ایرج بنیادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه در دور دوم سفراستانی رئیس جمهور به گیلان شناسایی خاکهای استان مورد تاکید قرار گرفت، افزود: بر این اساس طرحی با مشارکت دانشگاه گیلان و موسسه تحقیقات برنج تهیه شده است.
وی عنوان کرد: نقشه های موجودی که در سنوات گذشته در استان تهیه شده بود به روز خواهد شد تا بتوان بر اساس آن نیاز خاکها به نهادهای مورد نیاز اراضی استان تامین شود.
معاون جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به ارزیابی خاک استان به منظور دستیابی به تغییرات کیفی و کمی خاک است، افزود: پایش منابع خاک و ارزیابی وضعیت آن سبب می شود تا برنامه ریزیهای اصولی و مشخصی در رابطه با تولید محصولات کشاورزی اتخاذ شود.
بنیادی بیان داشت: با تهیه نقشه خاک وضعیت اراضی به لحاظ کشت برای کشاورزان مشخص خواهد شد چرا که این نقشه ها به عنوان نقشه حاصلخیزی خاک تلقی می شوند.
وی بر ضرورت تهیه نقشه پراکنش عناصر غذایی در خاکهای استان تاکید کرد و افزود: وجود نقشه های پراکنش عناصر غذایی خاک، سیاستگذاران ملی و استانی را در جهت توزیع هر نهاده بر اساس نیاز خاک و شرایط کمبود آن برای گیاه راهنمایی می کند و بدین ترتیب از هر واحد نهاده کود، میتوان سود دهی بیشتری را انتظار داشت.
معاون جهاد کشاورزی گیلان اظهار داشت: کاربرد صحیح و علمی کودهای شیمیایی برای حصول شرایط بهینه در بهـره وری از منـابع آب و خـاک منـوط بـه شـناخت کامل حاصل خیزی خاک، تعیین نیاز گیاه به عناصر کودی پر مصرف و کم مصرف در شرایط مختلف اقلیمی و محیطهـای کشت و سعی در تلفیق و اصلاح عوامل رشد به منظور برداشت حداکثر محصول به طـور مـستمر اسـت.
وی همچنین حفظ منابع پایه و محیط زیست را از دیگر مزایای مصرف بهینه در سال اصلاح الگوی مصرف عنوان کرد و گفت: این امر کشاورزان را در استفاده هرچه بیشتر از نهاده ها در جهت تولید اقتصادی تر با کمیت و عملکرد بالاتر رهنمون می کند.
بنیادی یاد آورشد: این نقشه ها نشان می دهد که خاک هر منطقه چه مقدار و به چه نوع کودی نیازمند است و بدین ترتیب سهمیه بندی و توزیع کود نیز عادلانه و بر اساس نیاز مصرف خواهد شد.
نظر شما