به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حسن بنیانیان در مورد ارائه راهکارهایی برای ارتقای سینمای کودک و نوجوان گفت: یکی از مهمترین مسائلی که باعت پویایی و رونق سینمای کودک میشود توجه به جنبه اقتصادی این سینما و ارائه راهکارهایی برای عرضه و نمایش درست فیلمهای کودک است. یعنی برای افرایش تقاضا برای نمایش چنین آثاری زمینهسازی شود.
وی در ادامه تاکید کرد: مشکلی که کمتر اهالی سینما به آن توجه دارند این است که قشر سینمارو حرفهای متعلق به طبقه متوسط جامعه است و والدین (به ویژه پدر) خانوادههای مربوط به طبقه متوسط باید فرصتی داشته باشند که خانواده و بچهها را به سینما ببرند. در عمل با توجه به مشغله کاری والدین این شکل از سینما رفتن به فراموشی سپرده شده است.
رئیس حوزه هنری ادامه داد: راه حل کاری است که در بخشی از سینماهای حوزه انجام شده یعنی تعامل و همکاری با آموزش و پرورش برای حضور کودکان در سینماها. بنده به مدیران حوزه هنری تاکید کردم با دریافت کمترین هزینه بلیت و تسهیلات سینماهای حوزه را در اختیار دانشآموزان قرار دهند که با توجه به تعداد زیاد محصلان این رویکرد حتی صرفه اقتصادی دارد.
وی خاطرنشان کرد: من معتقدم آقای نبوی دبیر جشنواره فیلم کودک نیز باید تعاملاتی با مدیران امور تربیتی وزارت آموزش و پرورش و در ادامه با مدیران مدارس انجام دهد که حداقل هر مدرسه در سراسر کشور به صورت ماهیانه یکبار زمینه تماشای فیلم را برای دانش آموزان فراهم کند.
بنیانیان افزود: استانها میتوانند با برنامهریزی مدون تعدادی از فیلمهای مناسب را در نوبت صبح سینماها نمایش دهند که با جا افتادن این چرخه قطعاً رونق اکران شکل میگیرد. با عملی شدن این شیوه مخاطب کودک به دیدن فیلمها عادت و در ادامه خانواده خود را وادار میکند از فیلمهای بزرگسال اکران هم دیدن کنند و به این ترتیب چرخه کامل اقتصادی سینما رونق مییابد.
رئیس حوزه هنری در مورد اقدامهایی که باعث تثبیت جشنواره فیلم کودک به عنوان یک جشنواره الف جهانی میشود گفت: اول جشنواره باید در شهر و مکان ثابت برگزار شود. البته امکانات کافی و شایسته یک جشنواره بینالمللی نیز باید فراهم شود و مدیران استان بدانند برگزاری جشنواره باعث افزایش اعتبار استان و احیای فرهنگ و هنر آن منطقه میشود.
وی با تاکید بر حضور کارگردانهای باسابقه سینمای کودک در چرخه تولید فیلم خاطرنشان کرد: در کنار حضور این کارگردانان باید نیروهای جوان و مستعد نیز وارد چرخه فیملسازی کودک بشوند تا این سینما نیز به بضاعت لازم در حوزه نیروی انسانی دست یابد.
بنیانیان در پایان گفت: مسئولان سینمای کودک باید توجه داشته باشند اگر بخواهیم از سینما توقع رویکرد و جهتدهی فرهنگی داشته باشیم جای آن در سینمای کود ک است و ذهن مخاطب کودک را به راحتی میتوان درست جهتدهی فرهنگی کرد. سینمای کودک سینمایی جامع است و باید به اندازهای که به جشنواره فیلم فجر اهمیت میدهیم به جشنواره کودک هم توجه داشته باشیم.
نظر شما