به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اکبر عصارنیا به تدوین شاخصهای هدف در سه عنوان افزایش آگاهیها، هدفمندی، بهره وری و رضایتمندی جوانان از اوقات فراغت، نحوه گذران برنامه ها و افزایش کارآیی و کارآمدی مدیریت اوقات فراغت و پوشش فراغتی اشاره کرد و افزود: ذیل هر یک از این عناوین شاخصهایی به منظور ارزیابی برنامه های اوقات فراغت جوانان کشور تعیین شده است.
وی میزان برنامه های گروهی مرتبط با تعاملات اجتماعی، فعال، پرتحرک، نشاط آفرین، مهارت افزا، هویت آفرین و متنوع، میزان رضایت جوانان از امکانات موجود برای اوقات فراغت، برنامه های اجرا شده از سوی دستگاهها و نحوه گذران اوقات فراغت را از جمله شاخصهای پیش بینی شده عنوان کرد و افزود: در این پیش نویس میزان پرداختن جوانان به مطالعه کتاب و مجله، مهارت آموزی فنی و حرفه ای، مهارتهای زندگی، فعالیتهای تفریحی- ورزشی، مذهبی، اردویی- گردشگری، فرهنگی و هنری، اردوهای جهادی، تماشای تلویزیون و بهره گیری از فضای مجازی نیز پیش بینی شده است.
دکتر عصارنیا میزان تطبیق برنامه های فراغاتی با نیازها و تقاضای جوانان، اعتبارات ملی برای مدیریت اوقات فراغت، هزینه فراغتی در سبد خانوار، پوشش فعالیتهای فراغتی دستگاهها و نهادهای دولتی برای جمعیت جوان، دسترسی جوانان به امکانات، اطلاع رسانی به جوانان در خصوص اجرای برنامه ها، آموزش مربیان فراغتی و تولید محتوای تخصصی، نسبت مربیان به جمعیت تحت پوشش در برنامه ها و سهم بخش خصوصی، خانوار و تشکلهای جوانان در برنامه ها و گذران اوقات فراغت جوانان را از دیگر شاخص های ارزیابی برنامه های این حوزه اعلام کرد.
وی با اشاره به اینکه این شاخصها پس از نهایی شدن در سازمان ملی جوانان برای تصویب به شورای عالی جوانان ارائه می شود گفت: بخشی از مشکلات و کاستیهای موجود در حوزه اوقات فراغت با تعیین ردیف بودجه اوقات فراغت در بودجه دستگاهها رفع می شود. چرا که در این صورت امکان مدیریت و هماهنگی دستگاههای مجری در این عرصه بیشتر خواهد شد. اما برای تقسیم کار شفاف در میان دستگاهها نیازمند اطلاعات شفاف هستیم. نکته دیگر این است که باید کیفیت برنامه ها ارزیابی شود تا دستگاهها تمام توان خود را برای بهره گیری از تجربیات و امکانات دیگر به کار گیرند و اهمیت این عرصه از امور جوانان را باور داشته باشند.
نظر شما