وي در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" افزود : اگر به عواقب تعامل ايران با اروپا بازگرديم مشخص مي شود كه اروپا در تعهدات خود نسبت به ايران قصور كرده است. در واقع اروپا درتامين آمال و آرزوهاي آمريكا به صورت نرم افزاري قدم برداشته درحاليكه آمريكا به صورت سخت افزارانه با ايران مقابله مي نمايد. اروپا و آمريكا هر دوعمليات سخت افزاري و نرم افزاري را با يك هدف صورت مي دهند كه هدف آن نيز به انزوا كشاندن جمهوري اسلامي ايران است.
اين استاد دانشگاه تاكيد كرد : اعمال تحريم و فشارهاي سياسي عليه ايران به اين علت است تا از طريق بازدارنگي نرم افزاري اروپايي و از طريق بازدارندگي سخت افزاري آمريكايي، ايران را تهديد به فشار شديد كنند تا به اين طريق ايران را از داشتن دانش هسته اي و غني سازي هسته اي بازدارند و ايران نيز با تغيير رفتار به گونه اي تسليم شود .
عسكرخاني تصريح كرد: اروپا با تهديدهاي نرم افزاري خود يك قدم جلوتر از آمريكايي ها حركت مي كنند تا اينكه ايران را از مواضع اصولي خود عقب برانند و ايران در اصول خود تغيير رفتار نشان دهد .
وي افزود: دوبحث در خصوص " فعاليت هاي هسته اي ايران" و " روابط ايران با اروپا و آژانس" قابل بررسي است ؛ يكي بحث ان پي تي( NPT ) ، پايبندي به ان پي تي و يا خروج از آن طبق ماده 10 است كه آن را بايد يك طرف قضيه دانست وبحث دوم ادامه غني سازي است .
عسكرخاني به نامه اي كه تهران براي سران سه كشور اروپايي ارسال كرده است اشاره كرد و گفت: استراتژي اروپا بر اين اساس است كه ايران تصميمات خود را درخصوص تعليق داوطلبانه غني سازي اورانيوم بپذيرد و با ايجاد يك پروتكل الحاقي دوم اين بار تعليق داوطلبانه را به صورت تعهد قبول كند، در نتيجه ايران كه غني سازي را بصورت داوطلبانه تعليق كرده است اين بار بايد آمرانه آن را متوقف سازد كه خلاف مواضع اعلام شده ايران اسلامي است.
وي با اشاره به اينكه آمريكا درحال حاضر گرفتار مشكلات داخلي، مسئله عراق و خصوصا كره شمالي است گفت: واشنگتن در حال حاضر نمي تواند دربرابر ما اقدامات پيشگيرانه انجام دهند، آنچه كه مسلم است و بارها برآن تاكيد شده اين است كه آمريكا به هيچوجه مايل به اقدامات نظامي عليه ايران نيست، بنابراين سياست پيشگيرانه درقبال ايران را اروپا دنبال مي كنند چون درميان محافل تخصصي اين بحث رايج است كه آمريكا تا يك سال و نيم يا دو سال گرفتار مسئله عراق ومسائل داخلي است، آمريكا نه قادر هست و نه مايل است كه وارد تعامل با ايران شود.
وي تاكيد كرد اروپا درصدد ايجاد ديپلماسي رعب و وحشت و ترور ديپلماتيك عليه ايران است و به قولي درصدد است تا با استفاده از اين ديپلماسي ضمن ايجاد رعب و وحشت درميان مردم، تصميم گيرندگان سياسي ايران را نيزمرعوب سازد.
عسكرخاني با اشاره به جنگ سرد و نحوه عملكرد آمريكا درجلوگيري از صدور فناوري تسليحاتي به شوروي سابق افزود: اگر اروپا در صدد تعامل با ايران است بايد از ايران حمايت كند و ما را وارد رژيم تجاري كند ، سوال اينجا است كه چرا اروپايي ها از رژيم تجاري با ايران حمايت نمي كنند و درصدند رژيم امنيتي را بر ايران حاكم كنند ، اروپايي ها حسن نيت ندارند ، ايران نبايد رهيافت اروپا را در جهت منافع ملي خود تشخيص دهد .
وي با تاكيد بر موضع صحيح دبير شوراي عالي امنيت ملي مبني بر ادامه ساخت تجهيزات غني سازي اورانيوم گفت : اين حق ما است اگر آنها عليه امنيت ايران اقدامات يا تحريمهاي شديدي اتخاذ شد آن را عليه امنيت ملي تلقي كنيم و سريعا بر اساس ماده 10 NPT از اين پيمان خارج شويم و نبايد با يك فشار اندك شانه خالي كنيم .
اين استاد دانشگاه افزود : اروپا هيچگاه عليه ايران وارد عمليات نظامي نمي شود چون جامعه و مردم اروپا نمي پذيرند، در واقع كشورهاي اروپايي به قدري تفرقه، احساسات ناسيوناليستي و سليقه اي دارند كه نمي توانند اقدامات نظامي عليه ايران انجام دهند ، امري كه نه جامعه بين المللي آن را مي پذيرد و نه در توان اروپا است .
وي در خصوص اقدامات احتمالي دولت آمريكا عليه ايران گفت : دولت فعلي بوش در شرايط كنوني به هيچ عنوان عليه ما اقدامي نمي كند و ما يك سال و نيم فرصت داريم تا اگر آن ها بخواهند اقدامي عليه ما انجام دهند از NPT خارج شويم و يا در رژيم نفت خود با اروپا بازنگري كنيم .
وي افزود : در حال حاضر خروج از ان پي تي يك موضع منفي عليه ايران به راه خواهد انداخت ، در سال 1995 قبل از اينكه معاهده به طور نامحدود امضا شود بارها و بارها خواستار آن شديم كه ايران وارد معاهده نشود، پس از اينكه هند و پاكستان آزمايشهاي هسته اي انجام دادند خواستار خروج از ان پي تي شديم كه اين فرصت نيز از بين رفت ، وقتي همسايه ما داراي سلاح هسته اي شد و با آزمايش هاي هسته اي استانهاي شرقي ما را تحت تاثير تشعشعات راديو اكتيو قرار داد بايد از ان پي تي خارج مي شديم اما اين كاررا نكرديم .
عسكرخاني تصريح كرد : آمريكا در طول 25 سال گذشته بارها و به عناوين مختلف ايران را تهديد كرده و اعلام كرده است نقاط مختلف ايران را در نظر گرفته و به اين مناطق حمله خواهد كرد ، در مقابل اين تهديدات يكبار نشد كه بگوييم از NPT خارج مي شويم ، اين فرصت خوبي بود كه دنيا بفهمد ايران استراتژي مقابله مثل دارد زيرا تحولات جهاني را مي فهمد و ساكت نمي نشيند ولي فريفته قول و قرارهاي اروپا شديم .
وي افزود: تروريسم ، حقوق بشر و سلاح هاي هسته اي ابزاري در دست اروپا و آمريكا است تا در امورايران دخالت كنند.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد : سناريوي آمريكا براي منطقه خاورميانه، در هم شكستن رژيم هاي منطقه و ايجاد ملت هاي كوچك در منطقه است به اين معنا كه كشورها از لحاظ سياسي كوچك شوند اما به لحاظ اقتصادي يك كنفدراسيون تشكيل شود.
وي درپايان افزود : آمريكا مصم است كه منطقه را به سوي و سمت تجزيه و واگرايي سوق دهد ، به عنوان نمونه درصد تشكيل دولت كرد است كه برعراق ، تركيه و ايران تاثير بگذارد ، در واقع آمريكا واحدهاي سياسي كوچكتري را مي پسندد چراكه واحدهاي كوچك به لحاط مديريت قابل كنترل هستند .
نظر شما