به گزارش خبرگزاری مهر، نیکولا تسلا در 10 جولای 1856 در صربستان متولد شد و در 7 ژانویه 1943 در سن 87 سالگی و درحالی که در فقر شدید به سر می برد در نیویورک درگذشت. این فیزیکدان، مخترع و مهندس صرب در سال 1891 به تابعیت آمریکا درآمد.
شهرت تسلا به خصوص برای کارهای نوآورانه و تحقیقات متعددی است که در عرصه علم الکترومغناطیس بین سالهای پایانی قرن نوزده و اوایل قرن بیستم انجام داده است. امتیازات علمی و فناوری که از این مخترع به ثبت رسیده و تئوریهایی که در خصوص پایه های سیستمهای الکتریکی مدرن جریان متناوب، برق چند فاز و موتورهای جریان متناوب ارائه کرده است به نوعی انقلاب دوم صنعتی را رقم زده اند.
این دانشمند علاوه بر اینکه در بین دانشمندان به عنوان معروفترین مخترع شناخته می شد در بین مردم عادی نیز از شهرت بالایی برخوردار بود. به ویژه پس از اختراع ارتباطات بی سیم (رادیو) در سال 1892 و پس از آنکه در کنار "جورج وستینگ هاوس" و "توماس آلوا ادیسون" برنده "جنگ جریانهای الکتریکی" شد این محبوبیت به اوج خود رسید.
کنفرانس عمومی اوزان و اندازه ها در سال 1960 واحد سیستم اندازه گیری شدت جریان مغناطیسی و القای مغناطیسی را به نام این دانشمند بزرگ، تسلا نامگذاری کرد.
تسلا در توسعه بخشهای مختلف علوم کاربردی مثل روباتیک (فرماندهی رادیوی) تلاشهای بسیاری کرد. وی در سال 1886 انجمن "تولید و روشنایی برق تسلا" را تاسیس کرد. اولین سرمایه گذاران این بنیان با تسلا در مورد پروژه های وی برای موتور جریان متناوب موافق نبودند و سرانجام کنترل این انجمن را از تسلا گرفتند به این ترتیب وی در نیویورک بین سالهای 1886 تا 1887 برای گذران زندگی و جمع آوری پول برای انجام پروژه های آینده به عنوان یک کارگر فنی کار کرد. در سال 1887 اولین موتور القای با جریان متناوب بدون اصطکاک را ساخت و آن را در سال 1888 در موسسه مهندسان الکترونیک آمریکا معرفی کرد.
در همان سال اصول اولیه سیم پیچ خود را توسعه داد و در لابراتوار جورج وستینگ هاوس همکاری با این دانشمند را آغاز کرد.
به گزارش مهر، در آوریل 1887 تسلا بررسی پرتوهای "ایکس" و لوله های خلاء تک گره ای را آغاز کرد. این دستگاه از تکمیل اولین نمونه های لوله های پرتوهای ایکس که از الکترود استفاده نمی کردند ساخته شده بود. این ابزار با انتشار الکترونها توسط یک الکترود و از طریق ترکیب تابش میدان الکتریکی و تابش گرمایی عمل می کرد.
تسلا در اواخر عمر، برخی از عملکردهای یک سلاح به نام "تله فورس" را نشان داد و آن را به دو بخش "پرتوهای صلح" و "پرتوهای مرگ" تقسیم کرد. تله فورس، مکانیزمی برای تولید نیروی الکتریکی از راه دور است. این دستگاه قادر است با تقویت جریان الکتریکی از راه دور و بین دو الکترود، یک نیروی الکتریکی فاجعه آمیز را تولید کند.
تسلا فرضیه هایی را مطرح کرد که برپایه آنها، نیروهای الکتریکی و مغناطیسی می توانند زمان و فضا را تغییر دهند.
وی همچنین تئوری را مطرح کرد که نشان می داد نور هم از ذرات و هم از امواج ساخته شده است. این تئوری اساس فیزیک کوانتوم است و پایه اولین ایده های ایجاد "دیوار نور" است. دیوار نور از دستکاری امواج الکترومغناطیس ساخته می شود.
از دیگر تئوریهای تسلا می توان به تئوری ایجاد "ماشین عکسبرداری از ذهن" اشاره کرد. وی معتقد بود که تصویر فکری که در مغز شکل می گیرد در شبکیه چشم نشان داده می شود و بنابراین می توان از آن عکس گرفت.
"ماشین پرنده تسلا" از دیگر تئوریهای این دانشمند است. وی اظهار داشته بود که یکی از هدفهای مهم زندگی اش ایجاد یک ماشین پرنده است که می تواند بدون استفاده از موتور یا بال و بدون نیاز به هیچ منبع سوخت داخلی عمل کند.
علاوه بر این، تسلا یک رادیوی ویژه به نام "تسلاسکوپ" را اختراع کرد. این امواج رادیویی می توانند در ایجاد ارتباط با اشکال حیات در دیگر سیارات موثر باشند.
نظر شما