به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، رييس جمهور در مراسم افتتاحيه گردهمايي سراسري مسوولان قوه قضاييه با گراميداشت ياد و خاطره شهداي هفتم تير بويژه شهيد بهشتي با بيان اينكه عدالت ، شاه بيت دعوت پيامبران الهي وموضوع مهم آموزش فيلسوفان و مبتكران بزرگ تاريخ بشري است ، گفت: اين عدالت ، عدالتي است كه در عرصه حيات اجتماعي در زمينه رابطه افراد جامعه كه در يك جمع با يكديگر زندگي مي كنند معنا پيدا مي كند.
وي با تاكيد بر اينكه در بينش توحيدي عدالت اساس و پايه هستي است ، گفت: همه اجزاي اصلي بينش توحيدي برپايه عدل تاسيس شده وحركت مي كند و در حيات اجتماعي انسان آنچه كه مطلوب است عدل است.
رئيس جمهور با اشاره به اينكه جهان بر اساس عدل ترسيم شده است ، به عدليه شناخته شدن شيعه در تاريخ اشاره كرد و گفت: آنچه كه مطابق عدل نيست از نظر اسلام مردود است، عدل مبناي هستي و جامعه مطلوب الهي است و بايد عدل برقرار شود و اين كار نيازمند پرورش است.
خاتمي تصريح كرد: جامعه نيازمند سازماني است كه پاسدار عدل باشد ونسبت به رفتار انسانها به يكديگر داوري كند و از تجاوز و اجحاف حقوق جلوگيري كند.
وي اضافه كرد: مطلوبيت عدل در مورد انسان وجامعه انساني منوط به برقراري عدل در جامعه انساني است وعدل از آن جهت در جامعه انساني مورد تقاضا وطلب و دعوت است كه اولا انسان آزاد و مختار است و ثانيا طالب گرفتن حق است.
رئيس جمهور با اشاره به نقش و جايگاه قوه قضائيه كه در جامعه پاسداري از عدل و تجاوزمي باشد ، اين نقش را ممتاز خواند و گفت: عدالت قضائي در صورتي برقرار مي شود كه اولا قوانين عادلانه باشد و ثانيا قانون عدل بدرستي اجرا شود و چنانچه در هر كدام خلايي وارد شود عدالت قضائي دچار خدشه ميشود.
وي با اشاره به ذات انسان كه زياده خواه است ، گفت: انسان به حق خود قانع نيست و زياده طلب و سيري ناپذير است و زياده خواه بودن انسان خود از تكامل اوست.
خاتمي با تاكيد بر اينكه عدل درزندگي طبيعي انسان وجود دارد با طرح اين پرسش كه در صورت بنا شدن ظلم در جامعه چه بايد كرد ، تصريح كرد: ظلم در جايي است كه قدرت باشد و معمولا انسان ضعيف در مقابل قوي در معرض ظلم است و ظلم را معمولا كسي مرتكب ميشود كه قوي تر است و از سوي ديگر مقابله با اين تجاوز نيازمند قدرت است.
وي با بيان اينكه افتخار يك نظام قضائي پويا پاسداري از قدرت متمركز به هر قيمتي نيست، بلكه درك و جلوگيري از اجحاف قدرت و آنگاه پاسداري از قدرت عادل است، افزود: شرط ديگر افتخار نظام قضائي شجاعت است يعني اقدام در برخورد با ظلم وقدرت نفس، براي مهار قدرت وشجاعت كه شرايط فوق العاده سنگين قاضي ناشي از اهميت اين مسئله است.
رئيس جمهور ضمن قدرداني از رئيس قوه قضائيه در خصوص صدور بخشنامه حفظ حقوق شهروندي گفت: اين بخشنامه مي تواند مبناي تحول عظيم در جامعه براي گسترش عدالت و احساس عدالت باشد.
خاتمي با يادآوري بازديد خود از كانون اصلاح و تربيت گفت: نوجوانان بزهكار در اين كانون قرباني شرايط نادرست اجتماعي هستند و اگر خطايي نيز مي كنند بايد ريشه هاي آن را در شرايط اجتماعي جست.
وي اقدامات انجام گرفته در خصوص تبديل مجازات هاي حبس به مجازاتهاي جايگزين، جرم زدايي، ايجاد شوراهاي حل اختلاف و اهتمام به حق متهم در مراحل دادرسي را اساسي خواند و از زحمات قوه قضائيه در اين زمينه قدرداني كرد.
رييس جمهور در مراسم افتتاحيه گرد همايي سراسري مسوولان قوه قضاييه :
عدالت قضايي در سايه قوانين عادلانه تحقق مي يابد
سيد محمد خاتمي به مناسبت هفته قوه قضاييه با اشاره به نقش و جايگاه قوه قضاييه كه پاسداري از عدل و جلوگيري از تجاوز مي باشد، گفت:عدالت قضايي در صورتي برقرار مي شود كه اولا قوانين عادلانه باشد و ثانيا قانون بدرستي اجرا شود و چنانچه در هر كدام خلايي وارد شود عدالت قضايي دچار خدشه مي شود.
کد خبر 89881
نظر شما