دکتر زهرا نوع پرست در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: بیش 121 هزارنفر از دانش آموزان تحت پوشش آموزشهای پیشگیری ازمعلولیتهای ناشی از انفجار مین قرار گرفتند که در سال گذشته تعداد افراد تحت پوشش بیش از 100 هزار نفر افزایش یافت.
براساس آمارهای بهزیستی از میان تعداد آموزش دیدگان ، 14 هزار و 315 نفر از کشاورزان و دامداران مناطق آلوده به مین تحت آموزش پیشگیری از انفجار مین قرار گرفتند و 215 هزار و 685 نفر از آنها دانش آموز بودند.
مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه دامداران و کشاورزان و دانش آموزان از مهمترین گروههای در معرض خطر معلولیتهای ناشی از انفجار مین قرار دارند، تاکید کرد: براساس آماری که از استان کردستان یکی ازاستانهای آلوده به مین به دست آمده 40 درصد معلولیتها و مرگ ومیرها ناشی از انفجار مین است که این موضوع بیشتر گروه سنی زیر 18 سال را تحت شعاع قرار داده است که نیمی از این درصد به معلولیت ونیمی به مرگ می انجامید.
استانهای مرز غربی و جنوبی کشور، آذربایجان غربی، ایلام، خوزستان، کردستان و کرمانشاه، با مشارکت مرکز مین زدایی کشور ، وزارت دفاع، وزارت آموزش و پرورش، صلیب سرخ جهانی و نیروهای بسیج در کار پاکسازی و آموزش معلولیتهای ناشی از انفجار مین فعالیتهای قابل توجهی دارند و این برنامه به استناد صلیب سرخ جهانی در آسیا منحصر به فرد است.
نوع پرست درمورد کمک صلیب سرخ جهانی به بهزیستی استانها افزود: طی سال گذشته صلیب سرخ جهانی در زمینه مین زدایی و آموزشهای پیشگیری در این زمینه 60 میلیون تومان به بهزیستی استانها کمک کرد.
مدیرکل دفتر پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه ایران 4.2 میلیون هکتار اراضی آلوده به مین دارد، گفت: در این حجم حدود 16 میلیون مین وجود دارد که از سال 68 تا پایان سال گذشته، چهار میلیون هکتار از اراضی پاکسازی شده و 139 هزار هکتار باقی مانده نیز تا پایان سال 89 پاکسازی می شود و با توجه به برنامه های آگاه سازی و آموزش خطر معلولیتهای ناشی ازانفجار مین همگام با عملیات پاکسازی، میانگین قربانیان مین از 3.2 نفر به0.4 کاهش یافته است.
نظر شما