محمود زیرکچیان زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص جزئیات این مصوبه، گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی در سالجاری موافقت خود را برای افزایش اعتبارات توسعه میادین مشترک هیدروکربوری خلیج فارس اعلام کرده اند.
وی با اشاره به افزایش میزان اعتبارات توسعه میادین دریایی نفت و گاز به حدود 11 درصد، تصریح کرد: بدون شک افزایش حجم اعتبارات و منابع مالی موجب شتاب در روند توسعه میادین نفت و گاز خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره با اشاره به افزایش 11 درصدی تولید نفت در میدان فروزان( مشترک با مرجان عربستان ) در سال گذشته، بیان کرد: همچنین میزان تولید در میدان سلمان (مشترک با ابوالخوش امارات) هم حدود 6 درصد افزایش یافته است.
این مقام مسئول، تاکید کرد: پیش بینی می کنیم میزان تولید نفت و گاز از میادین مشترک تا پایان سالجاری به میزان قابل توجه ای نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
به گزارش مهر، میدان نفتی هنگام( مشترک با عمان) و نصرت( مشترک با امارت) از دیگر میادین مشترک نفتی ایران در خلیج فارس است.
پیشنهاد جدید ایران به کویت برای توسعه میدان گازی آرش
زیر کچیان زاده در ادامه با بیان اینکه عمده میادین مشترک نفت و گاز ایران در خلیج فارس با کشورهای اسلامی مشترک است، اظهار داشت: از حدود 2 سال گذشته بحثی تحت عنوان " مشارکت به جای رقابت" را برای توسعه میادین مشترک هیدروکربوری مطرح کرده ایم.
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران، افزود: پیش از این نیز مذاکراتی با عمان و امارات برای توسعه میادین هنگام و سلمان انجام گرفته بود.
وی با اشاره به وجود میدان مشترک گازی آرش ما بین ایران و کویت، خاطر نشان کرد: برای توسعه این میدان مشترک گازی هم از سوی مسئولان ایرانی پیشنهادی با این روش به کویتی ها داده شده است.
به گزارش مهر، پیشتر برخی از مسئولان شرکت ملی نفت در رابطه با توسعه مشترک میدان گازی هنگام با طرف عمانی، با استفاده از روش" مشارکت به جای رقابت"، گفته بودند: با وجود ماهها مذاکره با طرف عمانی، اما این کشور از آذر ماه 86 و به دنبال یک فعالیت یکجانبه، اقدام به توسعه میدان هنگام با مشارکت یک شرکت انگلیسی کرد.
گفتنی است، کشور عمان از اسفند ماه سال گذشته تولید روزانه 10 هزار بشکه نفت را از میدان مشترک عمان آغاز کرده و این در حالی است که با اقدامات صورت گرفته در شرکت فلات قاره پیش بینی می شود، تولید از طرف ایرانی میدان تا شهریور ماه امسال آغاز شود.
نظر شما