کاظم احمدی اقدم در گفتگو با خبرنگار مهر در تبریز افزود: تعداد روستاهای درگیر با بحران آب طی سال گذشته در آذربایجان شرقی 392 روستا بود که این رقم هم اکنون به 232 روستا تقلیل یافته است.
وی همچنین گفت: در حال حاضر 124 روستای خارج از تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان شرقی نیز به نوعی با کمبود آب مواجه هستند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان شرقی عنوان کرد: در یک طبقه بندی، روستای درگیر با بحران آب به سه درجه یک، دو و سه تقسیم بندی شده اند که روستاهای درجه یک روزانه بیشتر از 16 ساعت، درجه دو بیشتر از 12 ساعت و درجه سه بیشتر از شش ساعت در روز قطعی آب دارند.
وی افزود: شرکت آب و فاضلاب روستایی با همکاری سایر دستگاه های اجرایی آب آشامیدنی 259 روستای استان را به وسیله 18 تانکر سیار تامین می کند.
به گفته محمدی اقدم 33 روستای آذربایجان شرقی نیز به کلی از نعمت آب آشامیدنی بی بهره اند.
وی با بیان اینکه بر اساس برآوردهای صورت گرفته روستاهای آذربایجان شرقی سالانه با هشت و نیم میلیون مترمکعب کاهش آب روبرو می شوند، افزود: با تامین 220 میلیارد ریال اعتبار می توان بحران آب در روستاهای استان را رفع کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی آذربایجان شرقی درباره فعالیتهای صورت گرفته توسط این شرکت برای غلبه بر بحران آب در روستاهای هدف، خاطرنشان کرد: طی سال گذشته 65 حلقه چاه حفر و 58 حلقه دیگر کف شکنی شد، ضمن اینکه کنترهای حجمی در تمام روستاهای آذربایجان شرقی نیز نصب شد.
محمدی اقدم با اشاره به اینکه آب آشامیدنی 10 درصد روستاهای آذربایجان شرقی از چشمه ها و قنات ها تامین می شود، افزود: تامین آب به این شکل، شیوه ای پایدار نیست که برای ارتقای این وضعیت باید برنامه ریزی شود.
وی حفر 60 حلقه چاه در آینده نزدیک و بهره برداری از خطوط انتقال آب زرینه رود را در این راستا ارزیابی کرد و گفت: این اقدامات برای مقابله با خشکسالی نیز موثر است.
نظر شما