۷ تیر ۱۳۸۸، ۱۶:۰۱

سردار نقدی :

دولت در برنامه پنجم ملزم به انتقال ارگان‌های دریایی شود

دولت در برنامه پنجم ملزم به انتقال ارگان‌های دریایی شود

معاونت لجستیک و تحقیقات صنعتی ستادکل نیروهای مسلح با تأکید بر ضرورت انتقال سازمان‌ها، ارگان‌ها و شرکت‌های بزرگ دریایی کشور به بنادر گفت: فعال شدن «پایتخت دریایی» می‌تواند انقلابی در جهت توجه به حوزه دریایی در کشور باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی انجمن مهندسی دریایی ایران، سردار محمدرضا نقدی در دیدار با اعضای هیئت‌مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران افزود: بحث پایتخت دریایی، شاید به مذاق مدیران پایتخت‌نشین خوش نیاید، ولی اقدامی ضروری برای تقویت فعالیت‌های دریایی در کشور است.

وی با انتقاد از استقرار ارگان‌ها و شرکت‌هایی چون سازمان بنادر و دریانوردی، شیلات، کشتیرانی، نفت فلات‌قاره و صنایع دریایی تابعه وزارت صنایع و معادن در تهران گفت: با انتقال این سازمان‌ها به یکی از بنادر عمده کشور، می‌توان نقطه ثقل مهمی را از نظر کارشناسی، مدیریتی و اقتصادی در مناطق بندری و ساحلی کشور شکل داد.

وی تأکید کرد: اگر بتوانیم کاری کنیم که ادارات و ارگان‌های دریایی به کنار دریا بروند، اقتصاد و صنعت مناطق ساحلی رونق می‌گیرد.

سردار نقدی با اشاره به اینکه «در اکثر کشورهای دریایی دنیا پایتخت و یا شهر دوم در کنار دریا قرار دارند»، گفت: متأسفانه بزرگترین بنادر ایران، پانزدهمین شهر بزرگ کشور هم محسوب نمی‌شوند.

معاونت لجستیک و تحقیقات صنعتی ستادکل نیروهای مسلح با اشاره به تدوین پیش‌نویس برنامه پنجم توسعه در دولت گفت: یکی از موضوعاتی که حتما باید در برنامه پنجم لحاظ شود، الزام دولت به انتقال سازمان‌ها، ارگان‌ها و شرکت‌های دریایی به بنادر است.

وی درباره تشکیل وزارتخانه‌ای با عنوان دریایی و یا دریاداری نیز گفت: سیاست دولت در شرایط کنونی در جهت کوچک‌سازی کابینه و کاستن از تعداد وزارتخانه‌هاست و نتیجه‌بخش بودن حرکت در این جهت، بعید است.

معاون ستادکل نیروهای مسلح درعین‌حال گفت: در صورت حرکت به سمت تأسیس پایتخت دریایی و نزدیک‌ساختن ارگان‌های دریایی در بعد جغرافیایی، خودبه‌خود هماهنگی میان آنها تا حدود زیادی محقق می‌شود.

سردار نقدی همچنین بر فعال‌تر شدن فراکسیون دریایی مجلس برای پیگیری مطالبات و خواسته‌های جامعه دریایی کشور تأکید کرد و گفت: اعضای این فراکسیون می‌توانند با ابزارهای قانونی خود، مسایلی چون تأخیر در فعال شدن شورایعالی صنایع دریایی را پیگیری کنند.

وی همچنین به نقش مجلس در تدوین برنامه پنجم اشاره کرد و گفت: تشکل‌هایی چون انجمن مهندسی دریایی می‌توانند با رایزنی با فراکسیون و ارائه پیشنهادهای کارشناسی، خواسته‌های جامعه دریایی را در برنامه چهارساله بگنجانند.

معاون ستادکل نیروهای مسلح همچنین درباره پیگیری‌های انجمن مهندسی دریایی در جهت حل مشکلات سربازی فارغ‌التحصیلان رشته‌های دریایی از برنامه این ستاد برای الزام ارگان‌ها به استفاده از نیروهای متخصص در دوره نظام‌وظیفه خبر داد.

وی گفت: توصیه ما همواره این بوده که فارغ‌التحصیلان رشته‌های دریایی در نیروی دریایی سپاه و ارتش و یا سازمان صنایع‌دریایی وزارت دفاع به‌کار گرفته شوند، اما در تلاشیم راهکاری تضمین‌شده را در این جهت تدوین و ابلاغ کنیم.

در ابتدای این جلسه، رئیس و اعضای هیئت‌مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران با ارائه گزارشی از فعالیت‌های انجمن، برخی از مشکلات صنایع‌دریایی و به‌ویژه فعال نشدن شورایعالی صنایع‌دریایی علیرغم گذشت یکسال از مصوبه مجلس را مطرح کردند و پیگیری بیشتر ارگان‌های دولتی و اجرایی را دراین جهت خواستار شدند.

کد خبر 903902

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha