مدير پژوهش شركت ملي نفت ايران در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي"مهر" گفت: اعضاي اوپك به داشتن نفت سبك و حجم زياد اين نفت معروف هستند به طوري كه دوسوم نفت موجود در خاورميانه وجود دارد.
محمد علي عمادي افزود: اما نكته حائزاهميت اين است كه اين نفت ها سبك بوده وبا برداشت روز افزون از اين منابع براي پاسخگويي به بازار، اين منابع در حال كاهش هستند.وي اضافه كرد: تحليل ذخاير نفت سبك امروز كشورها را واداشته تا منابع نفت سنگين خود را اگر چه ارزش كمتري در مقايسه با نفت سبك دارد توسعه دهند.
به گفته وي، ايران هم اكنون 18 ساختار نفت سنگين دارد كه بايد براي توسعه هرچه بيشتر آنها تلاش كرد.عمادي تصريح كرد: شركت ملي نفت ايران از شش سال گذشته تحقيقات خود را در برنامه اي بلند مدت براي توسعه اين ميادين آغاز كرده است تا بتواند در آينده نزديك به يكي از عرضه كنندگان نفت سنگين تبديل شود.
مدير پژوهش شركت ملي نفت ايران ، حوزه هاي نفتي موند، زاغه و فردوس را ازمهمترين منابع نفت سنگين دانست و گفت:هم اكنون سرمايه گذاري خوبي بر روي اين منابع انجام شده است به گونه اي كه لرزه نگاري سه بعدي ميدان موند انجام شده و يك كنسرسيم متشكل از شركت ايراني و كانادايي در حال ارزيابي اطلاعات اوليه مخزن هستند.
وي با اشاره به عمليات اجرايي ميدان زاغه اظهارداشت: اين ميدان از ويژگي خاص همانند فشار بالا برخوردار است كه اولين چاه آن توسط يك شركت روسي و ايراني به منظور دست يابي به اطلاعات تكميلي حفر مي شود.
عمادي انجام مطالعات زمين شناسي را نيز آخرين اقدام شركت ملي نفت برروي ميدان نفت سنگين فردوس دانست و گفت: كل نگرش شركت ملي نفت در واقع اين است كه در اين سه ميدان استخراج نفت از ميدان نفتي موند از سطح الارض، جداسازي و تفكيك و روان سازي در ميدان زاغه و تكميل اطلاعات در ميدان فردوس است.
وي در پايان تصريح كرد: اگرچه ميزان ذخاير نفت سبك ايران بيش از 500 ميليارد بشكه و ميزان نفت درجا نيز 130 ميليارد بشكه تخمين زده شده است اما اين امر توسعه ميادين سنگين را نفي نمي كند چراكه عرضه نفت سنگين در كنار نفت سبك امري ضروري است تا جايگاه ايران در ميادين كشورهاي توليد كننده نفت ارتقاء يابد.
نظر شما