سید جعفر صادقی مدیر امور مؤسسات و مراکز قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از ابتدای فروردین تا کنون 230 درخواست برای تأسیس مراکز و موسسات قرآنی داشته ایم که این تعداد جمعا با 133 مورد موافقت شده است.
وی افزود: این تعداد شامل 23 مؤسسه و 110 مرکز قرآنی است که مجوز آنها عنوان موقت از طریق اداره کل تبلیغات استانها صادر می شود.
صادقی در ادامه گفت: روال کار از سال گذشته بدین ترتیب است که ابتدا مجوز موقت برای این مراکز و صادر می شود و پس از فعالیت شش ماه فعالیت آنها مورد ارزیابی قرار گرفته و پس از تأیید مجوز آنها قطعی شده که به دنبال آن ثبت و صدور پروانه پنج ساله قرار می گیرد. مجوزی که هر 5 سال یکبار قابل تمدید است.
مدیر امور مؤسسات و مراکز قرآنی سازمان دارالقرآن الکریم در مورد برخی مجوزهای صادر شده گفت: 24 مورد موافقت شده در استان مازندارن بوده و به زودی در این استان 22 مرکز و 2 مؤسسه تأسیس می شود، 14 مورد آن در تهران بوده که طی آن 10 مرکز و 4 مؤسسه قرآنی جدید تأسیس خواهند شد. در آذربایجان شرقی با 13 مورد مرکز قرآنی موافقت شده، در کرمان 8 مرکز و یک مؤسسه قرآنی، در کرمانشاه 8 مرکز قرآنی، در خوزستان 6 مرکز ، در فارس 6 مرکز و یک مؤسسه مورد موافقت قرار گرفته اند.
وی یادآور شد: علاوه براین 133 مورد از مجوزهای موقف ماه های قبل 24 مورد را در طی این سه ماه مجوز قطعی دریافت کرده اند که شش مورد آن یا تأیید نشده و یا از ادامه فعالیت انصراف داده اند.
صادقی همچنین با اشاره به اینکه طی سه ماه گذشته 6 مرکز قرآنی به مؤسسه ارتقا پیدا کردند گفت: مؤسسه از چند نظر با مرکز تفاوت دارد. مراکز برای شهرستانها و گستره شهرستانی در نظر گرفته شده اند اما فعالیتهای مؤسسه در گستره استانی و فرا استانی است، مرکز قرآنی توسط دو نفر مؤسس اداره می شود که یکی از آن دو مدیر مسئول است، اما مؤسسه قرآنی دارای ارکان هئیت مدیره، مؤسسان، بازرسان است و حجم و تنوع فعالیتها در مؤسسات قرآنی نسبت به مراکز قرآنی بیشتر است
مؤسسات و مراکز که از سازمان تبلیغات مجوز می گیرند خصوصی هستند که از نظر حقوقی استقلال دارند اما تحت نظارت سازمان فعالیت می کنند، از این رو یک سری چارچوبهای فعالیتها و شئوناتی را سازمان در نظر می گیرد و یک سری آئین نامه انضباطی منعکس می کند و علاوه بر این یک سری مقررات مادر در کشور وجود دارد که آنها ملزم به رعایت هستند. رسیدگی به این موارد با سازمان تبلیغات است که کار نظارتی انجام می دهد.
با توجه دو موضوع که این مراکز و مؤسسات استقلال دارند و تنها زیر نظر سازمان فعالیت می کنند، انتخاب و تعیین معلمان قرآن توسط مدیریان و هیئت مدیره مؤسسات صورت می گیرید.
نظر شما