به گزارش خبرگزاری مهر، خورشید با قرار دادن زمین در لایه هلیواسفیر - حبابی از بادهای خورشیدی - از این سیاره در برابر تابشهای کیهانی و غبارهای منظومه خورشیدی محافظت می کند. این تابشهای کیهانی می تواند لایه اوزون را تخریب کنند و ذرات بین ستارهای نیز می توانند با کاهش دادن نور خورشید عصر یخبندان جدیدی را در زمین به وجود آورند.
با این همه زمانی که منظومه خورشیدی از میان ابرهایی بسیار حجیم از گازها و غبارهای کیهانی عبور می کند، هلیواسفیر به اندازه ای کوچک می شود که لبه آن در مدار زمین قرار می گیرد. در این صورت غبارهای بین ستاره ای منظومه خورشیدی به راحتی می توانند زمین را تحت تاثیر مخرب خود قرار دهند.
محققان دانشگاههای تگزاس و آریزونا میزان فشرده شدن لایه استرو اسفیر ستاره های مختلفی به جز خورشید را محاسبه کرده و دریافتند زمین طی بیلیونها سال در معرض یک تا 10 هجوم تابشهای میان ستاره ای قرار می گیرد.
بر اساس گزارش نیوساینتیست، تحقیقات نشان می دهد که بسیاری از ستاره ها نسبت به سیاره های خود چنین رفتاری ندارند زیرا نور ستاره ها به اندازه ای است که سیاره ها برای گرم باقی ماندن در فاصله ای بسیار نزدیک از ستاره قرار دارند و به همین دلیل این سیاره ها در برابر حملات تابشهای کیهانی نسبت به زمین از ایمنی بالاتری برخوردارند.
نظر شما