حمید حاج اسماعیلی در گفتگو با مهر با اشاره به اجرای 5 بند از مفاد کنوانسیون های حقوق بنیادین کار در ایران ، گفت: به صورت کلی کنوانسیونهای حقوق بنیادین کار در کشورهای عضو سازمان جهانی کار 8 مورد است که تاکنون ایران 5 مورد از آنها را به اجرا گذاشته است.
عضو انجمن صنفی کارگران یکی از مهم ترین موارد این کنوانسیون بین المللی را آزادی انجمن ها و تشکلها اعلام کرد و اظهار داشت: در این خصوص دولت موظف است تا لایحه ای را تنظیم و آن را به مجلس جهت اظهار نظر ارائه کند.
حاج اسماعیلی تلاش برای شکل گیری مذاکرات جمعی در بخشهای کارگری و کارفرمایی را از دیگر موارد مهم کنوانسیون یاد شده دانست و افزود: یکی دیگر از موارد مهم این کنوانسیون مربوط به منع کار کودکان زیر 15 سال است که دولت موظف است در این خصوص کودکان زیر 15 سال را تحت حمایت قرار دهد و از به کار گیری آنان جلوگیری به عمل آورد.
وی به تلاش کشور در تحقق کار شایسته اشاره کرد و گفت: در ماده 101 قانون برنامه چهارم توسعه تلاش برای دستیابی به اهداف کار شایسته در ایران مورد توجه قرار گرفته است.
این مقام فعال حوزه کارگری در پاسخ به مواردی که تاکنون توسط ایران مورد توجه و اجرا واقع شده است؟ تاکید کرد: یکی از موارد گنجانده شده در کنوانسیون حقوق بنیادین کار تحقق تامین اجتماعی برای همه است به نحوی که خدمات تامین اجتماعی تمامی کارگران را تحت پوشش قراردهد.
حاج اسماعیلی در ادامه سخنانش به لزوم حضور نمایندگان گروههای کارگری و کارفرمایی در تصمیم گیری ها و کارشناسی های تامین اجتماعی اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از مهم ترین تاکیدات کنوانسیون یاد شده افزایش فرهنگ مشارکت در بین کارگران و کارفرمایان است که در این زمینه ایجاد کارگروههایی نیز مورد توجه است.
به گفته وی اصلاح فصل 6 قانون کار برای حفظ استقلال نهادهای کارگری و کارفرمایی بسیار ضروری و از توجهات کنوانسیون حقوق بنیادین کار است که این موارد باید با همگن سازی همراه باشد.
این مقام کارگری به تلاش برای اجرای مقاوله نامه ها و کنوانسیونهای حقوق بنیادین کار در کشور تاکید کرد و گفت: ایران از اعضای قدیمی سازمان جهانی کار است و در این ارتباط باید مذاکرات رسمی و جمعی بین کارگران و کارفرمایان توسط دولت تقویت شود و توافقات آنها نیز به صورت قانون درآید.
به گزارش مهر، کنوانسیون های حقوق بنیادین کار بر بهبود وضعیت شرایط کار، آزادی انجمن ها و حمایت از حق تشکل های کارگری و کارفرمایی، حق سازماندهی و مذاکره دسته جمعی، رعایت حداقل سن کار، ممنوعیت کار کودک و اقدام فوری برای محو بدترین اشکال آن و اجرای دیگر کنوانسیون های حقوق بنیادین کار تاکید دارد.
در همین ارتباط و تلاش ایران در پیوستن به مقاوله نامه و کنوانسیونهای بین المللی در حوزه کار می توان به لایحه الحاق ایران به مقاوله نامه کار دریایی که ابتدای خرداد ماه سال جاری توسط رئیس جمهور به مجلس تقدیم شد اشاره کرد.
الحاق به این کنوانسیون به لحاظ بین المللی مزایایی چون ارتقای سطح همکاریهای ایران با سازمان جهانی کار، برقراری ارتباط بیشتر با سایر کشورها یا موسسات خارجی، تسهیل الحاق ایران به سازمان تجارت جهانی و حمایت از دریانوردان ایرانی شاغل بر روی کشتیهای خارجی و دریانوردان خارجی بر روی کشتیهای ایرانی را به همراه خواهد داشت.
نظر شما