکود جهانی اقتصاد باشد و سرمایه و مشاغل بیشتری به این کشور جذب کند.
کریس بوئن وزیر خدمات اقتصادی، بازنشستگی و قانون صنفی استرالیا به عنوان یکی از برندگان بزرگ در ترمیم کابینه کوین راد نخست وزیر این کشور است که اول این هفته صورت گرفت.
بوئن که جوان ترین عضو کابینه محسوب می شود اظهار داشت که سیدنی خود را به عنوان قطب خدمات اقتصادی برای آسیا دست کم گرفته و فکر می کنم فرصتهای بسیاری چون اقتصاد اسلامی پیش روی ما است. بیشتر جمعیت اسلام جهان در آسیا زندگی می کنند و کوالالامپور و سنگاپور که در این بازار نقش مهمی برعهده دارند نیز در آسیا قرار داشته و در این میان استرالیا نیز می تواند نقشی عهده دار شود حتی اگر درصد کوچکی از این بازار را در دسترس داشته باشیم این بازار می تواند به ایجاد ثروت و شغل در استرالیا منتهی شود.
اقتصاد اسلامی یکی از بخشهای صنعت اقتصاد جهانی است که به سرعت درحال رشد است. صنعت بانکداری اسلامی که از سه دهه پیش آغاز شد به رشد چشمگیری رسیده و توجه سرمایه گذاران و بانکداران بسیاری در سراسر جهان را به خود جذب کرده است. درحال حاضر حدود 300 بانک اسلامی و مؤسسه مالی سراسر جهان وجود دارد که دارایی های آنها تا سال 2013 به یک تریلیون دلار خواهد رسید.
مجموعه تاریخی اسلامی اندونزی به موزه اهدا میشود
یکی از مسلمانان اندونزی که مجموعهای از نسخ خطی باستانی را در خانه خود نگهداری میکند اعلام کرده پیش از مرگ این مجموعه ارزشمند را به موزه بیتالقرآن اندونزی اهدا خواهد کرد.
طاهر هاراهاپ 71 ساله از مقامات دولتی بازنشسته اظهار داشته که این مجموعه را در سال 1985 در یک مبادله کالا به کالا بدست آورده است. این مجموعه به یک رهبر دینی در یک مدرسه شبانه روزی اسلامی در مرکز جاوا تعلق داشته است.
این مجموعه دربرگیرنده نسخ خطی متعدد، کتابها، نسخه هایی از قرآن است که تاریخ آنها به صدها سال قبل باز می گردد. این مجموعه دربرگیرنده 80 کتاب و نسخ خطی درباره فقه، تفسیر، تاریخ اسلام، ادبیات و زبان شناسی عربی است. سایر اسناد آن دربرگیرنده خطبه ها و سخنرانی هایی برای نماز جمعه است. نسخ خطی آن به زبانهای مختلف محلی چون مالایی و جاوایی است، برخی از آنها به زبان عربی نگاشته شده که در آن میان می توان به 22 نسخه از قرآن اشاره کرد که متعلق به قرن شانزدهم میلادی است.
طاهر با تأکید بر اینکه اهمیت این مجموعه ارزشمند را می داند گفت: احساس می کند که باید این مجموعه را پیش از مرگ خود به موزه بیت القرآن موزه نسخ خطی اسلامی اندونزی اهدا کند.
وی همچنین چندی پیش با وزرات امور دینی تماس کرد و آنها یک تیم از محققان را برای بررسی این نسخ خطی به خانه وی اعزام کردند و پس از کپی گرفتن و دیجیتالی کردن این اسناد محققان تصمیم گرفتند این مجموعه همچنان در اختیار طاهر باقی بماند.
اندونزی در آسیای جنوب شرقی با داشتن 220 میلیون مسلمان پرجمعیت ترین کشور اسلامی محسوب می شود کشوری که 85 درصد از جمعیت آن را مسلمانان تشکیل داده اند.
همایش سازمان پایتختها و شهرهای اسلامی در قازان برگزار میشود
شورای اجرایی سازمان شهرها و پایتختهای اسلامی طی روزهای 16 تا 18 ژوئن ( 26 تا 28 خرداد) بیست و هفتمین جلسه خود را در قازان، تاتارستان برگزار میکند.
این جلسه برای نخستین بار است که در فدراسیون روسیه برگزار می شود، اما قازان از سال 1992 عضو سازمان شهرها و پایتختهای اسلامی بوده است.
حدود 300 نفر از جمله 25 شهردار و فرماندار از شهرها و پایتختهای اسلامی قرار است در شورای این سازمان شرکت کنند.
برنامه این رویداد دربرگیرنده نمایشگاهی از دستاوردهای اعضای سازمان شهرها و پایتختهای اسلامی، جلسات کاری شورا، جلسه تعاملی کمیته و همچنین تعداد گفتگو نشست است.
دفتر مطبوعاتی شهرداری قازان اعلام کرده است: این رویداد با هدف توسعه همکاری تاتارستان با کشورهای و شهرهای اسلامی، سازمان کنفرانس اسلامی و به طور کلی برای مستحکم کردن جایگاه روسیه در عرصه بین المللی برگزار می شود.
سازمان شهرها و پایتختهای اسلمی یک سازمان غیر انتفاعی و غیر دولت بین المللی است که در سال 1980 تأسیس شد. دفتر مرکزی این سازمان در مکه ، دفتر عمر عبدالله کادی دبیرکل آن در جده قرار دارد. این سازمان در فعالیتهای سیاسی مشارکت نمی کند و در امور دولتها دخالتی ندارد، فعالیت آن بر دستاوردهای توسعه پایدار اسکان انسانی است. اعضای دائم سازمان شهرها و پایتختهای اسلامی بیش از 140 پایتخت و شهر از کشورهای عضو سازمان کنفرانس اسلامی در آسیا، آفریقا، اروپا و آمریکای جنوبی است.
مسلمانان آمریکا نسبت به فعالیتهای اف بی آی در مساجد اعتراض کردند
درحالی که سازمانهای اسلامی به شدت به فعالیتهای اف بی آی در مساجد اعتراض کرده و اظهار داشتهاند این فعالیتها به جای آنکه تروریستهای احتمالی را هدف بگیرد نمازگزاران و روحانیون مسلمان را هدف گرفته است اما رئیس اف بی ای از عملکرد این سازمان در مساجد آمریکا حمایت کرد.
اظهارات رابرت مولد درست چند روز پس از درخواست یکی از سازمانهای اسلامی میشیگان مبنی بر بررسی شکایتهای مسلمانان در رابطه با اینکه اف بی آی از مسلمانان خواسته بود جاسوسی رهبران دینی و نمازگزاران را کنند ایراد شد. چندی پیش هم چنین بحثی درباره طرح های اف بی آی برای جاسوسی در مساجد جنوب کالیفرنیا مطرح شد. رئیس اف بی آی ادعا کرده است که ما تحقیقاتی درباره افراد و اماکن انجام نمی دهیم، اما زمانی که شواهدی درباره انجام کارهای غیر قانونی دریافت کنیم در آن زمان تحقیقات و بررسیهای خود را صورت می دهیم.
پس از گزارش مساجد و گروه های مسلمانان درباره اینکه از آنها خواسته شده جاسوسی افرادی را کنند که به مساجد رفت و آمد داشته و همچنین مبالغی را به عنوان خیریه به مسجد اهدا می کنند، شورای سازمانهای اسلامی میشیگان نامه ای به اریک هولدر دادستان ایالات متحده ارسال کرده و خواستار انجام بررسیهایی در این زمینه شدند. دفتر اف بی آی در دیترویت این اتهامات را تکذیب کرده است.
در رابطه با کالیفرنیا نیز اطلاعاتی درباره خبردهنده هایی که جاسوس مرکز اسلامی آیروین بودند به دنبال دستگیری فردی که متهم به ارتباط با بن لادن بود منتشر شد. رهبران محلی مسلمانان اظهار می دارند آنها از سال 2006 که اف بی آی تلاش می کرد در سازمانهای اسلامی نفوذ کند مورد سوء ظن قرار گرفتند. شکیل سید مدیر اجرایی شورای اسلامی جنوب کالیفرنیا اظهار داشت که تاریخ اظهارات مولر را دست کم در کالیفرنیا نقض می کند.
مأموران اف بی آی مدعی شده اند جاسوسی از مساجد بهترین راه برای فاش کردن طرحها و تهدیدهای تروریستی است اما مسلمانان این امر را مسئله حساسی تلقی کرده اند که خود به جای تروریستها هدف گرفته شده اند. بسیاری از تحقیقات هم نشان داده بیشتر مسلمانان شهروندان مطیع قانون بوده و افراط گرایان و خرابکاران جزو اقلیتهای معدود محسوب می شوند.
مسجد آستراخان روسیه به دلیل پخش اذان جریمه شد
دفتر دادستان منطقه آستراخان، متصدی مسجد جامع این شهر را به جهت صدای بلند اذان که از منارههای این مسجد شنیده میشد، جریمه کرد و علت آن را برهم زدن آرامش عمومی عنوان کرد.
دفتر دادستان این منطقه گزارش داده است که این مسجد که در بازار واقع شده از تجهیزات تقویت صدا برای اذان صبح و ظهر استفاده میکند و در نتیجه آرامش عمومی برهم خورده است.
سازمان فدرال حفظ حقوق مصرفکنندگان و خدمات کنترل سلامتی استانها تصدیق کرده است که صدای این بلندگو زیاد بوده است. از این رو دفتر دادستان اقدامات اجرایی علیه مسجد و متولی آن در پیش گرفت و باعث جریمه شدن وی و تعهد در رابطه با احترام به قانونگذاریهای صورت گرفته درباره صدا شد.
این درحالی است که بسیاری از مسلمانان مخالف با این نوع قانونگذاریها اعلام کردهاند که معنای لغوی اذان، اعلام است که ضرورت استفاده از بلندگو را به منظور اطلاع دادن به وقت نماز نشان میدهد. آیا شادیهای روزانه در خیابانها و کوچهها آلودگی صوت به شمار نمیرود و باید جلوی آنها هم گرفته شود؟
ساخت مسجد جدیدی در غرب کانادا؛ دمیدن نفس تازه به جامعه
طرحهای تأسیس نخستین مسجد درغربیترین نقطه کانادا الهامبخش مسلمانان و غیرمسلمانان شده که امیدوار هستند این مسجد تواند نفس تازهای به زندگی در جامعه آنها دمیده و به مسلمانان کمک کند تا احساس کنند که آنها هم بخشی از جامعه هستند.
برایان اسکاکون عضو شورای شهر پرنس جورج در استان بریتیش کلمبیا کانادا اظهار داشت: ساخت این مسجد پیروزی برای جامعه مسلمانان این شهر محسوب میشود، این مسجد میتواند به اقتصاد و جمعیت تنوع ببخشد.
طی سالها تلاش مقامات شهر برای تنوع اقتصاد این منطقه که عمدتاً بر جنگلداری متمرکز است با جذب افراد حرفهای و ماهر مسلمان به منظور استقرار و اسکان در این شهر با ناکامی مواجه بوده است.
درخواست نقل مکان بهترین پزشکان، اساتید، مهندسان و جراحان پلاستیک و استخوانپزشکی به علت فقدان یک مسجد دراین شهر پذیرفته نشد. این شهر 70 هزار نفر جمعیت دارد و در حال حاضر با فقدان افراد حرفهای، اساتید دانشگاه و پزشک رو به رو است.
شش سال پیش انجمن مسلمانان بریتیش کلمبیا راهحلی را برای این مشکل ارائه دادند، مسلمانان به شورای شهر پیشنهاد کردند که زمینی را برای ساخت مسجد خریداری کرده و مسجدی در آن بنا کنند تا بسیاری از حرفهایهای مسلمان به این منطقه جذب شوند.
مقامات نیز با تصدیق این حقیقت که فقدان مسجد به سبب بازماندن این شهر از توسعه شده است به اتفاق آرا این پیشنهاد را پذیرفتند. یک معمار از ونکور با بودجهای بین از 5/1 تا 2 میلیون دلار قرار است این پروژه را در سه فاز بسازد. خیرین خصوصی نیز در استان 500 هزار دلار به این پروژه کمک کردند.
این مسجد برای 200 خانواده مسلمانی که در این شهر زندگی میکنند به مثابه رویایی است که تحقق یافته است. آنها اظهار میدارند که این مسجد در نهایت میتواند به آنها حس تعلق به شهر را بدهد و این امر پس از جذب تعداد بیشتری از مسلمانان بیشتر متجلی میشود.
پیش از این مسلمانان در زیرزمینها، کلاسهای خالی کالجها و حتی در یک کلیسای مسیحی به اقامه نماز جماعت می پرداختند و اکنون مسجد رویایی آنها که کار ساخت آن از یکشنبه 17 خرداد آغاز شده فضایی برای کلاسهای دینی کودکان نیز فراهم خواهد کرد.
این مسجد در فاز دوم و سوم دربرگیرنده ساخت یک کتابخانه، مرکز تفریحات و یک مهدکودک خواهد بود که از غیر مسلمانان نیز برای استفاده آن دعوت شده است.
مسلمانان با دعوت از غیر مسلمانان برای دیدار از این مسجد و استفاده از تسهیلات آن امیدوارند که این پروژه بتواند الهام بخش تساهل در جامعه باشد.
مسلمانان حدود 9/1 درصد از جمعیت 8/32 میلیونی کانادا را تشکیل دادهاند و پس از مذهب کاتولیک روم در این کشور اسلام بزرگترین دین محسوب میشود.
موزه پرگامون برلین مجموعه اسلامی امانتی را به نمایش میگذارد
موزه پرگامون در شهر برلین برای یک دوره بلند مدت 15 ساله و قابل تمدید مجموعهای از آثار هنر اسلامی را به منظور تکمیل بخش هنر اسلامی موزه خود از یک مجموعهدار خصوصی امانت گرفته است.
این مجموعه 1500 قطعهای که در آن میان میتوان به کتابی جیبی فارسی از قرن پانزدهم اشاره کرد پنج حماسه از اشعار نظامی شاعر ایران را روایت کردهاند.
در میان اشیای این مجموعه میتوان به سرامیکها، نقاشیهای مینیاتور و اشاره کرده که از سوی ادموند دو انگار بریتانیایی مجارستانیتبار که در لندن زندگی میکند طی یک توافقنامه به این موزه امانت داده است.
وی این مجموعه را طی پنجاه سال گردآوری کرده است و در این رابطه میگوید که از جمع کردن قالیچه آغاز کرده و قالیچههای بسیاری را یکی روی دیگری در خانه قدیمی خود نگاه میداشته است.
در دهه 1950 او به علاقه شدید خود نسبت به هنر اسلامی پی میبرد و به خرید اشیاء در بازارها و مجموعه های خصوصی قدیمی روی میآورد. درمیان آثاری که وی خریداری کرده میتوان به یک مجموعه سرامیکی اشاره کرد که مالک آن یک فرد سوئیسی بوده است.
وی همچنین کتابهای نادر، مجسمههای برنزی و همچنین آثار هنری و دستی مدیترانه و کشورهای آسیای مرکزی را نیز خریداری کرده است.
ریچارد دو انگار که به نمایندگی از پدر خود این قرار داد رسمی را امضا کرده درباره نقشی که هنر می تواند به عنوان یک پل فرهنگی ایفا کند سخنرانی کرده و اظهار داشت: از طریق مطالعه هنر اسلامی که پلی میان شرق و غرب است میتوان سنت حقیقی ثروت، صلح ودانش اسلام را مشاهده کرد و من امیدوارم عموم مردم به این امر پی ببرند.
ادموند اونگار 91 ساله توافق کرده است که این مجموعه را ابتدا برای یک دوره 15 به این موزه امانت بدهد تا بتواند نمایش خود را درباره هنر اسلام کامل کند و همچنین دسترسی برای محققان و عموم مردم به منظور تحقیق و مشاهده آن تسهیل شود.
نخستین بخشهای این مجموعه در ماه دسامبر به نمایش گذاشته میشود و باقی آن پس از مرگ وی به بنیاد فرهنگی پروسی که اداره موزههای برلین را در دست دارد میرسد.
موزه پرگامون یکی از غنیترین موزههای جهان است که در شهر برلین پایتخت کشور آلمان واقع شده است. موزه پرگامون بخشی از جزیره موزهها است.
هر ساله بیش از یک میلیون نفر از سراسر جهان از این موزه دیدن میکنند. در موزه پرگامون مجموعههای نفیسی از آثار هنری دوره یونان باستان تا منطقه جنوب غربی و مرکز آسیای مرکزی، آثاری از عصر هلنیسم، مصر باستان، آسوریان، بابل و ایران باستان نگاهداری میشود. همچنین مجموعه آثار دوره تاریخی هنر اسلامی بخش ویژهای و دائمی را در این موزه به خود اختصاص داده است که به هنر اسلامی تا قرن هفدهم اختصاص یافته است.
فقدان امام جماعت در برزیل تهدیدی برای هویت اسلامی جوانان است
به رغم فضای تساهلی که در برزیل نسبت به مسلمانان وجود دارد، بسیاری از مساجد آنها به علت فقدان تعداد امام جماعت تعطیل هستند، وضعیتی که میتواند هویت اسلامی بسیار از مسلمانان به ویژه نسل جوانان را تهدید کند.
صادق عثمانی رئیس دپارتمان امور اسلامی مرکز اسلامی دعوی در سائوپولو آمریکای لاتین گفت: یک سوم از مساجد برزیل به علت فقدان امام جماعت تعطیل شده اند.
در تمام پایتختهای مهم ایالتهای برزیل و برهی از شهرها مساجدی وجود دارند. در شهر سائوپولو حدود 10 مسجد از جمله مسجد برزیل، نخستین مسجدی که در سال 1929 در آمریکا لاتین ساخته شد قرار دارد.
خالد تقی الدین امام یک مسجد در شهر سائوپولو گفت: به رغم اینکه حدود 120 مسجد در برزیل وجود دارد تنها 40 امام جماعت و خطیب در این کشور فعالیت می کنند. تعداد معدودی از آنها مدرک دانشگاهی داشته و بقیه به طور تجربی امام جماعت هستند.
به رغم ساختمانهای بزرگ و طراحی های منحصر به فرد دو سوم از این مساجد متروکه هستند و هیچ نشانی از زندگی در آنها مشاهده نمی شود. حتی بسیاری از آنها برای اقامه نمازهای یومیه نیز درهای خود را باز نمی کنند.
بسیاری از رهبران مسلمان این بحران را به فقدان کمکهای مالی به مراکز اسلامی و مساجد در برزیل و ممانعت از آموزش روحانیون مسلمان می دانند.
رهبران مسلمان همچنین تصریح کرده اند که نسل جوان مسلمان در برزیل درباره اسلام هیچ چیز نمی دانند، برخی از مسلمانان تنها اسمی مسلمان هستند و هیچ عاملی آنها را به ایمان اسلامی متصل نمی کند، علت اصلی این امر را باید در داخل جامعه اسلامی که بدون حمایت از مساجد، نهادها و پیام آنها مرتفع نمی شود.
براساس آمار سال 2001 ، بیش از 27 هزار مسلمان در برزیل زندگی می کنند. بیشتر مسلمانان این کشور را مهاجران سوریه ای، فلسطینی و لبنانی تشکیل داده اند که در قرن نوزدهم در طول جنگ جهانی اول و دهه 1970 در این کشور اسکان گزیدند.
بسیاری از عراقی ها نیز پس از حمله آمریکا به این کشور مهاجرت کردند. بیشتر مسلمانان برزیلی در ایالتهای پارانا، جویاس، ریودو ژانیرو و سائوپولو به سر می برند اما جوامع پرجمعیتی از آنها در ماتو پروسو دو سول و ریو گراند دو سول زندگی می کنند.
تلویزیون اسلامی در مالزی راهاندازی میشود
وزیر امور اسلامی مالزی اعلام کرد: این کشور به زودی شبکه تلویزیونی اسلامی با هدف آموزش خانواده براساس تعالیم دینی راهاندازی میکند.
جمال خیر بحروم وزیر امور دینی مالزی در جمع خبرنگاران از طرح های راه اندازی این شبکه تلویزیونی که در مراحل فنی و بحث و گفتگو درباره برنامه ریزی و برنامه سازی به سر می برد خبر داد، اما از اعلام تاریخ افتتاح آن امتناع کرد.
وی گفت: این شبکه تلویزیونی اسلامی برنامه های متنوعی ارائه خواهد کرد. ایستگاه های تلویزیونی محلی برنامه های اسلامی ارائه می کنند اما این نوع برنامه ها تنها 10 تا 19 درصد از کل محتوای برنامه های آنها را دربرمی گیرد.این شبکه به طور کامل در اختیار دولت بوده و از سوی وزارت اسلامی مالزی اداره می شود.
حدود 60 درصد از جمعیت 27 میلیون مالزی را مسلمانان تشکیل داده و اقلیتی از آن به چینی ها و هندی ها اختصاص دارد که بیشتر بودایی، هندو یا مسیحی هستند.
نظر شما