۳ تیر ۱۳۸۸، ۱۱:۴۸

عملیات کوتینگ خط لوله 32 اینج فاز 12 به زودی آغاز خواهد شد

مدیر پروژه خط لوله فاز 12 پارس جنوبی اعلام کرد: نهمین و دهمین محموله لوله های فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی وارد بندر امام شده و عملیات ترخیص، بارگیری و حمل آن به خرمشهر در دست اجرا است.

به گزاش خبرگزاری مهر مدیر پروژه خط لوله فاز 12 پارس جنوبی با بیان اینکه یازدهمین و دوازدهمین محموله های 32 اینچ این فاز نیز در حال حاضر در کشور آلمان ساخته شده است گفت: نهمین و دهمین محموله لوله های فاز 12 میدان گازی پارس جنوبی وارد بندر امام شده و عملیات ترخیص، بارگیری و حمل آن به خرمشهر در دست اجرا است و با رسیدن این بخش از لوله ها تا کنون بالغ بر 323 کیلومتر لوله از مجموع 450 کیلومتر خط لوله این فاز رسیده و در صورت تامین بودجه و پرداخت هزینه های این بخش از لوله به شرکت سازنده این محموله برای انتقال به ایران آماده است.

محمدرضا بهاری با بیان اینکه رقم ناخالص قرارداد 753 میلیون دلار(15 درصد از ارزش پروژه بابت بیمه، حسن انجام کار و مالیات کسر می شود) است، افزود: تا کنون بالغ بر 45 درصد از هزینه های پروژه با نرخ متوسط تبدیل یورو به دلار1.47 ازسوی شرکت پتروپارس پرداخت شده است که البته در مواقعی با تاخیر چهار ماهه از سوی این شرکت روبرو بوده ایم.

به گفته وی تولید آخرین بسته 5/73  کیلومتری از خط لوله 32 اینچ که در دستور کار کارخانه سازنده قرار دارد، هنوز به دلیل نگرانی از تامین نقدینگی آغاز نشده است و منتظر روشن شدن وضع مالی و بهبود پرداخت از سوی کارفرما هستیم.

مدیر پروژه خط لوله فاز 12 پارس جنوبی با تاکید بر اینکه افزایش نرخ برابری یورو در مقابل دلار در ماه های اخیر (هزینه های پروژه در قرارداد براساس دلار محاسبه شده است) پروژه را با کاهش نقدینگی مواجه ساخته است، تصریح کرد: این امر موجب شده تا با حداقل 25 میلیون یورو کاهش نقدینگی تنها در بخش خرید لوله مواجه باشیم.

وی با بیان اینکه در صورت عدم تامین این کمبود در شش ماه آینده با مشکل اصلی مواجه خواهیم بود، ادامه داد: تلاش شده است تا حل این مشکل در شرایط کنونی با استفاده از پیش پرداخت برطرف شود، ولی برای حل مشکلات آنی، تنها راه حل، افزایش قیمت قرارداد از سوی کارفرما خواهد بود.

بهاری در خصوص دلیل آغاز نشدن عملیات پوشش اندود بتن لوله های 4 اینچی فاز12 همچنین نهایی نشدن قرارداد ساخت گوی شناور این فاز گفت: به منظور اجرای مراحل بقای مانده پروژه جدول برنامه ریزی و جریان نقدینگی مربوطه به شرکت پترو پارس ارایه شده است تا براساس آن اجرای بخشهای باقی مانده مطابق با هزینه ها انجام شود.

به گفته این مدیر پروژه با اختصاص مبلغ 122 میلیون یورو از سوی کارفرما برای سال میلادی 2009، شرکت تاسیسات دریایی ساخت کلیه لوله های باقی مانده، اجرای عملیات اندود بتن 60 تا 70 کیلومتر خط لوله و کلیه خطوط لوله 4 و30 اینچ (این لوله ها با متراژ 2/5 کیلومتر در شرکت PCK چین ساخته شده است)همچنین عملیات حفرکانال نزدیک به ساحل این فاز را انجام خواهد داد.

بهاری همچنین از آغاز عملیات کوتینگ (پوشش اندود بتن) لوله های فاز 12 در چند روز آینده خبرداد و گفت: مراسم آغاز عملیات کوتینگ خطوط لوله 32 اینچ این فاز به زودی در یارد قائم شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران در خرمشهر برگزار خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران با نگاهی اجمالی به تاریخچه پروژه فاز12 که در بلوک جنوب شرقی حوزه گازی پارس جنوبی و در حاشیه خط مرزی با کشورقطر با مساحتی حدود150 کیلومتر واقع شده، می توان گفت: قرارداد توسعه این فازپس از تصویب شورای اقتصاد در جلسه 31 اردیبهشت ماه سال1384 وارد مرحله جدیدتری شد یعنی زمانیکه وزارت نفت درخواست  خود را مبنی بر افزایش ظرفیت تولید گاز طبیعی از این فاز از هزار میلیون فوت مکعب در روز به سه هزار میلیون فوت مکعب همچنین تفکیک فازهای 11 و12 از یکدیگر به شورای اقتصاد ارایه داده بود که نهایتاً تایید توجیه فنی واقتصادی طرح مذکور و تصویب اجرای آن را به روش بیع متقابل به همراه داشت.

آغاز مذاکرات اولیه با شرکت پتروپارس که منجر به دریافت پیشنهادات این شرکت شده، شرکت ملی نفت ایران را بر آن داشت تا در 25 تیرماه سال84 قرارداد توسعه فاز12 پارس جنوبی با را ترک تشریفات به این شرکت پیشگام واگذار کند که به امضای این قرارداد بزرگ میان دو طرف منجر شد.

کد خبر 901648

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha