به گزارش خبرگزاری مهر حسین محمد پور زرندی، در بیست و یکمین همایش مالی و اداری کلانشهرها گفت: معاونین مالی و اداری دو مسئولیت بزرگ مالی و ادار را بر دوش دارند به عبارتی افرادی که در این دو بخش کار می کند هم باید بخش مالی و اقتصادی را اداره نمایند و هم بحث منابع انسانی و نیروی انسانی در واحدها را مدیریت کنند.
وی با اشاره به بحران مالی و اقتصادی که در حال حاضر کلیه کشورهای جهان درگیر آن هستند، افزود: پیش بینی می شود که تا سال 2010 این بحران پایان نمی پذیرد.
وی ادامه داد: ایران یکی از کشورهای صادر کننده نفت خام است از این رو ناخواسته با این بحران اقتصاد جهانی درگیر شده است.
پور زرندی تصریح کرد: در شهرداری، متاسفانه مهمترین منابع درآمدی، ساخت و ساز است و می توان گفت بیش از 80 درصد از سبد منابع شهرداری از ساخت و ساز تامین می گردد ولی با توجه به عمران اقتصادی فعلی و تاثیر آن بر روند ساخت و ساز و کاهش قیمت مسکن شهرداری ها برای تامین منابع خود با مشکلات جدی مواجه شده اند.
وی ادامه داد: در سال اخیر، مشکلات و مسایل زیادی برای شهرداری ها ایجاد شده است به عبارتی دیگر شهرداری ها با پرداخت هزینه های جاری خود مشکلاتی را پیدا کرده اند. به عنوان مثال هزینه سالانه نگهداشت کلانشهر تهران، مبلغی معادل یک هزار و سیصد میلیارد تومان بدون هیچگونه فعالیت عمرانی است و این رقم در شهرهای دیگر متفاوت است.
معاون مالی و ادار شهرداری تهران گفت: شهرداری ها با استفاده از مدل علمی و براساس برنامه ریزی درست می توانند هزینه ها را به هزار میلیارد تومان کاهش دهند و این کار فقط با 5 مولفه ایمان، اراده، اخلاق، استعانت و استجابت امکان پذیر است.
وی ادامه داد: با توجه به سال اصلاح الگوی مصرف و ضرورت مدیریت بر هزینه ها لازم به نظر می رسد که با استفاده از مدل از دغدغه تا بهبود، مجموعه شهرداری با عزمی راسخ از پائین ترین تا بالاترین رده برای کاهش هزینه ها اقدام مقتضی را انجام دهند.
وی با اشاره به منبع و درآمدهای شهرداری های کشورهای دنیا گفت: در جهان 10 تا 20 درصد هزینه ها از طریق منابع مالی تامین می شود اما در شهرداری های ایران این منابع فقط یک درصد است و متاسفانه تنها از طریق درآمد آن هم دریافت هایی که از سوی مردم صورت می گیرد، شهر اداره می شود.
پور زرندی با اشاره به سبد اقتصادی بانکی مالی شهر گفت: یکی از مباحثی که ما در شهرداری تهران به دنبال آن هستیم، سبد اقتصادی بانکی مالی شهر برای شهرداری هاست و آن بهره گیری از موسسه های مالی و اعتباری شهر و تبدیل آن به بانک شهر است.
وی ادامه داد: در اینجا لزوم داشتن یک بانک به چشم می خورد زیرا برای انجام پروژه های مدیریت شهری نیازمند سرمایه گذاری هستیم و بانک شهر می تواند پشتیبان ما در این راه باشد.
وی با اشاره به بیمه نیز گفت: شهرداری ها هزینه زیادی را بابت بیمه مجموعه خود می پردازندکه با ایجاد شرک بیمه می توانیم هم از سود حاصل از آن برای شهر استفاده کنیم و هم هزینه زیاد پرداخت حق بیمه ها را به یک شرکت خارج از مجموعه نپردازیم.
وی با اشاره به سرمایه گذاری یک شرکت چینی در ایران گفت: در بخش سرمایه گذاری خارجی نیز مبلغ 5/1 میلیارد یورو از سوی شرکت چینی در شهرداری تهران سرمایه گذاری شد و باید اشاره نمود که وظیفه اصلی ما ساخت شهر است و در کنار آن فراهم کردن رفاه برای شهروندان ولی نباید کلیه کارها را ما انجام دهیم بلکه می توان از سرمایه خارجی نیز بهره جست.
وی در خصوص رتبه بندی مالی برای شهرداری ها نیز اضافه کرد: پس از اخذ رتبه بین المللی مالی که به صورت حسابرسی از کلیه امور مالی به دست می آید، می توان به یک اعتبار دست یافت و براساس آن با فاینانس کردن و انتشار اوراق مشارکت درهمین شرایط بحرانی بر مشکلات فائق آمد.
نظر شما