به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن در گزارشی نوشت: البته همچنان برخی کارشناسان درباره اینکه مواد مخدر برای افغانستان آفتی قابل پیشگیری است یا شری رهایی ناپذیر، اختلاف آرا دارند.
در عین حال با وجود اینکه افغانستان یکی از فقیرترین کشورهای جهان است، اما میزان تولیدات مواد مخدر طی سال 2008 به 4.3 میلیارد دلار رسید، که یک سوم شاخص تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل می دهد.
در گزارش اخیر سیا به موضوعی جالبتر نیز اشاره شده است؛ که تنها 20 درصد از درآمد فروش مواد مخدر در افغانستان به دست کشاورزان می رسد و مابقی به بانک های دبی و یا دیگر بانک ها ارسال می شود.
در این گزارش همچنین به نقش پنهانی برخی از وزرا و مقامات وابسته به دولت از جمله برادر "کرزای" در تجارت مواد مخدر در افغانستان اشاره شده است.
کارشناسان دلیل عمده روی آوردن مردم افغانستان به مواد مخدر را ضعف اقتصادی این کشور می دانند، بطوری که حداقل 42 درصد از مردم این کشور با درآمدی کمتر از یک دلار در روز زندگی خود را می گذارنند.
این اوضاهع اقتصادی موجب شده است کشاورزان افغانی بیش از پیش به کشت مواد مخدر روی آورده تا جایی که امروز 90 درصد از مواد مخدر جهان در این کشور تولید می شود.
بنابراین گزارش، با وجود مبارزه گسترده با مواد مخدر میزان تولیدات آن در افغانستان پس از افزایش 34 درصدی در سال 2007 در سال 2008 تنها 6 درصد کاهش یافته است.
همچنین کشت مواد مخدر از 26 ولایت در سال 2007 به 7 ولایت در سال 2008 رسیده است.
از سوی دیگر تولید مواد مخدر در ولایت هایی که میزان خشونت و حضور طالبان در آنها بیشتر است، بسیار گسترده تر است، بطوری که 60 درصد از تولیدات مواد مخدر در افغانستان در ولایت هلمند در جنوب این کشور صورت می گیرد.
همچنین بنابر گزارش اخیر سیا قاچاق مواد مخدر همچنان اصلی ترین منبع درآمد طالبان است. بطوری که این گروه از این راه سالانه 80 میلیون دلار درآمد کسب می کند.
نظر شما