ذبیح الله خدائیان در گفتگو با خبرنگار مهر در خرم آباد، اظهار داشت: شوراهای حل اختلاف به عنوان یک ارزش اجتماعی که ریشه قرآنی دارد نقش موثری در اصلاح ساختار فرهنگی، فرهنگ سازی و تحکیم مبانی صلح و سازش ایفا می کنند.
وی با تاکید بر اینکه باید با آنان که برای جان، مال و آبروی مردم ارزش قائل نیستند و مرتکب تجاوز می شوند بدون اغماض و با سرعت و شدت برخورد شود، خاطرنشان کرد: اما همه اختلاف ها اینگونه نیستند و دین اسلام که دین مهربانی، لطف ورحمت است تاکید بر صلح و سازش دارد.
رئیس کل دادگستری لرستان با مقایسه سیاست حقوقی اسلام و کشورهای مدعی دمکراسی، بیان داشت: در سیاست کیفری اسلامی اصل بر برائت است مگر خلاف آن ثابت شود که جنبه های اثباتی جرم نیز راهکارهای خاص خود را دارد و بسیار دشوار است اما در کشورهای مدعی دمکراسی تا یکی دوقرن اخیر اصل بر بزهکاری و مجرمیت بوده مگر خلاف آن ثابت می شد در حالیکه دین اسلام به عنوان کامل ترین دین که برای تمام ابعاد و دوران زندگی انسان برنامه جامع و کامل دارد از 1400 سال قبل این اصل را مقرر کرده است.
خدائیان با بیان اینکه در قرآن آیات متعددی ارائه شده است که اگر بین دو فرد و یا طایفه دشمنی و قتل رخ داد مومنان بین آنان صلح و سازش برقرار کنند، خاطر نشان کرد: عضویت درشوراهای حل اختلاف افتخاری است و اعضا با الهام از آموزه های دینی و فرامین پیشوایان دین اسلام بخاطر اجر اخروی همکاری دارند و منشا خدمات ارزشمندی در جامعه بوده اند.
وی از شوراها به عنوان مراکز حل ریشه ای اختلافات مردم توسط مردم یاد کرد و افزود: بسیاری از اختلافات اگر از طریق دادگستری رسیدگی شود به طوراساسی حل نمی شوند و ریشه عداوت قطع نمی شود اما جایی که توسط افراد خیر اندیش و بزرگان به صلح و سازش منجرمی شود عداوت ازبین می رود و طرف با رضایت خاطر به رای و نظر شورا احترام می گذارد و احساس می کند به او ظلم نشده است.
رئیس کل دادگستری استان لرستان همچنین با بیان اینکه اگر مسئوولان به وظایفشان درست عمل کنند مردم مشکلات کمتری خواهند داشت، یادآور شد: برای کاهش مشکلات مردم در ادارات به دستور رئیس قوه قضائیه طرح بهداشت اجتماعی به اجرا درآمده است که بر این اساس در بانکها و سایر دستگاههایی که مردم مشکل دارند به مشکلات رسیدگی خواهد شد.
نظر شما