به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست که با حضور بیش از یکصد نفر از اندیشمندان، عالمان دینی، اساتید دانشگاهها از شهرهای مختلف کرواسی و دانشگاههای ایران برگزارشد، سخنرانان به بحث و تبادل نظر پیرامون ایدهآلهای آینده بشری در خصوص ادیان گفتگو کردند.
در افتتاحیه این نشست، فدایی فرد سفیر کشورمان در زاگرب با تبیین دیدگاه های جمهوری اسلامی ایران به تشریح دیدگاه اسلام در باره صلح پرداخت و ایران را همواره پیشتاز صحنه گفتگوی ادیان ذکر کرد.
سپس شوکو عمر باشیچ مفتی اعظم مسلمانان کرواسی با بیان اینکه ایران و رایزنی فرهنگی کشورمان در زاگرب در برگزاری چنین نشستهایی پیشتاز است، گفت: ما با توجه به شرایط جهانی به اینگونه سمینارها نیاز داریم و از گفتگو با یکدیگر نباید پرهیز کنیم.
فرانیو دوبروویچ معاون وزیر فرهنگ کرواسی با بیان اینکه گفتگو بین اسلام و مسیحیت نه تنها به رفع موانع کمک می نماید بلکه به بقیه ادیان نیز کمک می کند تا وجه مشترکشان که خدای واحد است را بهتر بشناسند به همین سبب صلح بین ادیان میسر است چون خدا از ما خواسته است.
سپس آنتو مشیچ رئیس دانشکده علوم مسیحیت زاگرب با تشکر از رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران از برگزاری این نشست گفت: این قبیل برنامه ها برای جوانان ما مفید است زیرا برای بالا بردن رشد، کنار هم نشستن و گفتگو کردن را می پذیرند و با گفتمان دیوار جدایی ها ازبین می رود.
وی تاکید کرد : غرب متوجه نیست در مقابل بنیادگرایی مذهبی چگونه باید از خود عکس العمل نشان دهد. ایشان معتقد است که انسان ذاتاً یک موجود مذهبی است و گفتمان هم یک دینداری است.
دن ایوان گروبیشیچ رئیس انجمن صلح شهر اسپلیت اظهار کرد: برخلاف نظریه هانتینگتون من معتقدم که باید گفتگو بین تمام ادیان انجام گیرد .زیرا گفتگو یعنی زندگی کردن با هم البته گفتمان ها باید از ایدئولوژی ها بدور باشد.
وی افزود: تمدن پیش شرط و عامل گسترش فرهنگ است و عاملی برای بهبود زندگی است.
موریس معتمد نماینده یهودیان در دور ششم و هفتم مجلس شورای اسلامی ایران به تبیین گوشه هایی از تاریخ یهود در ایران و خدمات یهودیان به ایران و حضور آنان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف و با اشاره به پیام امام خمینی در اول انقلاب به حمایت از اقلیت های مذهبی به ویژه یهودیان ایران پرداخت و از آزادی های موجود در ایران برای یهودیان سخن راند.
تومیسلاو کواچ نماینده کاردینال کرواسی گفت: جهانی سازی صنعتی موجب دور شدن ما از تاریخ خودمان است. جهانی سازی دارای مشخصاتی است که گسترش کاپیتالیسم و سرمایه داری موجب از بین رفتن حقوق مردم سالاری است. نئو لیبرالسیم هم بر این امر پافشاری دارد زیرا با فشار بر جامعه به اهداف اقتصادی خود می اندیشد. نئولیبرالیسم یک سیستم استبدادی جدید است برای تشدید اختلافات، نظریه درگیری تمدن ها مطح می شود. جهان اسلام مانند خاری در چشم اینها هستند زیرا اخلاق اسلامی موانعی را برای آنان به بار می آورد.
وی افزود: مسلمانان و مسیحیان بدانند که گفتمان یک ایدئولوژی نیست بلکه ضرورت روزمره زندگی ما است و این خدمت به انسانیت است.
ژیکیچ از کلیسای ارتدکس زاگرب در خطابه خود گفت: گفتمان یک ارتباط ضد عفونی شده نیست بلکه باید به عنوان یک ارتباط با مدل روز مطرح شود و باید یک تعامل واقعی و با معیارهای اجتماعی همراه باشد. گفتمان حق ماست و گفتمان دوم عمل است. گفتمان تجربه هاست که زندگی ما را نجات می دهد.
حجهالاسلام الویری از ایران با بیان گوشههایی از نتایج گفتگوهای به عمل آمده آن را نیاز بشر امروز دانست و با اشاره به آیاتی از قرآن بر ضرورت دائمی آن تاکید کرد.
در نوبت دوم، عزیز حسن اویچ معاون مفتی اعظم کرواسی گفت: به عنوان کسی که فعالیت چند وجهی و چند ملیتی دارد عرض میکنم که هنر ریشه در مذهب دارد و از این طریق نیز می توان به تبادل نظر پرداخت.
ناج استاد دنشگاه علوم مسیحیت اظهار نمود: تلاش ما حفظ دینداری است در مقابل نحله های جدید ضد دینی مانند همجنس بازان و فاشیستها و ... . ما برای بازگشت ارزشها تلاش و حمایت میکنیم.
خانم دکتر علم الهدای از دانشگاه شهید بهشتی با تبیین زوایای پنهان آموزش در دنیای امروز و لزوم توجه به امور آموزشی برای سلامت و ارتقای سطح علمی بشر مطالب جذابی را ایراد نمود.
سخنران پایانی خانم رستم آبادی از مرکز گفتگوی ادیان، اهداف و دیدگاه های سازمانی مرکز گفتگوی ادیان را مطرح کرد و به بیان برخی خدمات این مرکز در سطح جهان پرداخت.
این همایش با پوشش خبری رسانههای داخلی کرواسی از جمله تلوزیون ملی این کشور همراه بود.
نظر شما