به گزارش خبرنگار مهر در اهواز، در متن پیام سید جعفرحجازی به رحیم مشایی آمده است: توجه به میراث فرهنگی و آثار عظیم تمدن بشری در ایران اسلامی از مهمترین دغدغه های اندیشمندان و فرهیختگان در اقصی نقاط جهان بوده است. این مهم در ایران اسلامی که خود مهد تمدن های بزرگ بشری بوده در طول سالیان متمادی مورد درخواست نخبگان و فرهنگ دوستان متعهد قرار گرفت.
حجازی در پیام خود می افزاید: خوشبختانه در دولت نهم که تلاش های جدی خود را علاوه بر توجه به تمامی جهات توسعه به طور خاص متوجه میراث فرهنگی و گردشگری نمود که این امر دلالت بر نبوغ فرهنگی هیئت دولت جمهوری اسلامی و رئیس جمهور محترم دارد.
استاندار خوزستان در بخش پایانی پیام خود به رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران آورده است: اکنون بر خود لازم می دانم تا عالی ترین مراتب تقدیر و تشکر خود، اعضا شورای اداری، مردم استان خوزستان به ویژه مردم شریف شوشتر را در خصوص پیگیری های انجام شده به منظور ثبت سازه های آبی شوشتر به عنوان اثر جهانی توسط سازمان فرهنگی ملل (یونسکو) اعلام دارم.
در هفته جاری با ارزیابی مثبت اعضای کمیته میراث جهانی از فرایند تهیه پرونده سازه های آبی شوشتر توسط ایران در نشست سالانه مرکز میراث جهانی یونسکـو در جنوب اسپانیا، این مجموعه بدون هیچ مشکلی به تایید کمیته میراث جهانی رسیده و به عنوان دهمین اثر در فهرست میراث جهانی قرار گرفت.
سازه های آبی شوشتر که شامل بند میزان، عمارت کلاه فرنگی، نهر گرگر، پل بند گرگر، آسیاب ها یا آبشارها، بند برج عیار، پل بند خدا آفرین یا ماهی بازان، پل بند شادروان، قلعه سلاسل، نهر داریون، بند خاک، پل بند لشکر، بند شرابدار و نهر رقت می باشد به عنوان یک منظومه آبی که همگی مرتبط به هم هستند و همچنین به عنوان یک مجموعه و طراحـی برای آمایش سـرزمین در ابعاد گسترده که انواع بناها و سازه های آبی را شامل می شود مورد پذیرش قرار گرفته است.
این آثار منحصر به فرد علاوه بر اینکه به نام جمهوری اسلامی ایران به ثبت رسیده است، ثبت آنها در فهرست جهانی ایجاد چنین بناهایی را به کشور ایران منسوب می کند.
نظر شما