*خبرگزاری مهر- گروه اجتماعی : آقای ابراهیم پور طبق برنامه چهارم توسعه که آخرین سال آن را می گذرانیم باید 8 درصد مدارس کل کشور به بخش خصوصی واگذار شود. تا سال تحصیلی 87-88 دقیقا چند مدرسه غیر دولتی در کشور فعالیت داشته اند و رشد دانش آموزی این مدارس دقیقا چند درصد بوده است؟
- فرشاد ابراهیم پور: در سال تحصیلی 88-87 تعداد مدارس غیر دولتی بدون احتساب مدارس بزرگسالان 11 هزار و 179 مدرسه با 933 هزار و 635 دانش آموز و 51 هزار و 811 کلاس درس بوده است که 2 هزار و 804 مدرسه در مقطع پیش دبستانی، 3 هزار و 315 در دوره ابتدایی، 2 هزار و 401 در دوره راهنمایی و 3 هزار و 473 در مقطع متوسطه و یک هزار و 999 پیش دانشگاهی فعالیت می کردند که در جمع 13 هزار و 983 مدرسه غیر دولتی در کشور داریم و همچنین 18 درصد رشد دانش آموزی در سال گذشته داشته ایم.
* پیش بینی می کنید که به برنامه چهارم توسعه برسید؟
- با توجه به تمهیداتی که اندیشیده ایم و کمک ها و مساعدت هایی که به این مدارس داشته ایم، پیش بینی می کنیم که به هدف مشخص شده در برنامه چهارم توسعه برسیم چرا که هم اکنون 7.13 درصد مدارس غیردولتی هستند.
*یکی از مسائلی که همیشه درباره مدارس غیردولتی مطرح می شود، بحث صندلی های خالی در این مدارس است. در سالی که گذشت، دقیقا چه تعداد صندلی خالی در مدارس غیردولتی داشتیم و چه برنامه ای برای حل این معضل دارید؟
- ظرفیت خالی در مدارس غیر دولتی یک پدیده عام نیست. مدارس غیردولتی را داریم که برای ثبت نام دانش آموزان امتحان ورودی می گیرند و صف طولانی برای ثبت نام در آنها شکل می گیرد. اما به طور متوسط ظرفیت بخشی از مدارس غیردولتی به دلایل مختلفی همچون کاهش جمعیت دانش آموزی، عدم کیفیت مناسب مدرسه، عدم توان پرداخت شهریه توسط مردم خالی است و تنها راه حل این مشکل ارتقای کیفیت آموزشی و پرورش مدارس غیر دولتی است به گونه ای که مردم به این نتیجه برسند که ثبت نام فرزندانشان در این مدارس منجر به بهبود عملکرد آنها می شود.
* برنامه شما برای ارتقای وضعیت این مدارس چیست تا بتوانید ظرفیت های خالی را پر کنید؟
- برنامه هایی که مشخصا برای امسال در نظر گرفته ایم بحث استفاده از فضاهای خالی آموزش و پرورش توسط مدارس غیر دولتی، اعزام نیروی مامور، ارائه تسهیلات فنی و اعتباری به این مدارس است که به نظر ما می تواند برای حل این مشکل موثر باشد.
* با کمبود فضای آموزشی در برخی از شهرهای بزرگ همچون تهران که حتی با معضل مدارس دونوبته نیز روبرو هستند، چگونه می توانید فضای خالی در اختیار مدارس غیر دولتی بدهید؟
- بحث واگذاری صرفا مدرسه نیست چرا که آموزش و پرورش فضاهای خالی دیگری به جز مدارس را نیز دارد که می تواند در اختیار موسسان مدارس غیردولتی قرار دهد که هنرستانها و آموزشکده ها از جمله آنها است.
با توجه به تمهیداتی که اندیشیده ایم و کمک ها و مساعدت هایی که به این مدارس داشته ایم، پیش بینی می کنیم که به هدف مشخص شده در برنامه چهارم توسعه برسیم چرا که هم اکنون 7.13 درصد مدارس غیردولتی هستند
فرشاد ابراهیم پور
* یکی از مباحثی که درباره مدارس غیردولتی مطرح است، تخلفات این مدارس از لحاظ شهریه است. سال گذشته فهرست مصوب شهریه مدارس به تفکیک منتشر شد که بعد از تماس با تعداد زیادی از آنها متوجه شدیم که خودسرانه بین 5 تا 10 درصد شهریه اضافی از والدین دریافت می کنند. دقیقا عنوان بفرمایید میزان تخلفات مدارس غیردولتی در سال گذشته چقدر بوده است و چه تمهیداتی را برای جلوگیری از تخلف برای ثبت نام در سال جاری در نظر گرفته اید؟
- در مورد شهریه مدارس غیر دولتی، شورای نظارت استانها تصمیم می گیرند. مدارس غیردولتی هم مجاز به دریافت شهریه ای به جز آنچه که در این شورا مصوب شده را ندارند و ملزم هستند آن را در تابلوی اعلانات مدرسه نصب کنند. همچنین والدین دانش آموزان اگر موارد تخلفی را مشاهده کردند باید به ستاد ثبت نام وزارتخانه و یا سازمان آموزش و پرورش اطلاع دهند. تیم های نظارتی ما هم همچون سالهای گذشته فعال هستند و بازدیدهای دوره ای خود را آغاز کرده اند و تمهیدات لازم برای برگشت شهریه اضافی در نظر گرفته شده است.
* امسال چند درصد به شهریه ها اضافه می شود؟
امسال اجازه داده شده شورای نظارت استانها از صفر تا 10 درصد شهریه مدارس غیر دولتی را افزایش دهند و در صورتی که مدرسه از کیفیت بالا و عملکرد مناسبی برخوردار باشد از 10 تا 20 درصد افزایش می یابد.
*پس بین صفر تا 20 درصد امکان افزایش قیمت ها هست؟
عموما ًبین صفر تا 10 درصد است ولی تا 20 درصد در موارد خاص آن هم به صلاحدید رئیس آموزش و پرورش استان و تصمیم شورای نظارت استان صورت می گیرد. از طرفی نگاه ما به تمام مدارس غیردولتی یکسان است و قطعا با مدارس متخلف برخورد می کنیم.
--------------------------------
گفتگو: فهیمه طباطبایی
نظر شما