به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود احمدی نژاد بعد از ظهر امروز در حاشیه اجلاس سران سازمان شانگهای با بیان اینکه روابط جمهوری اسلامی ایران و چین در عرصه های مختلف بویژه اقتصادی در حال گسترش است، اظهار داشت:ظرفیت های همکاری دو کشور بسیار بیشتر از آن چیزی است که امروز در جریان است چرا که اقتصاد و سیاست دوکشور بسیار گسترده و وسیع است.
رئیس جمهور افزود: ایران و چین دو کشور قوی با ظرفیت های فراوان هستند و تهران هیچ گونه محدودیتی برای توسعه روابط با چین قایل نیست و گسترش همکاری ها را به نفع دو کشور و منطقه می داند.
احمدی نژاد با اشاره به تحولات جهانی اظهار داشت: درست است که امروز بیشتر تحولات اقتصادی مورد توجه قرار گرفته است اما معتقدیم هم عرض این تحولات و حتی بزرگتر از آن تحولات سیاسی و فرهنگی در حال وقوع است که باید خودمان را برای مقابله با آن آماده کنیم .
وی تصریح کرد: تهران و پکن باید به کمک هم تحولات جهانی را به نفع ملت های خود مدیریت کنند در غیر این صورت همان کسانی که عامل مشکلات جاری جهان هستند مجددا حاکم خواهند شد .
رئیس جمهور گفت : مدیریت تحولات ،عرصه مهم و گسترده ای است که ایران و چین می توانند در آن نقش آفرینی های جدی داشته باشند .وی با بیان اینکه تحولات جهانی می تواند هم تهدید و هم فرصت باشد ،خاطر نشان کرد: اگر تحولات را به درستی مدیریت کنیم می توانیم به کمک هم آنرا به فرصتی برای ملت های خود تبدیل کنیم.
احمدی نژاد با تاکید بر ضرورت گسترش همکاری های دو کشور اظهار داشت: اهمیت دو کشور مهم ایران و چین و نیز تحولات جهانی ایجاب می کند استراتژی بلند مدتی را برای همکاری پایدار و درازمدت خود ترسیم کنیم.
رئیس جمهور افزود : ما باید همیشه در کنار هم باشیم تا بتوانیم بر مشکلات غلبه کنیم .
هو جین تائو رئیس جمهور چین نیز در این دیدار با تبریک انتخاب مجدد دکتر احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت: انتخاب دوباره جنابعالی با مشارکت بالای مردم ایران تحسین برانگیز است و امیدواریم روابط چین با ایران همچنان به صورت فعال در همه زمینه ها به پیش رود .
رئیس جمهور چین گفت: با تلاشهای مشترک دو کشور طی سالهای اخیر روابط و مناسبات تهران– پکن روند مناسبی پیدا کرده است و مطمئن هستیم دوستی سنتی و عمق روابط اقتصادی دو کشور به طور پیوسته گسترش خواهد یافت.
تائو با بیان اینکه جهان در دگرگونی عمیق قرار گرفته است ، تصریح کرد : امروز هم از نظر صلح و ثبات منطقه ای و غلبه بر بحران اقتصاد جهانی با وظایف و چالش های مشترکی روبرو هستیم و معتقدیم در چنین شرایطی باید بیش از پیش همکاری بیشتر خود را ادامه دهیم در این صورت می توان به خوبی با بحران های بین المللی از جمله بحران بانکی مقابله کرد.
نظر شما