به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، جلب سرمایه و سرمایهگذاری راهی برای تسریع حرکت اقتصاد به سوی توسعه و ایجاد اشتغال است و میتواند به عنوان اهرمی برای توسعه و رشد اقتصادی به کار گرفته شود.
علاوه بر این، سرمایهگذاری خارجی میتواند به اصلاح نظام مدیریتی و تبادل تجربیات اقتصادی و بهکارگیری فناوریهای نوین منجر شود.
همچنین یکی از مسائل عمده برای کشورهای در حال توسعه که اغلب میزبان سرمایه خارجی هستند، تعیین تاثیر اینگونه انتقال سرمایه بر اقتصاد این کشورها میباشد. سرمایهگذاری در مورد پروژههای بالاسری اجتماع از قبیل احداث سد، نیروگاه، جاده، فرودگاه و موارد مشابه و همچنین پروژههای مستقیما مولد از اهمیت خاصی برخوردار است.
در این میان به نظر می رسد از مهمترین اولویتهای سرمایه گذاری در کشور حمایت از سرمایه گذارانی است که باعث انتقال تکنولوژی شوند و دولت در اولویت قرار دادن این نوع را سرمایه گذاری ها را مرتبا تکرار کرده است.
همچنین در مناطق محروم کشور و در استانهایی که درجه ای از محرومیت بالا در آن ها مشاهده می شود، سرمایه گذاری هایی که منجر به اشتغالزایی بیشتر می شوند معمولا در اولویت قرار می گیرند.
این در حالیست که استان لرستان با موقعیت جغرافیایی بی نظیر، سرمایه ها و منابع انسانی و طبیعی منحصر به فرد و نیروی کار جوان همواره یکی از استانهایی بوده که در مقوله سرمایه گذاری مورد بی مهری بوده است.
آنچه جای خرسندی دارد برگزاری برنامه های جذب سرمایه گذار از سوی مسئولان استان و تلاش برای حضور سرمایه گذاران خارجی در طول سالهای اخیر به ویژه سال گذشته و سال جاری است.
حضور فعال لرستان در نمایشگاههای کشور های حوزه خلیج فارس، بازدید ۳۲ سفیر از کشورهای مختلف اروپایی، آفریقایی و آسیایی از قابلیت های گردشگری لرستان، انعقاد تفاهمنامه مشترک برای برگزاری نمایشگاه توانمندیهای لرستان در ژاپن، حضور سرمایه گذاران آلمانی برای ساخت مسکن کم هزینه در لرستان، اعلام آمادگی شرکتهای خارجی برای فعالیت در مناطق نفت خیز لرستان و خواهر خواندگی لرستان با یکی از استانهای ژاپن شاید اولین گام هایی است که در زمینه حضور سرمایه گذار خارجی در این استان صورت گرفته است.
همکاری ژاپن برای توسعه زیرساخت های شهری در لرستان/ تاکید بر پیوند فرهنگی ایران و ژاپن
یکی از هیئتهای سرمایه گذاری که در ماههای اخیر از لرستان بازدید کردند یک هیئت ژاپنی بود که مشاور اقتصادی این هیئت ژاپنی از همکاری این کشور با لرستان در زمینه های مختلف خبر داد و عنوان کرد: مذاکراتی در رابطه با چگونگی راه اندازی مجتمع کشت و صنعت صورت گرفته است با همکاری متخصصان ژاپنی صورت گرفته است.
ریوچی یوشیدا همچنین از اجرایی شدن پروژه های زیرساختی شهری در این استان با همکاری ژاپن خبر داد و بیان داشت: با توجه به سوابق خوب و کم نظیر ژاپن در راه اندازی رستوران ها و مجتمع های فرهنگی تفریحی این کشور آمادگی راه اندازی رستوران ها و انواع شهربازی ها در لرستان را دارد.
وی همچنین از همکاری شرکت های ژاپنی برای ایجاد پروژه های بخش راه در لرستان خبر داد و گفت: برگزاری نمایشگاه توانمندی های لرستان تحت عنوان زاگرس در ژاپن و همچنین پیگیری برای خواهرخواندگی لرستان با یکی از استان های این کشور از دیگر برنامه های این هیئت ژاپنی در آینده نزدیک خواهد بود.
مشاور اقتصادی این هیئت ژاپنی ضمن ابراز خوشحالی از رابطه خوب ایران علیرغم مخالفت های برخی کشورها از جمله آمریکا، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه تنها یک پرواز از ژاپن به ایران وجود دارد تلاشم این است که بتوانم خط توریست ژاپنی را به ایران باز کنم تا ژاپنی های زیادی بتوانند از مناطق زیبای ایران بازدید کنند.
یوشیدا شناخت خود از ایران را محدود به حضور در جمع مردم مهمان نواز و خونگرم لرستان دانست و یادآور شد: باید پرواز ها و تورهای گردشگری برای بازدید ژاپنی ها از ایران افزایش یابد.
وی با بیان اینکه ژاپن در زمینه شهرسازی و امکانات شهری در دنیا جایگاه مطلوبی دارد، ابراز امیدواری کرد که بتوان برای نوسازی برخی بافت های لرستان از شهرسازی ژاپن استفاده کرد.
یوشیدا با اشاره به پیوند های فرهنگی ایران و ژاپن، ابراز امیدواری کرد: اشتراکات این دو کشور موجب گسترش روابط بین ایران و ژاپن شود.
مدیر یک شرکت عربی: برای اجرای پروژه های لرستان مبالغ سنگینی را تزریق خواهم کرد
همچنین در اقدام دیگری یک شرکت سرمایه گذار عربی اقدام به سرمایه گذاری به شکل وسیعی در استان لرستان کرده است. در این راستا چند شرکت تحت عنوان های شرکت صفار نیکوی سپاهان اصفهان، شرکت فرا بتن، شرکت فراوان تاسیس چهارمحال و بختیاری و چند شرکت دیگر در زمینه های اجرا و پیمانکاری با این شرکت سرمایه گذار همکاری می کنند.
مدیر این شرکت سرمایه گذاری عربی در حاشیه برگزاری جلسه با استاندار لرستان در گفتگو با خبرنگار مهر از آمادگی این شرکت در زمینه های لوله گذاری، فاضلاب، نیروگاه، پتروشیمی، پروژه های عمرانی، سد سازی و غیره در این استان خبر داد.
محمد زعلان عنوان کرد: ما در نظر داریم روی پروژه هایی سرمایه گذاری و کار کنیم که از هر حیث برای استان انتخابی در اولویت باشند.
وی خاطر نشان کرد: ما برای اطمینان از موفقیت در انجام کارهایمان به دنبال شرکتهایی بودیم که توانمندی آنها بیشتر از عملکرد آنها باشد که شرکتهای حاضر در جلسه واجد این خصوصیات هستند و من پشتیبان همه این شرکتها خواهم بود و برای اجرای پروژه های این استان مبالغ سنگینی را تزریق خواهم کرد.
توانمندی نیروی انسانی لرستان باید با سرمایه گذاری عجین شود/ نیروگاههای لرستان جان می گیرند
استاندار لرستان نیز در حاشیه این جلسه در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن صحه گذاشتن بر توانایی شرکت سرمایه گذار و شرکتهای مجری در انجام پروژه های این استان، عنوان کرد: قطعا عمران، آبادانی و خدمت به مردم یکی از محور های اساسی توصیه های ائمه بوده است و توفیقی است که امروزه نصیب ما شده است.
سید حسین صابری خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه صنعت این استان تازه در حال شکل گیری است ما باید توانمندی نیروی انسانی را با سرمایه گذاری عجین کرده و به بهره برداری برسانیم و بیشتر روی پروژه های تمایل داریم کار شود که بازدهی بیشتری داشته و برای مردم سودمند تر باشد.
وی به ظرفیت های موجود برای احداث نیروگاه در استان لرستان اشاره کرد و گفت: وزارت نیرو لرستان را بهترین نقطه برای احداث نیروگاه تشخیص داده است.
استاندار لرستان از فراهم شدن زمینه احداث نیروگاه در شهرستان بروجرد خبر داد و بیان داشت: شهرستان بروجرد مجوز احداث یک نیروگاه گازی ۵۰۰ مگا واتی را اخذ کرده است که این میزان افزایش خواهد یافت.
صابری با بیان اینکه این شرکت سرمایه گذاری عربی با همکاری شرکت صفار نیکوی سپاهان اصفهان به عنوان مجری کار، می توانند به عنوان صاحب صنعت کار احداث این نیروگاه را شروع کنند، افزود: همچنین شهرستان ازنا به خاطر داشتن معادن غنی سیلیس و وجود بزرگترین تولید کننده فروسیلیس در خاورمیانه به یک شهر صنعتی تبدیل شده است و فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری است.
وی با اشاره به اخذ مجوز احداث یک نیروگاه ۵۰۰ مگا واتی فروسیلیس از نوع سیکل ترکیبی در ازنا، ادامه داد: احداث این نیروگاه به بخش خصوصی واگذار شده است که این بخش خصوصی علاقمند به همکاری با سرمایه گذاران دیگر است پس می توان ۲۰درصد کار را به بخش خصوصی به عنوان صاحب امتیاز و ۸۰ درصد آن را برای حمایت مالی و اجرای کاربه شرکتهای محمد زعلان و صفار نیکوی سپاهان واگذار کرد.
یکی دیگر از مطالبات استاندار لرستان برای سرمایه گذاری و اجرا توسط شرکتهای یاد شده پتروشیمی خرم آباد بود که به گفته سید حسین صابری ظرفیت این پتروشیمی ۳۰۰هزار تن است و کار احداث آن شروع شده است و تا کنون پیشرفت خوبی هم داشته است.
استاندار لرستان ادامه داد: در زمینه تسهیلات ارزی این پتروشیمی بانک صنعت و معدن پذیرفته است که ۳۳ میلیون یورو آن را تامین کند.
صابری به ویژگی ها و ظرفیت استان لرستان در زمینه گردشگری اشاره کرد و گفت: احداث یک مجتمع بزرگ گردشگری و توریستی ویژه گردشگران خارجی و به خصوص اتباع کشورهای عربی حوزه خلیج فارس از اولویت های ما به شمار می رود.
صابری ابراز امیدواری کرد: در صورت نهایی شدن توافقات اولیه ظرف دو تا سه ماه آینده بخشی از توافقات اجرایی شوند.
کمک سرمایه گذاران برای احداث آزاد راه خرم آباد - سلفچکان و احداث راه آهن دورود - اصفهان
به گزارش مهر، از جمله مصوبات این جلسه با سرمایه گذاران عربی و شرکت های ایرانی احداث آزاد راه خرم آباد - سلفچکان و احداث راه آهن دورود- ازنا- اصفهان با کمک این شرکت ها بود.
مدیر کل اداره راه و ترابری استان لرستان با اشاره به مزایای طرح بزرگ احداث آزاد راه خرم آباد - سلفچکان، عنوان کرد: این آزاد راه در مسافتی ۱۳۰ کیلومتری شکل خواهد گرفت که هزینه احتمالی برای هر کیلومتر آن بین ۱ میلیارد و۶۰۰ میلیون تا ۲ میلیارد برآورد شده است.
عباس رضایی با تشریح مزایای این پروژه عظیم، این آزاد راه را بخشی از آزاد راه تهران به بندر امام دانست و خاطر نشان کرد: با احداث این آزاد راه که نقطه شروع آن خوزستان است می توانیم از بنادرجنوبی به غرب کشور که خرم آباد نقش نوک این مخروط را ایفا می کند ورود کالا را داشته باشیم.
وی تصریح کرد: برای اجرای کل این پروژه بزرگ حوزه راه حدود ۲۶۰ میلیارد تومان هزینه باید در نظر گرفته شود.
در پایان این جلسه ۵ ساعته که با حضور ۲۰ فعال صنعتی اقتصادی و سرمایه گذار و نیز جمعی از مدیران و مسوولان اجرایی و استانی در آن حضور داشتند مشارکت سرمایه گذاران برای احداث پتروشیمی خرم آباد، پالایشگاه نفت پلدختر و پتروشیمی کوهدشت از دیگر مواردی بود که مورد تاکید قرار گرفت.
براساس مصوبه دیگر جلسه مقرر شد که شرکت های حاضر در جلسه در چند روز آینده با توجه به اطلاعاتی که مسئولان استانی در اختیار آنان قرار می دهند برنامه های خود را برای احداث تصفیه خانه ها و شبکه های انتقال فاضلاب استان لرستان ارائه دهند.
تامین اعتبار و اجرای چند سد آبی و برقابی استان لرستان از دیگر توافقات سرمایه گذاران با استاندار لرستان بود. همچنین درصورت توافق نهایی و با توجه به مذاکرات اولیه یک شهربازی مدرن در شهر خرم آباد توسط این سرمایه گذاران احداث خواهد شد.
فعالیت سرمایه گذاران کشور در احداث یک پارکینگ طبقاتی و مجتمع های چند منظوره و نیز فعالیت در حوزه سنگ و مصنوعات سنگی از دیگر توافقات جلسه این جلسه بود.
به هر حال اشاعه تکنولوژی، نقش محوری در فرآیند توسعه اقتصادی دارد. علاوه بر اینها، سرمایه گذاری خارجی بوسیله شرکتهای چند ملیتی بعنوان راه اصلی دسترسی به تکنولوژی پیش رفته برای کشورهای در حال توسعه مطرح می باشد.
همچنین مطالعات تجربی نشان داده است که سرمایه گذاری مستقیم خارجی نسبت به دیگر انواع سرمایه گذاری بین المللی با ثبات تر بوده و اغلب با سیاست گذاری درست اثر مثبت روی رشد اقتصادی گذاشته است.
به هر روی حضور سرمایه گذارانی از کشورهای مختلف دنیا از جمله اتریش، آلمان، کویت، ژاپن و دیگر کشورهای جهان در لرستان حرکت سازنده ای است که باید مورد توجه و استمرار قرار گیرد و موج اطلاع رسانی هدفمند از توانمندیهای لرستان و ترغیب کشورهای مختلف دنیا به سرمایه گذاری برای شکوفایی استعدادهای بی نظیر این استان باید با این حرکت سازنده همراه و همگام شود.
..............................................
گزارش: صدیقه حسینی
نظر شما