به گزارش خبرنگار مهر در قزوین، سیدجعفر شهاب زاده عصر دوشنه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان قزوین که در سالن اجتماعات این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: مشاوره یکی از اصول مهم تربیتی است که کمتر مورد توجه قرار گرفته و در این بخش با کمبود نیرو مواجه هستیم.
وی افزود: با توجه به کمبود نیرو همچنین اهمیت موضوع، معلمان و مدیران باید با مشاوره آشنا شوند زیرا دانش آموزان ساعتهای متمادی با مدیران و معلمان سرو کار دارند که دانستن نکات مشاوره ای می تواند در تعلیم و تربیت بسیار موثر باشد.
رئیس سازمان آموزش و پرورش استان قزوین گفت: عدم آشنایی معلمان و مدیران با نحوه برقراری ارتباط مناسب با دانشآموزان پیامدهای تربیتی دارد بنابراین عمومی کردن کار مشاوره یکی ازضروری ترین اقدامات در حوزه آموزش است که می تواند در افزایش کیفیت تربیت دانشآموزان موثر باشد.
در ادامه معاون پرورشی سازمان آموزش و پرورش استان قزوین اظهار داشت: یکی از اهداف تعلیم و تربیت فراهم کردن شرایط و امکانات، برای تعالی بشر است و انتظار می رود حاصل فرآیند آموزش و پرورش، انسانهای با دانش، با ایمان و معتقد به آرمانهای معنوی، توانمند، متفکر و خلاق باشند.
کاظم زمانی گفت: با توجه به اینکه دوران کودکی و نوجوانی به عنوان مرحله ای حساس با تغییرات جسمی و روانی نیز همراه است، نقش معلمان به عنوان راهنما و مشاوره در این برهه بیش از پیش اهمیت دارد.
وی عنوان داشت: مشاوره و راهنمایی در مدارس، برنامه ای ضروری است که در عرصه تعلیم و تربیت به ویژه در طول آموزش همگانی از سالیان گذشته مورد توجه قرار گرفته است و کمک به توسعه مهارتهای زندگی به ویژه فرآیند تصمیم گیری و هدف گزینی از ضرورتهای ارزشمندی است که با تقویت فرآیند مشاوره و راهنمایی از طریق معلمان دانا و دلسوز میسر می شود.
معاون پرورشی سازمان آموزش و پرورش استان قزوین یادآور شد: موضوع مشاوره از سال 81 در سازمان آغاز شده اما از بعد کیفیت به دلیل محدودیتهای منابع انسانی و مالی فعالیت چشمگیری در این زمینه نداشته ایم.
وی عنوان کرد: شناسایی و کاهش مشکلات دانش آموزان، پیشگیری از مشکلات تحصیلی و رفتاری دانش آموزان، شناخت علائق و استعدادهای دانش آموزان و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان از اهدافی است که در مشاوره دنبال می شود.
زمانی تاکید کرد: اگر معلمان و مربیان به عنوان عناصر کلیدی آموزش و پرورش، با نیازهای جسمانی، روانی و اجتماعی دانشآموزان آشنایی داشته و از نکات اساسی مربوط به برخورد مناسب با دانش آموزان در کلاس و محیط مدرسه آگاهی داشته باشند بهتر میتوانند به پیشرفت تحصیلی و در نهایت کسب شخصیت اخلاقی دانش آموزان کمک کنند.
وی افزود: همه سازمانها و ارگانها از جمله بهزیستی، سازمانی ملی جوانان، سازمان فرهنگی و هنری شهرداری، صدا و سیما، دانشگاه علوم پزشکی، اداره کل فرهنگ و ارشاد، امور اجتماعی استانداری و کمیته امداد امام خمینی (ره) میتوانند در اجرای مطلوب طرح و برنامه مشاوره همکاری کنند.
در ادامه معاون پشتیبانی سازمان آموزش و پرورش استان قزوین گفت: تامین رفاه فرهنگیان نقش موثری در افزایش بهره وری دارد از این رو در دولت نهم به این امر اهتمام جدی شده است.
محسن حق شناس با اشاره به مصوبات دور دوم سفر ریاست جمهوری برای ساخت مرکز رفاهی فرهنگیان و ارائه خدمات رفاهی به معلمان گفت: مرکز خدمات رفاهی فرهنگیان در سه فاز احداث خواهد شد که فاز اول آن شامل احداث قسمت تفریحی و ورزشی همزمان با ولادت امام علی (ع) آغاز خواهد شد.
معاون پشتیبانی سازمان آموزش و پرورش استان قزوین به پیگیری مصوبه کمک 20 میلیارد ریالی بانکهای استان و استانداری به صندوق ضروری کارکنان آموزش و پرورش استان اشاره کرد و اظهار داشت: پرداخت تسهیلات قرض الحسنه از طریق صندوقهای وام ضروری کارکنان آموزش و پرورش، یکی از بهترین، مطمئن ترین و کارآمدترین شیوههای اجرایی و موفق در حل مشکلات و تامین رفاه و معیشت فرهنگیان است.
در این جلسه مصوب شد کمیته ای با مسئولیت معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین و دبیری معاون پرورشی سازمان آموزش و پرورش استان برای پیگیری بحث مشاوره دانشآموزان تشکیل شود.
همچنین پیگیری تغییر کاربری زمین مدرسه البرز و یا خرید آن توسط شهرداری و کمک 20 میلیارد ریالی بانکهای استان از طریق اختصاص خط اعتباری بانک مرکزی از دیگر مصوبات این جلسه بود.
نظر شما