به گزارش خبرنگار مهر در شیراز، نکویی مهر پیش از ظهر چهارشنبه در دومین همایش فرش دستباف در شیراز، از فرش به عنوان کالایی لوکس یاد کرد و افزود: به طور طبیعی رکود اقتصادی ارتباط زیادی با کالای لوکس دارد به این معنی که با ایجاد بحرانهای اقتصاد و کاهش درآمد، خریداری کالای لوک نیز کاهش می یابد از این رو باید در شرایط امروز که با پدیده ها و بحرانهای مختلف رکود اقتصادی در جهان مواجه هستیم فرش دستباف استان فارس را مدیریت و اداره کرد.
وی با اشاره به نقش مهم استان فارس در تولید و صادرات فرش دستباف نیز بیان کرد: استان فارس در سالهای مختلف به طور میانگین 17درصد از تولید فرش دستباف کشور را به خود اختصاص داده و بخش قابل توجهی از صادرات را نیز کسب کرده است و در شرایط امروز رکود بازارهای جهانی باید بیش از پیش از این صنعت مهم استان فارس پشتیبانی و حمایت کرد.
رئیس سازمان بازرگانی استان فارس با تاکید بر اینکه چنانچه در این وضعیت از فرش دستباف حمایت نشود لطمه جدی به این حوزه وارد خواهد شد، عنوان کرد: در راستای اداره بهتر این وضعیت سازمان بازرگانی به کمک مرکز ملی فرش ایران در استانهای مختلف جشنواره هایی را برگزار می کند تا فعالین این عرصه بدانند با چه دستاورد بزرگی مواجه هستند و باید چگونه آن را حفظ و مدیریت کنند.
نکویی مهر با اشاره به بحث آموزش به عنوان یکی از اقدامات مهمی که این سازمان طی مدت اخیر با کمک استانداری و مرکز ملی فرش صورت داده، بیان کرد: در سال 87 حدود 65دوره به تعداد 54هزار و 600نفر ساعت آموزش به بافی فرش در استان برگزار شد و این امر قدمی مناسب برای ارتقای سطح کیفی تولید فرش دستباف در استان فارس به شمار می رود.
سلیقه یابی قدم اول تولید فرش دستباف
وی از برگزاری همایشهایی با موضوع سلیقه یابی به عنوان یکی دیگر از این اقدامات در سطح استان فارس یاد کرد و افزود: امروزه همگان بر این باور رسیده اند که باید امور مربوط به تولید فرش دستباف از طریق روشهای نوین بازاریابی پیگیری شود و در بحث بازاریابی نیز باید توجه داشت قبل از تولید مراحل مختلفی نظیر سلیقه یابی، بررسی و تحقیقات در بازار هدف صورت گیرد.
رئیس سازمان بازرگانی استان فارس با اشاره به اینکه در این راستا در سطح استان 150نفر آموزش دیده اند، عنوان کرد: تا زمانیکه تحقیقات، سلیقه یابی و بازرایابی نوین و علمی صورت نگیرد نمی توان در بازارهای هدف گوی رقابت را از سایر کشورها گرفت از این رو باید به بحث علمی تر شدن این حوزه توجه لازم و کافی شود.
نکویی مهر در ادامه سخنان خود با اشاره به تسهیلات پرداخت شده به فعالین حوزه تولید فرش دستباف در فارس نیز بیان کرد: طی مدت اخیر دو هزار و 370 طرح به ارزش 42میلیارد تومان به بانکها معرفی که از این میزان 24میلیارد آن مصوب و پرداخت شده است.
وی اضافه کرد: در سال گذشته نیز 25طرح با اعتباری معادل 4.5میلیارد تومان با استفاده از کمکهای اعتباری به بانکها معرفی شده که 9 دهم میلیارد تومان آن پرداخت شده است.
این مسئول سازمان بازرگانی فارس همچنین از تاسیس انجمن طراحان فرش دستباف در استان فارس به عنوان یکی دیگر از اقدامات این مدت برشمرد و افزود: این مرکز در شهریور ماه سال گذشته تاسیس شده و هم اکنون نیز 190نفر عضو آن هستند و نقش مهمی را نیز در حوزه طراحی فرش در سطح استان ایفا کرده است.
نکویی مهر در ادامه سخنان خود گفت: برای امسال نیز برنامه هایی شامل آموزش، برگزاری نمایشگاه های داخلی و خارجی، ایجاد پایانه صادراتی فرش دستباف در شیراز به عنوان مصوبات دور دوم سفر هیئت دولت، ایجاد مجتمع قالیشویی متمرکز در استان و... را مد نظر قرار داده ایم.
وی همچنین به تشریح برخی از مشکلات حوزه تولید فرش دستباف در استان فارس پرداخت و گفت: یکی از مشکلهای اساسی این حوزه موضوع نقدینگی بوده که در این خصوص باید وام های مناسبی با نرخ سود پایین پرداخت شود و در این خصوص از بانکهای استان تقاضا داریم که همکاریهای لازم را به عمل آورند.
وی از فقدان ارتباط مناسب بین تولید، صادرات و بازار در حوزه فرش به عنوان یکی دیگر از چالشهای این بخش یاد کرد و افزود: در این خصوص ارتباط مناسبی تاکنون تعریف نشده که برای پیشبرد اهداف خود باید این حوزه را نیز تقویت کرد.
در ادامه مراسم معاون برنامه ریزی استاندار فارس نیز بیان کرد: در روند کنونی تنظیم برنامه توسعه اقتصادی بر اساس آمایش سرزمین ویژگیهای خاص اقلیمی منطقه و استان مورد توجه قرار گرفته از این رو چنانچه قرار باشد برای استان فارس برنامه ای تتظیم شود بحث صنایع دستی و در راس آن فرش دستباف باید در برنامه ها جایگاه مناسبی بیابد.
عباس رفیعی با اشاره به اهمیت حوزه فرش دستباف در اقتصاد به ویژه حوزه اشتغال نیز بیان کرد: در بخش اشتغال باید در نظر داشت که با ارتقای این صنعت مشاغل پرشماری به صورت مستقیم و غیر مستقیم با حجم سرمایه گذاری کم ایجاد می شود و این امر نیز به خوبی طی چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته و مصداق آن را نیز در ایجاد کارگاه های متمرکز در سطح استان می توان مشاهده کرد.
وی با اشاره به اینکه علاقه فارسیان به بحث فرش دستباف به ویژه در مناطق روستایی فارس می توان به عنوان یک انگیزه مناسب در این حوزه قلمداد کرد، اظهار داشت: در عین حال در کنار این امر نیز باید توجه کافی به بحث آموزش صورت گیرد تا با علمی تر کردن کار بتوان با سایر کشورهای جهان که در این حوزه به تازگی وارد شده اند نیز رقابت کرد.
نظر شما