به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، حجت الاسلام علی دشتکی ظهر چهار شنبه در جمع فعالان عرصه های فرهنگی استان زنجان به اهمیت موضوع آسیبهای تهدید کننده تبلیغ دین اشاره کرد و گفت: اساسا هر موضوعی بر اساس اهمیت خود در معرض تهدید و آسیب قرار دارد، حال با توجه به اهمیت تبلیغ دین در جامعه مشخص خواهد بود که چه آسیبهایی این حوزه را تهدید میکند.
وی در رابطه با خطراتی که تبلیغ دین را تهدید میکند، اظهار داشت: تبلیغ دین یکی از موضوعات اساسی و محوری در نظام جمهوری اسلامی است چرا که دشمنان نسبت به اهدافی که دارند این نظام را در مقابل منافع خود دیده و در جبههای بسیار محکم تهاجم فرهنگی را در مقابل تبلیغات اسلام شکل دادهاند.
حجت الاسلام دشتکی نبود مدیریت و تشکیلات منسجم در حوزه تبلیغ دین را یکی از آسیبها عنوان و اذعان کرد: نبود یک تشکیلات و مدیریت منسجم در حوزه تبلیغ دین موجب موازی کاری و دست نیافتن به یک نتیجه واحد است که این مسئله گاه بدان جا میرسد که اقدامات در مقابل هم قرار گرفته و بدون نتیجه رها میشود.
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی استان زنجان نبود نیروهای متخصص را از دیگر آسیبهای تبلیغ دین دانست و تصریح کرد: عدم تربیت نیروهای متخصص و نبود برنامه واحد برای افراد نیازمند به آموزههای دینی، از جمله آسیبهای جدی در این حوزه است.
حجت الاسلام دشتکی به وجود دو جبهه کفر و اسلام در مقابل یکدیگر اشاره و اضافه کرد: امروزه دو جبهه کفر و اسلام در مقابل هم قرار گرفتهاند که جبهه کفر با تمام قوا و برنامه ریزی کامل برای مبارزه با اسلام حرکت میکند ولی متأسفانه حرکت جبهه حق به دلیل عدم وجود یک برنامه واحد و کامل و یک الگوی مدیریتی صحیح با مشکل مواجه شده است.
وی عدم تولید محتوای مناسب را از دیگر مشکلات و آسیبهای تهدید کننده تبلیغ دین ارزیابی و خاطر نشان کرد: عدم تولید محتوای مناسب و عدم استفاده از منابع غنی مانند قرآن و اهل بیت(ع) و کلی نگری به این دو امانت رسول گرامی اسلام(ص) از مهمترین آسیبهای تهدید کننده تبلیغ دین به شمار میآید.
مدیر کل تبلیغات اسلامی استان زنجان با بیان اینکه یکی دیگر از آسیبها در حوزه تبلیغ دین عدم استقبال مخاطب است، اظهار کرد: گاه تولید مناسب نیز وجود داشته ولی مخاطبین از این تولیدات استقبال نمی کنند که این مسئله خود یکی دیگر از آسیبهای دینی محسوب میشود.
مدیر کل اداره تبلیغات اسلامی استان زنجان به اولویتهای چشم انداز 5 ساله اشاره و اذعان کرد: یکی از اولویتها در چشم انداز 5 ساله کشور برنامههای فرهنگی و تبیین برنامهای مدون و مناسب است که در صورت اجرایی شدن از میزان آسیبهای دینی کم خواهد کرد.
وی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگی به دولت تصریح کرد: مقام معظم رهبری دولت را مورد خطاب قرار داده و حوزه فرهنگی را مظلوم میدانند بدین معنا که با سیاستژ گذاری صحیح دولت در حوزه فرهنگی و با الگو سازی فرهنگی و استفاده از کارشناسان به منظور بررسی هوشمندانه و زمانمند، میتوان یک جبهه فرهنگی در مقابل تهاجم استکبار ایجاد کرد.
حجت الاسلام دشتکی به وجود 23 برنامه تعریف شده در اداره کل تبلیغات اسلامی اشاره و عنوان کرد: تمامی وظایف این سازمان در راستای شعائر دینی و تعمیق باورهای دینی مردم است که در صورت تبدیل شدن به برنامه، توسط کانونها و هیئت و تشکلهای دینی اجرا خواهند شد.
وی ادامه داد: سیاست امروز اداره کل تبلیغات اسلامی زنجان در جهت مدیریت فرهنگی بدون دخالت در حوزه فعالیتهای اجرایی است و در این راستا از تمامی تشکلهایی که در این زمینه فعال هستند، حمایت میکند.
وی با تأکید بر توجه به نیاز مخاطبین در برنامه ریزیها اظهار کرد: در اداره کل تبلیغات اسلامی زنجان تمامی فعالیتها با در نظر گرفتن نیاز مخاطبین برنامه ریزی شده و با بررسی خواسته مخاطبین عملیاتی میشود.
حجت الاسلام دشتکی داشتن تخصص در حوزه تبلیغ را یکی از شرایط مبلغین دانست و یاد آور شد: مبلغان علی رغم داشتن تخصص لازم در این زمینه باید با تکنولوژی روز هماهنگ شده و بتوانند با استفاده از این ابزار، جذابیت برنامهها و تبلیغات خود را افزایش دهند.
وی تعامل فرهنگی با دیگر نهادها را ضروری دانست و خاطر نشان کرد: اداره کل تبلیغات اسلامی زنجان عهده دار مدیریت فرهنگی است و این رویکرد مستلزم تعامل با دیگر نهادها و سازمان هاست تا بتوان با استفاده از افراد تأثیر گذار برنامه های خود را در جامعه عملی کند.
نظر شما