سرانجام نیروهای اشغالگر آمریکایی براساس توافقنامه امنیتی از مراکز و شهرهای عراق خارج شدند و بدنبال آن، فضایی از فرح و شادی تمام شهرهای عراق را فرا گرفت؛ بطوری که همان روز خروج اشغالگران، مردم عراق عید گرفتند و به شادی و پایکوبی پرداختند. در این زمینه، خبرگزاری مهر گفتگویی را با دکتر "ابوعاصم الموسوی" تحلیلگر مسائل سیاسی و مدیرکل کارو امور اجتماعی عراق ترتیب داده است که به شرح ذیل می باشد.
خبرگزاری مهر : خروج نیروهای آمریکایی از شهرهای عراق را چگونه ارزیابی می کنید؟
* - روز خروج آنها روز عید بود و روز التیام بخشیدن زخم همه سینه ها و قلب های مجروح عراقی؛ زیرا بار دیگرملت عراق عزم و اراده خویش را برای بدست گرفتن سرنوشت ومقدرات امورشان به همگان نشان داد. به نظرمن، هیچ ملت آزادیخواه و بزرگواری دوست ندارد کشورش دراشغال یک مشت بیگانگان اشغالگر همچون ارتش آمریکا و یا نیروهای چند ملیتی باشد. ازاین رو، ملت عراق با حضور نیروهای بیگانه در سرزمینش شدیدا مخالف است. نیروهای اشغالگر آمریکایی شش سال پیش، به بهانه سرنگونی رژیم عصیانگر و فاسد صدام به عراق هجوم آوردند و تلاش کردند جای پای خود را دراین کشور مستحکم سازند. اما ملت عراق طی این مدت، با مقاومت، تلاشهای بی وقفه ای را برای بیرون کردن اشغالگران بکار بست و بالاخره این تلاشها به بارنشست و با خروج اشغالگران آمریکایی ازشهرها، مردم عراق می توانند برای همیشه طعم استقلال و آزادی را بچشند. ما خون شهیدان مراجع بزرگی همچون محمد باقر صدر و محمد صدر و سید محمد باقرحکیم دیگرشهدای عراقی را فراموش نکردیم .
آیا خروج نظامیان آمریکایی از شهرها مقدمه ای برای خروج دائمی نیروهای بیگانه از عراق خواهد بود؟
* - این شروع کار است. ما هنوز هم تلاش می کنیم تا این استقلال را با بیرون کردن تمام نیروهای بیگانه ازعراق کامل کنیم. امروز ملت عراق آزادی و استقلال و عزت و کرامت خود را مدیون خون همین شهیدان والامقام می داند. بنابراین می توان گفت با خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی از شهرها و استانهای عراق، صفحه جدیدی در تاریخ این کشور در جهت دستیابی به استقلال حقیقی و واقعی گشوده شد تا ما بتوانیم مقدمات و اسباب اخراج کامل این نیروها را ازعراق فراهم کنیم . کما اینکه عراق ازظرفیت ها کافی و نعمت های فراوان برای بدست گرفتن زمام امورامنیتی و سیاسی برخوردار است و هیچ چیزی کم و کسر ندارد. بطوری که نیروهای عراقی اعم از نظامیان ارتشی و پلیس با گذراندن دورهای آموزشی گوناگون نظامی و دفاعی متعدد از امروز آماده اند تا امنیت شهروندان را تامین کنند وبه موازات آن، سیاستمداران عراقی بویژه دولت نوری المالکی با تمام قوا آماده شدند تا کشور را درمسیر پیشرفت و راه صحیح هدایت کنند.
با توجه به دغدغه همسایگان عراق برای حفظ امنیت این کشور، به نظر شما آیا نیروهای عراقی قادر به تامین امنیت در تمام شهرها بویژه مناطق ناامن هستند ؟
*- همانطوری که ایرانیها به سرزمینشان علاقه شدید و وابستگی خاصی دارند، عراقیها هم کشورشان را دوست دارند. بنابراین عراق متعلق به تمام فرزندان این مرزو بوم است و همه عراقیها وطن پرست هستند. ما هم به سهم خود ایران را دوست داریم؛ زیرا تنها کشورآزاد وسربلند و دموکراتیک درمنطقه است که توانسته با رهنمودهای حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار و معمار انقلاب ایران در برابراستبداد و دیکتاتوری شاهنشاهی بایستد. ملت مسلمان عراق نیزبه چنین رهبری اقتدا می کند و اگرمردم عراق امروز توانستند نیروهای اشغالگرآمریکایی و چند ملیتی را ازشهرهایشان بیرون کنند و زمام امور را بدست گیرند به خاطر الگو پذیری از رهبری ایران است. نیروهای چند ملیتی درعراق تمام مقدرات عراقیها اعم ازپرونده امنیتی و سیاسی و بطور کلی سرنوشت مردم مسلمان این کشور را بدست گرفتند، اما مردم عراق کاری کردند تا آنها مجبور به خروج از شهرها شوند بدین سبب، عقب نشینی نیروهای اشغالگر از شهرهای عراق، بزرگترین شکست برای نیروهای خارجی حاضر درعراق محسوب می شود و این نشانگر تکرار انقلاب عشرین (انقلاب بیست) درعراق است.
کسانی که تا به امروز زمام امورسیاسی و امنیتی عراق را دردست داشتند تصور نمی کردند در چنین روزی با نهضت و انقلاب بزرگ مردم به رهبری مرجعیت مواجه خواهند شد؛ چون در انقلاب بیستم عراق که پرچم دار وهدایتگر آن علمای بزرگی امثال سید محسن حکیم و سید محمد سعید عبودی بودند، علنا در برابراستبداد و دیکتاتورهای زمان قیام کردند. بنابراین عراق همیشه در زیر چترحمایت و سایه مراجع بزرگ نظیر آیت الله العظمی سیستانی و همه علمای شیعه اسلام بوده است. ما درعراق یتیم و بی سرپرست نیستیم بلکه ما رجال سیاسی و رهبران بزرگ داریم که هدایتگر مردمند. من نمی دانم غرب ازعراق چه می خواهد و چرا دست از سرمردم منطقه برنمی دارند. عجیب است که غربیها تصورمی کنند ما ملت عراق نیاز به قیم و قیمومیت آنها داریم، در صورتی که ما نیاز به قیم های اشغالگر وغارتگر ثروت ها و دارایی های مردم نداریم . ما یتیمانی نیستیم که محتاج حمایت های جامعه بین المللی باشیم . ما رهبر و رجال سیاسی و مراجع متفکر بزرگ داریم و نیازی به کمک غرب و آمریکا نداریم . بدین خاطر من پیش بینی خواهم کرد که روزی فرا برسد که عراق سرمنشاء همه آزادیها و عامل ثبات و استقراردرمنطقه باشد.
نظر شما