۹ تیر ۱۳۸۸، ۱۴:۴۱

در سال گذشته؛

صادرات محصولات صنعتی و معدنی از هرمزگان به 260 دلار رسید

صادرات محصولات صنعتی و معدنی از هرمزگان به 260 دلار رسید

بندرعباس - خبرگزاری مهر: مدیرکل صنایع و معادن هرمزگان گفت: صادرات محصولات صنعتی و معدنی در سال 83، 70 میلیون دلار بوده که در سال 87 این رقم به 260 میلیون دلار رسید که متوسط نرخ رشد 4 سال 42 درصد بوده است.

علی اباذری در گفتگو با خبرنگار مهر در بندرعباس با اشاره به وجود مناطق ویژه اقتصادی، صنعتی و معدنی خلیج فارس، کشتی سازی و پارسیان و موقعیت مناسب این مناطق افزود: وجود مناطق آزاد کیش و قشم با شرایط خاص برای استقرار صنایع، استقرار 22 شهرک و ناحیه صنعتی در استان جهت اسقرار صنایع متوسط و کوچک می تواند نقاط مثبت در جذب سرمایه گذار به این استان باشد.

وی وجود معادن قابل توجه سطح استان شامل آهن، کرومیت، منگنز، پتاس، خاک سرخ، سنگ نمک، گچ، سنگ لاشه، مارن و برخورداری استان از گمرکات و بنادر متعدد جهت سرویس دهی به بخش صنعت و معدن و دسترسی به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را از مزیتهای دیگر استان عنوان کرد.

وی با اشاره به هرم سنی جمعیتی جوان استان گفت: دسترسی نسبتا مطلوب به هر چهار نوع شبکه ترابری زمینی، ریلی، دریایی و هوایی توانسته است قابلیت های استان را نسبت به استانهای دیگر بهتر کند.

اباذری وضع نامساعد اقلیمی و طبیعی، شوری بخش قابل توجهی از آب و خاک استان را عامل کاهش عمر مفید تاسیسات و تجهیزات صنعتی و معندی در استان دانست و اظهار داشت: خشکسالی‌های متوالی استان طی سال‌های اخیرکه سبب افت منابع آبی شده است، ضعف منابع مالی در منطقه جهت ایجاد واحدهای صنعتی و معدنی بزرگ با مکانیزم تولید انبوه را می توان از جمله مشکلات و چالشهای پیش روی صنعت در استان نامید.

به گفته وی، استفاده از تکنولوژیهای متوسط و پایین در صنایع و معادن و در نتیجه کاهش راندمان، وجود رکود در اقتصاد جهانی، محدودیت نیروی کار متخصص و ماهر در سطح منطقه و محدودیت استفاده از تسهیلات بانکی به ویژه در یک سال اخیر را می توان در روند توسعه صنعت در استان تاثیرگذار است.

وی گفت: در بخش جوازهای تاسیس در 4 سال گذشته متوسط نرخ رشد 13 درصد بوده است که نسبت به استانهای مشابه مناسب بوده و متوسط نرخ رشد سرمایه گذاریها 12 درصد و در اشتغال هم رشد 14 درصدی را نشان می دهد.

اباذری با اشاره به رشد صادرات محصولات صنعتی و معدنی طی 4 سال گذشته افزود: صادرات محصولات صنعتی و معدنی در سال 83، 70 میلیون دلار بوده که در سال 87 این رقم به 260 میلیون دلار رسید که متوسط نرخ رشد 4 سال 42 درصد بوده است.

وی در مورد عملکرد سال 87 اداره صنایع و معادن استان بیان کرد: در سال 87 تعداد 316 جواز تاسیس صادر شده است که نسب به سال گذشته 12 درصد رشد داشته که این رشد در سرمایه گذاریهای انجام شده که نسبت به سال 86 حدود 142 درصد رشد را نشان می دهد.

به گفته وی، صادرات مواد صنعتی و معدنی در سال 86، 675 هزار تن بود که این رقم در سال 87 به 1459 هزار تن رسیده است که رشد 116 درصدی  را نشان می دهد همچنین ارزش صادرات در سال 86 از 185 میلیون دلار با رشد 41 درصدی در سال 87 به 260 میلیون دلار رسیده است. 

وی با اشاره به اولویتهای صنایع و معادن در استان هرمزگان گفت: یکی از برنامه ها و اولویتهای صنایع و معادن اتمام طرح های نیمه تمام در استان است.

وی همچنین فعال کردن ظرفیت های خالی و بلااستفاده واحدهای تولیدی، توسعه زیرساختهای مورد نیاز استان، پیگیری جلب و جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی در بخش صنعت و معدن و ایجاد ارزش افزوده مناسب در بخش معدن را از برنامه ها و اولیتهای استان عنوان کرد.

کد خبر 905129

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha