به گزارش خبرگزاری مهر، محققان انجمن حفاظت محیط زیست نیویورک در تحقیقات خود نشان دادند که سرطان به برخی از گونه ها آسیب می رساند و این سرطان به همان وخامت سرطان در انسان است به طوری که یکی از اولین دلایل مرگ در این گونه ها ابتلا به این بیماری مهلک است.
از جمله گونه هایی که بیشترین آسیب را از سرطان می بینند و به همین علت در معرض خطر انقراض قرار دارند می توان به "شیطان تاسمانی" (یک نوع جانور کیسه دار گوشتخوار کوچک) اشاره کرد. در اواخر دهه 90 شکل نادری از سرطان مسری تومور صورت به شدت این جانور را در معرض خطر نابودی قرار داد. دلیل بروز این سرطان هنوز ناشناخته است. برای نجات این گونه، زیست شناسان در حال قرنطینه کردن حیواناتی هستند که هنوز بیمار نشده اند.
این دانشمندان که نتایج تحقیقات خود را در مجله نیچر منتشر کرده اند دلایل بروز سرطان در گونه های مختلف را بررسی و ارتباط میان تومورها و آلودگی محیط زیست پیدا کردند. برای مثال در نوعی ماهی خاویار که در رودخانه سن لورنزو در کانادا زندگی می کند شکلی از سرطان گوارشی دیده شده است که دومین عامل مرگ این جانور است. علت بروز این سرطان یک ترکیب آلی (هیدروکربور پلی سیکلیک آروماتیک) است که در نفت و در زباله های شهری وجود دارد. این ماده آلی در انسان نیز یک عامل سرطان است.
برخی دیگر از حیوانات از سرطانهای با ریشه ویروسی آسیب می بینند. از میان این حیوانات می توان به شیرهای دریایی در آبهای کالیفرنیا و دلفینهای سواحل آمریکای جنوبی اشاره کرد.
نظر شما