محمد عبداللهی در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهار داشت: کشاورزان پسته کار باید در دریافت یافته های علمی و پیاده کردن آنها در فرایند تولید محصول پسته جدی تر عمل کنند.
وی افزود: هم اکنون در راستای افزایش سطح کیفیت و کمیت تولید پسته تحقیقات متعددی توسط محققان مرکز تحقیقات پسته انجام شده است و یا در دست انجام است که پیاده کردن آنها به صورت عملی در کاشت پسته بسیار تاثیرگذار است.
عبداللهی خاطرنشان کرد: در صورت تمایل کشاورزان تمامی نتایج تحقیقات را در اختیار کشاورزان قرار خواهیم داد.
وی افزود: علاوه بر طرح های تحقیقاتی در حال حاضر 40 نشریه ترویجی نیز در حال انتشار است که کشاورزان می توانند اطلاعات مورد نیاز را از آنها برداشت کنند.
رئیس موسسه تحقیقات پسته ایران گفت: باتوجه به امکانات محدود مرکز امکان ارسال این نشریات برای کشاورزان وجود ندارد.
وی افزود: این موسسه در رابطه با عرضه یافته های علمی تمام تلاش خود را می کند و کشاورزان باید در تقاضاهایشان نسبت به یافته های علمی جدی تر باشند.
عبداللهی با اشاره به بومی سازی ابزارها و روشهای مقابله با سرمازدگی در این مرکز گفت: این موسسه طرح های تحقیقاتی گوناگونی را در این مورد دنبال می کند که در چندین مورد روشهای علمی مقابله با سرمازدگی را به صورت بومی در آورده ایم.
رئیس موسسه تحقیقات پسته ایران با اشاره به اینکه طی سالهای گذشته محصول پسته به دلیل سرمازدگی خسارات فراوانی را متحمل شده است گفت: 4 سال به صورت مستمر در زمینه روشهای مقابله با سرمازدگی تحقیق صورت گرفته است و در این تحقیقات روشهای چاهک معکوس، دستگاه مولد مه، بخاریهای متحرک و دستگاه مولد باد بومی سازی شده است و در کاهش اثرات سرمازدگی نقش مهمی دارند.
وی با بیان اینکه سرمازدگی در دو جهت به محصول پسته ضرر وارد می کند، گفت: نوسانات تولید پسته و کاهش میانگین تولید مهمترین خسارات را به محصول وارد می کند.
عبداللهی افزود: برای اینکه خسارت به پائین ترین حد ممکن برسد 2 روش در نظر گرفته شده است که یکی مکانیزم برنامه ریزی مالی و دیگری استفاده از ابزارهای مقابله با سرمازدگی است.
نظر شما