۲ تیر ۱۳۸۸، ۱۳:۰۹

نبوی خبر داد:

ثبت 17 هزار مورد ابتلا به تب مالت در کشور طی سال گذشته

ثبت 17 هزار مورد ابتلا به تب مالت در کشور طی سال گذشته

معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، از سیر نزولی بیماری تب مالت در کشور خبر داد و گفت: در سال 57 با 35 میلیون جمعیت 14 هزار و 159 مورد مبتلا ثبت شده است که این آمار در سال گذشته به رغم جمعیت 70 میلیونی فقط 17 هزار و 905 مورد بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمود نبوی روز سه شنبه در همایش سراسری بروسلوز که امروز در تالار امام خمینی (ره) دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، به تشریح وضعیت بیماری تب مالت در کشور پرداخت.

وی با اشاره به آخرین آمار تب مالت در کشور که مربوط به سال گذشته است، گفت: استان لرستان و آذربایجان شرقی با میزان بروز 88 تا 110 مورد در 100 هزار نفر جمعیت بیشترین موارد بروسلوز را در سال گذشته به خود اختصاص داده ‌اند.

نبوی ادامه داد: استان سیستان و بلوچستان هم با میزان بروز یک تا 21 مورد در 100 هزار نفر جمعیت کمترین موارد تب مالت را داشته است.

وی همچنین میزان بروز تب مالت در استانهای کرمان، خراسان جنوبی و شمالی، سمنان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی و زنجان را 22 تا 44 مورد در 100 هزار نفر و در استان مرکزی و همدان 66 مورد در 100 هزار نفر جمعیت اعلام کرد.

معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، تفاوت آمار ابتلا به تب مالت را ناشی از حرکت جمعیت دامهای آلوده و مصرف مواد لبنی غیرپاستوریزه عنوان کرد و گفت: روند بروز بیماری مشترک بین انسان و دام (بروسلوز) از سال 57 تا 87 سیر نزولی داشته است.

نبوی افزود: شمار مبتلایان به تب مالت در سال 57 با 35 میلیون جمعیت در کشور 14 هزار و 159 مورد و در سال 87 با 70 میلیون جمعیت 17 هزار و 905 مورد بوده است که این آمار و ارقام حاکی از کاهش میزان موارد آلودگی در کشور است.

وی با تاکید بر اینکه باید تلاش شود تا صنایع فرآورده ‌های لبنی پاستوریزه کشور توسعه یابد گفت: دامپروری سنتی، عادات غذایی سنتی، تمایل بیشتر مردم به مصرف پنیرهای غیرپاستوریزه و سنتی و... از دیگر علل بروز تب مالت در مناطق مختلف کشور است.

معاون مرکز مدیریت بیماریهای واگیردار وزارت بهداشت، ریشه‌ کنی این بیماری را منوط به همکاری بین بخشی، گسترش شبکه بهداشتی و درمانی و آموزش بهداشت دانست.

وی با عنوان این مطلب که مخزن اصلی تب مالت دامها هستند و در رده های مختلف حیوانی، اعم از خوک، سگ، گاو، بز و گوسفند دیده می‌ شود گفت: بیماری منتقل شده از بز و گوسفند شدیدتر و در ایران و عربستان شایع تر است.

کد خبر 901164

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha