حسین دشتی اردکانی در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: به همین دلیل ایجاد نگارخانههای هنری در بافت قدیمی و تاریخی یزد ضروری است زیرا ایجاد نگارخانه در بافت تاریخی علاوه بر کمک به اقتصاد هنرمندان و ایجاد انگیزه بیشتر در آنان، به صدور بی واسطه فرهنگ، آداب، رسوم و خلاقیت مردم استان یزد نیز کمک می کند.
وی قابلیتهای فرهنگی و اقلیم خاص استان یزد را دارای شاخصهای مهمی دانست که می توان با استفاده از این پتانسیلها، شیوه آموزش هنر در این استان را با کمی تغییر، نسبت به آنچه که هست، متفاوت کند.
مراکز آموزش عالی تخصصی باید متناسب با گرایش افراد منطقه راه اندازی شود
این مدرس نقاشی با اشاره به نوع علاقه و خواسته دانشجویان و هنرمندان به یک موضوع خاص هنری، بیان داشت: ضروری است که متناسب با علاقه و گرایش افراد، مراکز آموزش عالی تخصصی هنر تعریف شود.
وی کار هنرمند را فرهنگ سازی دانست و اظهار داشت: امروز هنر زبان ارتباط، انتقاد و تصمیم ساز است و هنرمند می تواند با محتوای آثار خود، هنجارها و ناهنجارهای جامعه را در قالب واکنش یا پیشنهاد به مردم و مسئولان نشان دهد و به نوعی ناظر امور اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ... باشد.
مسئول واحد هنرهای نمایشی حوزه هنری استان یزد، همسویی هنرمندان با سیاستها و اهداف کلان کشور را از برنامه های اساسی حوزه هنری خواند و توسعه و رشد جامعه در همه عرصه ها را تایید کننده این همسویی دانست.
دشتی اردکانی با اشاره به اینکه شرایط اجتماع هر روز در حال تغییر است، بیان داشت: همسویی هنرمندان و مسئولان نیز باید به شکل جدیدی ارائه شود تا اثرگذاری بیشتری داشته باشد.
حوزه هنری یک پاتوق فرهنگی است
وی از حوزه هنری به عنوان یک پاتوق فرهنگی یاد کرد و افزود: حوزه هنری حامی و پرورش دهنده هنرمندان امروز و فردای این انقلاب است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هنرمند ایرانی می تواند با تکیه بر پشتوانه فرهنگی، هنری و تاریخی خود، شیوه های نوین و خلاقانه در هنر به وجود آورد، افزود: اگر هنرمند به خودباوری و خلاقیت کامل در هنر دست یابد و بر غنای داشته های خود بیافزاید، آن هنگام می تواند با خلق و ابداع شیوه های نوین هنری در تعامل با هنر دنیا، تاثیرگذاری هنر ایرانی را بیش از گذشته نمایان کند.
وی افزود: برای نیل به این هدف می توانیم با تکیه بر کثرت آثار و نه محدود کردن تکنیک همچنین روش بیان، شیوه های هنری خود را رقم بزنیم.
دشتی اردکانی تاکید کرد: به اعتقاد من هنرمند باید در خلق آثار ملی و اسلامی در بهره گیری از تکنیکهای شخصی و منطقه ای آزادی عمل بیشتری داشته باشد.
ارزشهای قومی و منطقه ای باید در آثار هنرمندان مورد توجه قرار گیرد
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه هنرمند باید در مقوله هنر به ارزشهای قومی و منطقه ای بهای بیشتری بدهد و در قضاوت آثار هنری شرایط بومی و محلی، خلق اثر را نیز مدنظر قرار دهد، خاطرنشان کرد: نقد آثار هنری باید به صورت صحیح و کارشناسانه صورت گیرد زیرا در برخی مواقع به جای اینکه اثر نقد شود، بیشتر خالق اثر نقد می شود.
این مدرس نقاشی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به نوع علاقه و خواسته دانشجویان و هنرمندان از یک موضوع خاص هنری، ادامه داد: ضروری است که مراکز آموزش عالی تخصصی هنر، متناسب با علاقه و گرایش افراد تعریف شود.
خانه هنرمندان هنرهای تجسمی در یزد راه اندازی می شود
مسئول واحد هنرهای تجسمی حوزه هنری استان یزد در ادامه با اشاره به برنامههای امسال این مرکز یادآور شد: در تلاشیم برای انسجام و تعامل بیشتر هنرمندان استان "خانه هنرمندان هنرهای تجسمی" در یزد راه اندازی شود.
وی همچنین افزود: امسال بازارچه هنرهای تجسمی به منظور عرضه، قیمتگذاری و فروش آثار هنرمندان جوان در موقعیتهای خاص، تعامل و تبادل دانشگاهی و دید و بازدید هنری بین هنرمندان یزد و سایر استانها ایجاد میشود.
وی همچنین ادامه داد: برگزاری ورک شاپها و مسابقه های متعدد با هدف خلق آثار هنری فاخر و ماندگار نیز از دیگر برنامه های این واحد در سال جاری است.
نظر شما