نماینده ویژه وزیر نفت در مذاکرات خط لوله صلح با یادآوری این موضوع که تاکنون یک نقطه مشخص جغرافیایی در مرز ایران و پاکستان برای تحویل گاز طبیعی تعیین شده است، تصریح کرد: انتقال گاز ایران به پاکستان از مسیرهای دیگر، برای قراردادهای احتمالی بعدی باید توسط شرکت ملی نفت ایران مورد موافقت قرار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه پیشتر توسط شرکت ملی نفت ایران 3 مسیر برای انتقال گاز طبیعی ایران به شبه قاره مورد بررسی و مطالعه قرار گرفته بود، اظهار داشت: در این بررسی ها امکان عبور خط لوله گاز از 3 نقطه آبهای عمیق، آبهای کم عمق ساحلی و خشکی مورد مطالعه قرار گرفت که در نهایت انتقال از راه خشکی، اقتصادی ترین مسیر تشخیص داده شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه انتقال گاز ایران از مسیرهای دیگری به جزء مسیر تعیین شده با استناد به مطالعات گذشته غیر اقتصادی به نظر می رسد، بیان کرد: در تعیین مسیر انتقال گاز ایران به پاکستان مولفه هایی همچون ایمنی خط لوله و توجیه اقتصادی ساخت آن مدنظر قرار گرفته است.
وی در ارتباط با اخبار مندرج در برخی روزنامه های پاکستانی از سوی مسئولان پاکستان برای نقطه تحویل گاز از مسیر دریا، گفت: تاکنون طرح جدیدی از سوی مسئولان پاکستانی برای تغییر نقطه تحویل گاز به ایران ارائه نشده است.
به گزارش مهر به نقل از پایگاه اینترنتی اینترنشنال نیوز، یوسف رضا گیلانی، نخست وزیر پاکستان از وزارت نفت و معادن کشورش خواسته تا ظرف 2 هفته در زمینه امکان سنجی احداث خط لوله گازی ایران به پاکستان از یک مسیر دریایی گزارشی تهیه کند.
گفتنی است، پاکستانی ها پیش بینی کرده اند که مسیر دریایی این خط لوله امنیت بیشتری دارد و سبب صرفه جویی 2 میلیارد دلاری در هزینه های اجرای این پروژه خواهد شد، همچنین طول این خط لوله حدود 150 کیلومتر کاهش می یابد.
نظر شما