به گزارش خبرنگار مهر در خرم آباد، علیرضا الماس وندی ظهر چهارشنبه در حاشیه بازدید از سد ایوشان استان لرستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: درکشور ما قبل از انقلاب تنها 13سد که فقط مصارف شرب و تولید انرژی داشتند، وجود داشت و روی مسائل کشاورزی کار خاصی صورت نگرفته بود در حالیکه امروزه شاهد خودکفایی گندم در کشور هستیم و ظرف چند سال آینده می توانیم به صادرات گندم دست پیداکنیم.
وی تصریح کرد: با برنامه های وزارت نیرو در طول برنامه های اول، دوم، سوم و چهارم توسعه علاوه بر 73سد تحویلی که حدود 35میلیارد متر مکعب ظرفیت ذخیره آبی آنهاست، شاهد در دست اجرا بودن 98سد در کل کشور هستیم که در صورت بهره برداری از این سدها 28 میلیارد مترمکعب به ظرفیت ذخیره آبی کشور افزوده می شود.
معاون طرح و توسعه مدیریت منابع آب کشور خاطر نشان کرد: در حال حاضر بیش از 267 طرح مطالعاتی در وزارت نیرو در دست مطالعه است که 175 طرح از این تعداد در حوزه آب می باشد.
رشد 40 درصدی اعتبارات منابع آب/ شکوفایی در حوزه منابع آب در دولت دهم
الماس وندی یادآور شد: در دست مطالعه بودن این تعداد طرح مطالعاتی در دنیا بی نظیر است و این به خاطر توجه خاصی است که رئیس جمهوری به بخش منابع آبی دارند.
وی از رشد 40 درصدی اعتبارات حوزه آب در سالجاری نسبت به سال گذشته خبر داد و خاطر نشان کرد: اگر وضعیت تخصیص اعتبارات به حوزه منابع آب در دولت دهم استمرار داشته باشد شاهد شکوفایی و رشد مناسب در این زمینه خواهیم بود.
معاون طرح و توسعه مدیریت منابع ایران همچنین با اشاره به برنامه های وزارت نیرو در بخش آب، بیان داشت: پیش بینی وزارت نیرو در رابطه با نیاز اعتباری طرحهای در دست اجرا و مطالعه بالغ بر 53 هزار میلیارد تومان است که اگر سالانه 8 هزار میلیارد تومان به بخش آب در کشور اختصاص داده شود تا پایان برنامه ششم توسعه اولین کشوری خواهیم بود که می توانیم کارهای تامین، انتقال و توزیع را داشته باشیم.
الماس وندی همچنین با اشاره به زمان بهره برداری از پروژه های بخش آب به ویژه سدهای در دست اجرا، ابراز امیدواری کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه حداقل 60 درصد طرحهای توسعه، عملیاتی و اجرایی شوند تا از این رهگذر شاهد افتتاح 19 سد در کشور باشیم.
39 سد مخزنی در لرستان در دست اجرا و مطالعه است
معاون طرح و توسعه مدیریت منابع ایران همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت پروژه های بخش آب در لرستان، اظهار داشت: قبل از انقلاب حتی یک سد هم در استان لرستان وجود نداشت در حالیکه امروز 39 سد در این استان دردست مطالعه و اجرا است.
الماس وندی با بیان اینکه منابع آبی لرستان 4/2 منابع کل کشور است، عنوان کرد: با توجه به استعداد خوبی که استان لرستان به لحاظ منابع آبی و خاکی دارد باید حقوق و انتظارات مردم این استان را در این زمینه برآورده شود.
وی با اشاره به اینکه ما به دنبال این هستیم که از منابع آبی استفاده بهینه بکنیم تا بین منابع و مصارف تعادل ایجاد شود، تصریح کرد: بحث استفاده از سایر منابع مانند بحث اوراق مشارکت و استفاده از محل صندوق ذخیره ارزی و استفاده از سرمایه گذار هم در دستور کار وزارت نیرو قرار دارد.
معاون طرح و توسعه مدیریت منابع ایران یادآور شد: باید تا پایان برنامه ششم توسعه بالغ بر 1500میلیارد تومان در استان لرستان کار آبی انجام شود.
الماس وندی به بیان ویژگیهای منابع آبی لرستان پرداخت و گفت: لرستان علاوه بر اینکه 13 میلیارد متر مکعب جریان روان آب دارد، 9 میلیارد متر مکعب نیز تولید جریان سطحی دارد.
رشد 300 درصدی اعتبارات بخش آب لرستان/ دو سد لرستان امسال آبگیری می شوند
وی با تاکید بر اینکه در توزیع اعتبارات بخش آب بحث عدالت محوری مد نظر قرار گرفته است، خاطر نشان کرد: کل اعتباراتی که امسال در بخش منابع آبی برای لرستان در نظر گرفته شده است 300 درصد افزایش یافته است و بالغ بر 100میلیارد تومان به بخش آب این استان تخصیص داده شده است.
معاون طرح و توسعه مدیریت منابع ایران خاطر نشان کرد: امسال 2 سد در لرستان آماده آبگیری خواهند شد که با آبگیری این سدها در مجموع 103میلیون متر مکعب آب به مجموع ذخایر آب این استان و کشور اضافه می شود.
الماس وندی با تشریح مزایای احداث سد در لرستان، ادامه داد: 39سد مخزنی در دستور کار لرستان این امکان را فراهم خواهند آورد که 200 هزار هکتار اراضی دیم این استان به آبی تبدیل شوند.
وی افزود: در پی آبی شدن این میزان زمین دیم میزان تولید در هکتار در حوزه کشاورزی لرستان چهار برابر می شود و 80هزار فرصت شغلی مستقیم و 130هزار شغل غیر مستقیم برای حدود 320هزار نفر ایجاد خواهد شد.
سد ایوشان دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد
معاون طرح و توسعه مدیریت منابع آب کشور همچنین در ادامه بازدید از سد ایوشان از اختصاص 14 میلیارد تومان اعتبار در سالجاری برای بهره برداری از این سد خبر داد.
الماس وندی عنوان کرد: برای احداث سد ایوشان 8 میلیارد تومان و برای احداث شبکه آبگیری این سد 6 میلیارد تومان تخصیص داده شده است که این میزان اعتبار نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری داشته است و این در حالی است که سال گذشته تنها 4 میلیارد تومان به این پروژه اختصاص داده شده بود.
وی با تاکید بر اینکه کار مدیریت منابع کشور تنها احداث سد نیست بلکه باید به اشتغال و درآمد هم توجه داشته باشد، ادامه داد: لذا شروع احداث شبکه سدها در کشور را امسال در دستور کار قرار دادیم.
معاون طرح و توسعه مدیریت منابع ایران ادامه داد: در مورد پروژه احداث سد ایوشان نیز باید احداث شبکه آبگیری آن امسال آغاز شود تا درسال آینده اعتبار ویژه ای برای آن در نظر گرفته و با شروع آبگیری شبکه این سد، تولید و اشتغال در این منطقه فراهم شود.
الماس وندی با تاکید بر اینکه 100 میلیارد تومان دیگر برای بهره برداری کامل سد ایوشان باید اختصاص داده شود، خاطر نشان کرد: باید بهره برداری و آبگیری این پروژه تا دهه فجر امسال به اتمام برسد.
نظر شما