به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، بیوک رئیسی صبح سه شنبه در جمع کارشناسان محیط زیست گفت: این نهاد علمی - کاربردی در میان مدت و درازمدت، زمینه توسعه پایدار و هدفمند اقتصادی و صنعتی شمالغرب کشور را فراهم میکند.
به گفته وی، وجود اساتید برتر کشور در مراکز آموزش عالی استان، توان کارشناسی بالای کارکنان حفاظت محیط زیست استان و حمایتهای معنوی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور از دیگر دلایل تشکیل این بانک در تبریز بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی گفت: غربالگری ژنتیکی در طرح احیای نسل "مارال" آینالو واقع در منطقه ارسباران به منظور دستیابی به گونههای برتر ژنتیکی آنها و نیز شناسایی 20 گونه درختی و 500 گونه علفی از دستاوردهای مهم این مرکز در طول سال گذشته بوده است.
رئیسی، خواستار همکاری هرچه بیشتر جامعه دانشگاهی استان با اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی در راستای تحقق اهداف زیست محیطی آن شد تا زمینه توسعه پایدار و هدفمند اقتصادی و صنعتی در سطح استان فراهم شود.
وی با اشاره به اولویتهای کاری بانک ژن شمال غرب کشور در تبریز گفت: شناسایی گونههای گیاهی و جانوری در معرض تهدید و انقراض، شناسایی عوامل تهدید و انقراض، بومی کردن دانش فنی ژنتیک به منظور ذخیره ژرم پالستهای مهم گیاهی و جانوری و ایجاد آزمایشگاه ژنتیک و بیوتکنولوژی تنوع زیستی از جمله فعالیت های این مرکز خواهد بود.
نظر شما