پناهبرخدا رضایی که فیلم او به زودی در بخش رزباد جشنواره ادینبورگ به نمایش درمیآید به خبرنگار مهر گفت: نمایش فیلم در هر جشنوارهای فضایی برای دیده شدن آن فراهم میکند که برایم مهم و دلپذیر است. خوشبختانه اکران "چراغی در مه" در جشنوارههای مختلف همراه با واکنشهای مثبت بوده و مخاطب غیر ایرانی هم با آن ارتباط برقرار کرده است.
پریوش نظریه در نمایی از فیلم سینمایی "چراغی در مه"
وی درباره کمدیالوگ بودن فیلم گفت: زبان تصویر برای من بیش از دیالوگ اهمیت دارد و در فیلمهای قبلی به تصویر بیش از کلام اهمیت میدادم. تصویر اگر درست انتخاب شود میتواند قصه را پیش ببرد و در نبود دیالوگ به بیننده اطلاعات بدهد. شاید این وجه برای مخاطب غیر ایرانی هم جذاب باشد، چون میتواند از طریق تصویر با فیلم ارتباط برقرار کند. زبان تصویر جهانی است و ارتباط با فیلم را آسانتر میکند.
رضایی با اشاره به اکران نشدن فیلم در ایران افزود: "چراغی در مه" متعلق به سینمای فرهنگی و هنری است و مخاطب خاص و محدود دارد. طبیعی است که شرایط اکران برای چنین فیلمی مانند فیلمهای سینمای بدنه فراهم نشود. اما من مطمئنم نمایش چنین فیلمی در ایران هم میتواند با استقبال گروهی که به چنین سینمایی علاقه دارند همراه شود.
کارگردان "چراغی در مه" ادامه داد: نمایش فیلم در ایران و برای مخاطب ایرانی برایم مهم است و دوست دارم شرایطی فراهم شود که این فیلم اکران عمومی شود، اما تهیهکننده هنوز نتوانسته فرصتی برای دیده شدن و ارزیابی آن فراهم کند. مخاطب خارجی و منتقدان شاعرانگی فیلم را تحسین کردهاند و فکر میکنم این امتیاز برای مخاطب ایرانی هم جذاب باشد.
فیلم سینمایی "چراغی در مه" با بازی پریوش نظریه در جشنواره بیست و ششم فیلم فجر روی پرده رفت. این فیلم در جشنوارههای کپنهاگ و پوسان نمایش داده شده است. پایگاه اطلاعرسانی شصت و سومین جشنواره فیلم ادینبورگ رضایی را با الکساندر سوکورف فیلمساز نامدار روس مقایسه کرده و او را سوکورف سینمای ایران نامیده است.
نظر شما