۱۹ تیر ۱۳۸۸، ۱۰:۵۰

حسن کرمی:

شایع ترین منابع هپاتیت A تماس مستقیم فرد با فرد است

شایع ترین منابع هپاتیت A تماس مستقیم فرد با فرد است

هپاتیت A به ندرت از مادر به جنین قابل انتقال است و تماس مستقیم فرد با فرد شایع ترین منبع انتقال هپاتیت A است.

به گزارش خبرنگار مهر، یک متخصص گوارش کودکان در مراسم افتتاحیه چهارمین همایش گوارش و کبد کودکان که روز پنجشنبه در انستیتو تغذیه ایران برگزار شد گفت: ویروس هپاتیت A در مناطق با سطح اقتصادی پایین شایع تر است ولی شایع ترین منبع هپاتیت A تماس مستقیم فرد با فرد است.

دکتر حسن کرمی افزود: انتقال هپاتیت A از مادر به جنین ازطریق خون یا فرآورده های خونی بسیار نادر ولی امکان پذیر است.

این متخصص گوارش کودکان دوره کمون هپاتیت A را 15 تا 49 روز خواند و گفت: تظاهرات بالینی هپاتیت A وابسته به سن متفاوت است و شامل علائم غیر اختصاصی همچون خستگی، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ و با شیوه کمتر سر درد، تب و اسهال است که در کودکان اسهال شایع تر از بالغین است و باعث زردی و ادرار تیره در طی یک تا دو هفته از شروع علائم می شود به طوری که حدود 70 درصد بزرگسالان مبتلا به هپاتیت A و 8 درصد کودکان مبتلا دچار زردی می شوند.

کرمی یادآور شد: در هپاتیت A تظاهرات متفاوتی از جمله تظاهرات عصبی، کلیوی، قلبی و ... دیده می شود که بیماری از 2 تا 3 هفته قبل از شروع زردی تا یک هفته بعد از شروع آن خطر آلودگی دارد.

در ادامه این مراسم رئیس انجمن علمی گوارش و کبد کودکان ایران گفت: تعداد کودکان مبتلا به هپاتیت B به دلیل تزریق واکسن طی سال های گذشته کاهش داشته است.

دکتر غلامرضا خاتمی گفت: هپاتیت کودکان شامل هپاتیت ویروس D.C.B.A و هپاتیتی که بدن خود به خود ویروس تولید می کند و باعث آسیب به کبد می شود است که دراین میان هپاتیت b , c اهمیت بالاتری دارد که با آگاه سازی خانواده ها و پزشکان می توان تا حدودی از شیوع آن جلوگیری کرد.

رئیس چهارمین همایش انجمن علمی گوارش و کبد کودکان ایران یادآور شد: برای پیشگیری از این ویروس علاوه بر اقدامات بهداشتی واکسن موثری وجود دارد که در کشورمان از دوره شیرخوارگی تزریق و افراد را در برابر بیماری مصون می کند.

خاتمی گفت: تعداد کودکان مبتلا به هپاتیت b طی سال های گذشته به دلیل تزریق واکسن کاهش بسیاری داشته است و کودکانی که امروزه از مادران مبتلا به هپاتیت b متولد می شوند بیشترین گروه مبتلا به هپاتیت به شمار می آیند.

وی ناقلین ویروس هپاتیت b را در جامعه به طور متوسط بین 3 تا 5 درصد خواند و اظهار داشت: افزایش آگاه سازی در مورد نحوه ابتلا و پیشگیری از این بیماری بخش بسیار مهمی در پیشگیری از ابتلای کودکان به این بیماری دارد.

رئیس انجمن علمی گوارش و کبد کودکان ایران، وسایل آلوده دندانپزشکی، استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزریقی و مادر به کودک را از راه های انتقال هپاتیت b خواند که به علت عقب ماندگی سبب آسیب به کبد و در نهایت سرطان کبد می شود.

همچنین عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هپاتیت A بیماری شایعی است که انتشار وسیعی دارد و می تواند مشابه آنفولانزا بروز کند.

دکتر بشیر جمیلی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هپاتیت A بیماری شایعی است که انتشار وسیعی دارد و در تمام مناطق جهان دیده می شود.

وی درصد ابتلای هپاتیت A را بالا خواند و گفت: هپاتیت A شدیدا واگیر بوده وعواملی مثل جمعیت زیاد، وضعیت بهداشتی ضعیف فرد، ضعیف بودن سیستم دفع فاضلاب و آلودگی آب و مواد غذایی سبب افزایش میزان انتقال آن می شود.

جمیلی تصریح کرد: تقریبا در 50 درصد بیماران منبع عفونت نامعلوم است ولی تماس نزدیک با افراد مبتلا به هپاتیت A مسافرت به مناطق آندمیک و استفاده از داروهای ممنوعه از عوامل مهم خطر به شمار می آیند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در ادامه بیان داشت: این بیماری ممکن است به صورت آنفولانزا بروز کنند که شستشوی دست ها، کنترل وضعیت بهداشتی و استفاده از الگوهای پیشگیری در هنگام لزوم می تواند این عفونت ها را کاهش دهد.

کد خبر 909314

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha