۶ تیر ۱۳۸۸، ۱۰:۱۷

با گذشت دو سال؛

طرح ساماندهی ویلاها در گلستان به کندی عملیاتی می شود

طرح ساماندهی ویلاها در گلستان به کندی عملیاتی می شود

گرگان - خبرگزاری مهر: بیش از دو سال از آغاز اجرای طرح ساماندهی ویلاهای خصوصی و استیجاری در کشور می گذرد ولی این طرح در گلستان هنوز در آغاز راه بوده و گامهای اولیه اجرایی شدن آن برداشته شد.

به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، با توجه به ورود شمار زیادی از مسافران به استانهای شمالی از جمله گلستان، تسریع در شناسایی و ساماندهی ویلاهای خصوصی و استیجاری در این مناطق ضروری است.

ساماندهی نشدن ویلاها و مراکز خصوصی استیجاری در گلستان و کمبود مراکز اقامتی مانند هتل و مهمانپذیر، لزوم اتخاذ تدابیر اصولی و مدیریت همه جانبه برای اجرای طرح ساماندهی اماکن خصوصی را در این استان ضروری می سازد.

آمارهای ارائه شده از سوی میراث فرهنگی گلستان نشان می دهد که بیشترین میزان مسافران ساماندهی شده در نوروز سال جاری در مدارس گلستان اسکان یافتند.

براساس این آمار فقط در 10 روز اول سال جدید، بیش از 121 هزار نفر از گردشگران وارده به استان در مراکز اقامتی استان ساماندهی شدند که از این شمار 53 هزار و 842 نفر در مدارس، 43 هزار و 531 نفر در چادرهای شخصی، 11 هزار و 453 نفر در هتل ها، هفت هزار و 293 نفر در مهمانپذیرها، شش هزار و 168 نفر در کمپ و 941 نفر در منازل استیجاری اسکان یافتند.

بررسیها نشان می دهد که عوامل مختلف از جمله گران بودن بهای ویلاهای خصوصی و استیجاری از جمله دلایل عدم استقبال مسافران نوروزی گلستان از این طرح بوده است که متولیان امر در این راستا باید چاره اندیشی کنند.

شناسنامه دار شدن منازل، ساماندهی تیرک بدستان، نظات موثر و مستمر، ارائه خدمات کیفی، امنیت بالا و افزایش رضایتمندی مسافران از جمله مزایای طرح ساماندهی ویلاهای خصوصی و استیجاری است.

طبق آمار تاکنون 600 واحد خصوصی استیجاری شامل ویلا، سوئیت، آپارتمان و ... در گلستان ساماندهی و شناسایی شده است.

یک مسافر تهرانی که به منطقه ناهارخوران گرگان سفر کرده بود، در این زمینه به خبرنگار مهر در گرگان افزود: بالا بودن قیمت و نرخ ویلاهای خصوصی و اجاره ای در این استان موجب می شود تا مسافران استقبال چندانی برای اقامت در این مراکز نکنند.

محسن خانلو که درحال برپایی چادر برای اقامت خود و خانواده اش بود، افزود: نرخ یک سوئیت یک خوابه با امکانات نیمه مجهز در گلستان بین 300 تا 500 هزار ریال به ازای هر شب بوده که این برای برخی از مسافران گران است.

وی اظهار داشت: مسئولان باید به صاحبان ویلاهای استیجاری و خصوصی در قالب کمکهای یارانه ای حمایت کنند تا نسبت به کاهش نرخ قیمتها اقدام کنند.

این مسافر تهرانی بیان داشت: کمبود کیوسکهای رزرواسیون و اطلاع رسانی از دیگر مشکلاتی است که در گلستان ملموس بوده و یک مسافر برای تهیه مکان اقامت با مشکل روبر می شود.

صاحب یک ویلای خصوصی در گرگان نیز به خبرنگار مهر افزود: میراث فرهنگی در ازای طرح ساماندهی صاحبان ویلاها و اماکن خصوصی خدماتی ارائه نمی کند، از اینرو بیشتر صاحبان این اماکن ترجیح می دهند، به صورت شخصی به اجاره ویلاهایشان بپردازند.

محمد جلیلی بیان داشت: اخذ پروانه برای فعالیت در طرح ساماندهی ویلاهای استیجاری مشکلاتی نظیر مالیات و ... دارد و محدودیتهایی نیز متولیان امر برای صاحبان این اماکن ایجاد می کنند.

وی یادآور شد: نرخها و درجه بندی که سازمان میراث فرهنگی برای ویلاها مشخص کرده است، پاسخگوی هزینه ها و نیازهای مالکان این اماکن نبوده و این امر نیز موجب عدم استقبال از این طرح می شود.

وی گفت: تحت پوشش طرح ساماندهی ویلاهای خصوصی قرار گرفتن تنها دردسر ساز است و در حال حاضر بدون دردسر و با همکاری تیرک بدستها و برخی بنگاهها اقدام به اجاره اماکن می کنیم و مشکلی نیز وجود ندارد.

دبیر کارگروه گردشگری گلستان گفت: اماکن اقامتی خصوصی و استیجاری به واحدهایی اطلاق می‌شود که بر حسب شرایط بومی و منطقه‌ای برای اسکان مسافران مورد استفاده موقت قرار می‌گیرند. انواع اماکن اقامتی خصوصی و استیجاری شامل ویلا، آپارتمان، سوئیت، خانه و اقامتگاه‌های روستایی، عشایری و ییلاقی است.

فریدون فعالی افزود: در دستورالعمل برای ساماندهی، طبقه‌بندی، درجه‌بندی و اعلام نرخ بر اساس مجموعه شرایط محلی این نوع مکان‌های اقامتی از نقطه نظر موقعیت مکانی، وضعیت ساختمانی، تاسیسات، فضاها و تجهیزات بررسی می شود.

وی اظهار داشت: نحوه کیفیت ارائه خدمات، رفتار پرسنلی واحدها و عوامل رضایتمندی مشتری و مسافران در این طرح پیش‌بینی شده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس شیوه‌نامه اجرایی ساماندهی اماکن خصوصی و استیجاری، فراهم کردن شرایط تأمین امنیت مسافران، تأمین مراکز اقامتی بر اساس علائق مسافران با تنوع فرهنگی، اقتصادی و اقلیمی به ویژه در مناطقی که سرمایه‌گذاری در امر تاسیسات گردشگری صورت نپذیرفته است و شناسنامه‌دار کردن و کنترل و نظارت بر اسکان مسافران امری ضروری است.

فعالی بیان داشت: به دلیل کمبود مراکز اقامتی، بسیاری از صاحبان منازل استیجاری از این فرصت استفاده کرده و با هدف کسب درآمد، منازل شخصی خود را به طور موقت در اختیار مسافران قرار داده و به تناسب نوع خدمات و امکانات مبالغی را از مسافران دریافت می‌کنند.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گلستان یادآور شد: متأسفانه تا پیش از این صاحبان مکان‌های اقامتی خصوصی از قبیل منازل استیجاری، ویلاها و سایر مراکز خصوصی در شهرهایی که نسبت به جذب گردشگر اقبال بیشتری داشتند بدون هیچ نظارت و متولی اقدام به پذیرش مسافر می‌کردند.

وی عنوان کرد: این مسئله متولیان امر گردشگری کشور را بر آن داشت تا نسبت به ساماندهی این موضوع اقدام کنند و با اعمال نظارت خاص مردم بتوانند با تسهیلات بهتر، بیشتر و امنیت بالاتر از این اماکن استفاده کنند.

فعالی افزود: تاکنون تعداد 600 منزل استیجاری شامل سوئیت، خانه، آپارتمان و ویلا در این استان شناسایی شده و تعداد 15 فقره پرونده متقاضی صدور مجوز ارائه شده که از این تعداد 8 فقره دارای پرونده بهره برداری است.

دبیر کارگروه گردشگری گلستان بیان داشت: شرکت‌ مجری طرح در استان‌ وظیفه ‌شناسایی خانه‌های شخصی و فراهم کردن شرایط صدور مجوز و پروانه موقت بهره‌برداری اماکن اقامتی خصوصی و استیجاری را با امضای سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان بر عهده دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، پرداخت تسهیلات به متقاضیان طرح منازل استیجاری جهت رفع نواقص بهداشتی و امنیتی، تجهیز اماکن، آموزش توجیهی صاحبان منازل استیجاری در خصوص نحوه برخورد با مشتری، اخذ امانات و بهداشت محیط، به کارگیری خودرو در مراکز اطلاع رسانی و رزرواسیون طرح منازل استیجاری جهت انتقال مسافر به منازل دارای پروانه بهره برداری، استقرار نیروهای امنیتی جهت حفاظت و ارائه سرویس به مسافران از جمله مواردی است که برای گسترش طرح ساماندهی ویلاهای خصوصی در استانهای شمالی از جمله گلستان باید مورد توجه قرار گیرد.

طبق آمار نوروز 88 بیش از سه میلیون مسافر برای بهره مندی از جاذبه های طبیعی و گردشگری به گلستان سفر کردند. 

کد خبر 902162

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha